• onze waardering

Dieet anders - Hella Van Laer RECENSIE

Recensie: Dieet anders - Hella Van Laer

Dieet anders helpt je jouw oude voedingspatronen te doorbreken en te kiezen voor een nieuwe leefstijl. Dit doen ze door adviezen en voedingsschema's. Zo heb je een goede houvast en weet je in grote lijnen wat je wel en niet moet doen. Om te voorkomen dat je continu vervalt in het verkeerde eetgedrag. 

Voedingswetenschapper en erkend diëtiste Hella Van Laer helpt jou om van je slechte gewoontes af te komen. In Dieet anders vind je een handige maaltijdplanner om zo jouw valkuilen te kunnen vermijden. In kleine stappen leert jouw lichaam wennen aan jouw nieuwe eetpatroon. Verwacht alle adviezen op voedingsgebied, zodat ook jij het roer kan omgooien en van jouw persoonlijke dieet jouw persoonlijke leefstijl kunt maken. Het boek is zeker ook geschikt als inspiratiebron voor diëtisten.

In Dieet anders vind je veel handige schema's en informatie. Bomvol informatie staat het boek daadwerkelijk. Alle feiten die niet waar zijn worden onderuit gehaald en de waarheden benadrukt. Dieet anders staat vol met goede voorbeelden en geeft je ingevulde basisplanningen, die leuk zijn vormgegeven: zo wordt het invullen ook een leuk karweitje. Hella Van Laer beweert dat als je een planning maakt en dit inplant met de belangrijkste activiteiten, zoals beweging en voeding dat je dan minder makkelijk van de planning afwijkt. 

Zo begint ze haar boek met een stukje psychologie, want voeding en psychologie gaan nu eenmaal hand en hand. Hoe kan het dat we toch toe gezogen worden naar een ongezonde donut in plaats van dat we voor een stronk broccoli kiezen? Ze legt met een toegankelijke schrijfstijl uit dat we helemaal niet gek zijn dat we cravings krijgen als we naar een donut kijken. Het heeft allemaal te maken met psychologie. Dus om van jouw slechte eetgewoonten af te komen moeten we ook gaan kijken naar psychologie, met cognitieve gedragstherapie zegt Hella Van Laer hiervan af te komen.

Ze vertelt het erg leuk en als lezer voel je je begrepen: ja, je droomt van slecht eten, maar Hella zegt dus eigenlijk dat het helemaal niet raar is. Je voelt je mens en zo neemt ze je mee aan de hand van situaties om stap voor stap verder te komen. Dieet anders is eigenlijk een therapie gegoten in een boek. Het is dus leuk om doorheen te lezen en je knikt bij alles wat je opschrijft: herkenning en het gevoel dat je niet anders bent. Hiermee onderscheid het boek zich zeker van andere dieetboeken.

Ook speelt ze in op de actualiteit: want hoe doe je nu alles in tijden van Corona? Hoe blijf je dan nog in balans? Ze geeft helemaal toe dat het in deze tijden extra moeilijk is om de gezonde keuzes te maken. Waar je dan voor moet kiezen vertelt ze je dan ook, als een fluisterstem die zich inplant in je hoofd. Zo zegt ze zelf: overrule your brain!

Ook geeft Hella Van Laer je verschillende opties hoe je kunt beginnen én motiveert ook dat je op een menselijke manier als het even tegen zit. Ze geeft intrinsieke en extrinsieke motivatoren als voorbeeld en helpt je met lijstjes: denk aan een boodschappenlijstje, zodat je zonder lijstje in de supermarkt niet kiest voor een slechte keuze, maar je je aan het lijstje houdt. En verschillende planninglijstjes. Het enige wat jammer is, is dat er geen recepten te vinden zijn in Dieet anders.

Wil je starten met jouw gezonde leefstijl en een nieuw eetpatroon omarmen? Dan is het advies: Dieet anders. Alles wat je nodig hebt: hoe je jouw eigen nieuwe eetpatroon kunt toepassen met een beetje gezonde voeding, wat cognitieve gedragstherapie en Hella's onbewuste stemmetje die je helpt. Fouten kun je niet maken, en alle geloofwaardigheden voor diëten vind je in dit fijne leefstijlboek.

Recensie: Dieet anders - Hella Van Laer

Dieet anders

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Oude voedingspatronen doorbreken om voluit voor een nieuwe levensstijl te kiezen: het is niet altijd eenvoudig. Met de ondersteuning van dit stappenplan vermijd je alle mogelijke voedingsvalkuilen, zoals impulsief eetgedrag. Stap voor stap leer je jouw lichaam hoe het voelt om gezond te leven en te eten en hoe je dit kunt volhouden. Gewapend met de juiste voedingsadviezen helpt voedingswetenschapper en diëtiste Hella Van Laer je om die dagelijks terugkerende vraag te beantwoorden: Hoe plan ik gezonde en lekkere maaltijden voor mezelf (en voor mijn huisgenoten)?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen