• onze waardering

Meisje zonder leugens - Michael Robotham RECENSIE

Recensie: Meisje zonder leugens - Michael Robotham

Meisje zonder leugens is het tweede deel in de serie rond Evie Cormac, het meisje wiens verleden een mysterie is, en forensisch psycholoog Cyrus Haven. Vastbesloten om Evie te helpen en haar verleden te achterhalen roept Cyrus de hulp in van Sacha, de jonge vrouw die Evie jaren geleden vond toen ze alleen in een verlaten huis woonde. Al jaren leeft Evie ondergedoken en op de vlucht voor haar verleden. Maar de machtige mensen die haar vroeger opjaagden lijken nu terug op zoek naar haar. Kan Cyrus haar veiligheid garanderen of brengt zijn zoektocht haar juist in gevaar?

Michael Robotham heeft al heel wat thrillers op zijn naam staan en met Meisje zonder verleden startte hij een nieuwe serie rond twee bijzondere hoofdpersonages. Waar het eerste boek eindigde gaat het verhaal verder in Meisje zonder leugens. Dit tweede boek uit de serie is perfect losstaand te lezen. Maar om alle informatie over de personages goed mee te krijgen is het zeker interessant om te starten bij deel één. Al is dit zeker geen must.

De schrijfstijl van Michael Robotham is aangenaam en leest heel vlot. Hij schrijft voornamelijk vanuit de ik-vorm waarbij de hoofdstukken afwisselend verteld worden vanuit Evie en Cyrus. Het maakt het voor de lezer heel makkelijk om je in te leven in de personages. De auteur vertelt ook vaak gesprekken letterlijk na. Deze lezen echter vlot waardoor het zeker niet storend is, maar net interessant om zo alle informatie mee te krijgen 

Het meest bijzondere aan Meisje zonder leugens zijn vooral de personages. Een forensisch psycholoog en een meisje met een onbekend maar duister verleden, vormen een bijzonder duo. Ze hebben een aparte relatie met elkaar en zijn beiden getekend door een pijnlijk verleden, al gaat elk hier op een andere manier mee om. Zowel Evie als Cyrus worden goed uitgewerkt in het verhaal en vormen twee personages waar je heel graag meer over gaat weten.

Het plot van Meisje zonder leugens zit goed in elkaar. De korte hoofdstukken die wisselen tussen de personages geven een goede vaart aan het verhaal, waarbij je steeds kleine stukjes over het verleden meekrijgt. Op deze manier bouwt Michael Robotham het plot mooi op en blijft het eigenlijk het ganse boek interessant. Er zitten ook vaak spannende scènes in het verhaal, hoofdstukken waarbij je enorm gaat meeleven met de personages. Dit verhaal sleurt je mee en laat je niet zomaar los.

De opbouw van het boek is mooi gedoseerd en het einde maakt dit verhaal dan ook mooi af. Je leert Evie Cormac goed kennen, krijgt inzicht in haar beslissingen en de gevolgen van de vlucht uit haar verleden. Ook Cyrus ontwikkelt zich als een bijzonder persoon 

Meisje zonder leugens is een sterke thriller met twee heel bijzondere hoofdpersonages. Het verhaal is spannend en het duo in de hoofdrol doet je verlangen naar meer. Deze serie van Michael Robotham is beslist de moeite waard om te lezen!

Recensie: Meisje zonder leugens - Michael Robotham

Meisje zonder leugens

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een meisje zonder verleden

  Een meisje zonder leugens

  Evie Cormac is een meisje zonder familie. Ze houdt haar identiteit al jarenlang geheim – alleen daardoor is ze veilig. Maar forensisch psycholoog Cyrus Haven is vastbesloten uit te vinden wie Evie is, en hoe ze zich verborgen hield in het huis waar een man werd doodgemarteld. Machtige mensen zijn al jaren op zoek naar Evie, de enige getuige van hun misdaden.

  Evies gave om te zien wanneer iemand liegt, helpt Cyrus bij het oplossen van een onmogelijke zaak, maar hoe verder hij Evies verleden weet te ontrafelen, hoe meer hij haar blootstelt aan gevaar. Uiteindelijk zullen ze beiden moeten beslissen of het misschien beter is de monsters uit het verleden niet wakker te maken…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Hannahs vlucht - Jan Eliasberg

 • Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

 • De Code - Denise Rudberg

 • Grenzeloze liefde - Kyra Rutgers

 • Zelfs de honden - Jon McGregor

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen