• onze waardering

A Court of Silver Flames (Hof van Zilveren Vlammen) - Sarah J. Maas RECENSIE

Recensie: A Court of Silver Flames (Hof van Zilveren Vlammen) - Sarah J. Maas

Wij hebben het Engelse boek gerecenseerd.

In A Court of Silver Flames van Sarah J. Maas volgen we dit keer niet het verhaal van Feyre, maar van haar zus Nesta. Het verhaal van Feyre is na A Court of Frost and Starlight afgerond en nu is het de beurt aan Nesta om haar verhaal te vertellen. In A Court of Silver Flames lezen we het verhaal vanuit Nesta en Cassian. Nesta vecht tegen haar eigen demonen en probeert te verwerken wat ze allemaal heeft meegemaakt. Wanneer ze voor de zoveelste keer ontzettend veel gedronken heeft en Rhys en Feyre een gigantische rekening bezorgt, besluiten Rhys en Feyre om maatregelen te nemen. Nesta moet naar het Huis van de Wind om te trainen met Cassian en te werken in de bibliotheek. Cassian wakkert gevoelens bij haar aan die ze eigenlijk liever niet wil voelen. Ondertussen proberen Nesta en Cassian alles wat er gebeurt is in het verleden te verwerken. Maar er is opnieuw een dreiging van oorlog en de fragiele vrede is in gevaar. Nesta en Cassian zullen niet alleen de strijd met hun eigen demonen moeten aangaan, maar ook proberen om de vrede te bewaren.

Nesta is een karakter dat je óf heel leuk vindt óf waar je eigenlijk niet zoveel mee hebt. Dit zal voor sommige lezers ook een reden kunnen zijn om A Court of Silver Flames niet op te pakken. Toch raad ik aan om dit boek een kans te geven! Doordat het boek verteld wordt vanuit het perspectief van Nesta en Cassian leer je zoveel meer over beide karakters. Cassian kenden we al redelijk goed, maar Nesta was altijd heel erg gesloten. In dit boek leer je haar gedachten heel goed kennen. Je weet wat haar angsten zijn en je weet tegen welke demonen uit het verleden ze vecht. Sarah. J. Maas weet haar karakter ontzettend mooi te omschrijven, waardoor je haar eigenlijk vanaf het eerste hoofdstuk van A Court of Silver Flames in je hart weet te sluiten. 

Gedurende het boek maakt Nesta een prachtige ontwikkeling door. Sarah J. Maas heeft dit heel mooi en gelaagd weten te omschrijven, waardoor haar ontwikkeling heel natuurlijk aanvoelt. Daarnaast is haar relatie met Cassian geweldig! Het vuur tussen de twee karakters is niet te ontkennen. We zagen al dat de twee naar elkaar toe trokken in A Court of Wings and Ruin en vervolgens ook in A Court of Frost and Starlight. In dit deel leren we veel meer over hun relatie en de chemie tussen de twee is onmiskenbaar! Sarah J. Maas heeft dit heel mooi op papier weten te zetten.

In A Court of Silver Flames maken we ook kennis met een aantal nieuwe karakters. Ook deze karakters weet Sarah J. Maas weer zoveel diepgang te geven dat je ook hun al snel in je hart sluit en ze zullen je al snel net zo dierbaar zijn als de gehele inner circle. 

A Court of Silver Flames gaat vooral over de ontwikkeling die Cassian en Nesta meemaken, maar ondertussen is er ook nog een groter plot dat het verhaal samenbindt. Ook dit verhaal zit weer steengoed in elkaar en er zijn in het boek nog genoeg open lijntjes uitgelegd voor de volgende twee boeken in deze serie. 

De schrijfstijl van Sarah J. Maas is weer fenomenaal. Naast het verhaal zorgt haar schrijfstijl er zeker voor dat je vanaf de allereerste pagina in het verhaal zit en het boek laat je niet meer los totdat je het uit hebt. Het is bijna onmogelijk om het boek weg te leggen als je er eenmaal aan bent begonnen! Ze heeft weer een aantal prachtige zinnen op papier gezet die zo mooi zijn dat je ze meerdere keren leest zodat de betekenis ervan echt tot je door kan dringen. Doordat ze haar karakters zo goed weet neer te zetten zal het boek je daarnaast op meerdere momenten ook echt weten te raken en te ontroeren en waarschijnlijk zul je zelfs af en toe een traantje wegpinken.

A Court of Silver Flames van Sarah J. Maas is weer een fantastisch deel in deze geweldige serie! Het is misschien zelfs wel een van de beste delen uit de A Court of Thorns and Roses-serie tot nu toe. Sarah J. Maas heeft een prachtig verhaal geschreven over Nesta. Of je haar nu leuk vindt of niet, als je van de A Court of Thorns and Roses-serie hebt genoten zul je dit boek vast en zeker geweldig vinden. Het boek krijgt dan ook zeker 5 sterren.

Recensie: A Court of Silver Flames (Hof van Zilveren Vlammen) - Sarah J. Maas

A Court of Silver Flames

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nesta Archeron has always been prickly - proud, swift to anger and slow to forgive. And since the war - since being made High Fae against her will - she's struggled to forget the horrors she endured and find a place for herself within the strange and deadly Night Court. The person who ignites her temper more than any other is Cassian, the battle-scarred, winged warrior who is there at Nesta's every turn. But her temper isn't the only thing Cassian ignites. And when they are forced to train in battle together, sparks become flame. As the threat of war casts its shadow over them once again, Nesta and Cassian must fight monsters from within and without if they are to stand a chance of halting the enemies of their court. But the ultimate risk will be searching for acceptance - and healing - in each other's arms.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 9 excuses die iedere book-lover weleens heeft gebruikt

 • Film & Serie Top 6: juni 2023

 • Recensie: XO, Kitty

 • Young adult top 6: juni 2023

 • Fictie top 6: juni 2023

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen