• onze waardering

Het leven van een allerbeste vriend 2: Een episch avontuur - Jeff Kinney RECENSIE

Recensie: Het leven van een allerbeste vriend 2: Een episch avontuur - Jeff Kinney

In dit tweede deel van de serie Het leven van een allerbeste vriend geschreven én getekend door Jeff Kinney, beslist Theo Thorbecke, samen met Bram Botermans, om een episch avonturenverhaal te schrijven over Theobald en Barm de Barbaar, 2 helden.

In dit verhaal wordt de moeder van Theobald ontvoerd door de Witte Magiër. Theobald besluit er zelf op uit te trekken op zoek naar de Witte Magiër om zo zijn moeder terug te krijgen. Hij vertrekt op avontuur, samen met zijn beste vriend, Barm de Barbaar.

Hoe verloopt deze avonturentocht en zal het hen lukken om de moeder te bevrijden uit de handen van de Witte Magiër?

Het boek Het leven van een allerbeste vriend: Een episch avontuur start meteen met het verhaal dat Theo Thorbecke schrijft. Na een tijdje stopt het verhaal en laat hij dit verhaal lezen door zijn beste vriend Bram, omdat Bram ook houdt van verhalen over draken en tovenaars. Bram geeft echter zijn ongezouten mening over zowel de tekst als de tekeningen. En dit vormt de start van 2 verhaallijnen: de lezer krijgt enerzijds stukjes over het gefantaseerde verhaal van Thorbecke en anderzijds de reële wereld waarbij Theo en Bram hun eerlijke mening geven over het verhaal.

Aan de hand van deze mening wordt het verhaal nadien telkens wat bijgestuurd. Bijvoorbeeld Bram die laat weten dat er te weinig vrouwen/ meisjes meespelen in het verhaal en achteraf worden er dan meer vrouwelijke hoofdrollen aan toegevoegd. Het verhaal wordt dus gaandeweg aangepast en vormgegeven.

In het gefantaseerde verhaal gaat het vaak over absurde situaties, vermengd met krankzinnige en lachwekkende humor. Zo treden er adelaars op die mensen van de grond plukken, eenogige tovenaars, mythische figuren...

De lezer wordt in Het leven van een allerbeste vriend: Een episch avontuur best wel overstelpt met de hoeveelheid aan personages in het verhaal.

Er passeren dus heel wat (verzonnen) personages/ wezens de revue in dit fictieve verhaal over een imaginaire wereld. Daarom hoort dit boek beslist bij 'Fantasy' als genre.

Toch komen er ook heel wat realistische zaken aan bod, zij het dan eerder tijdens de stukjes waarbij Theo samen met Bram het verhaal becommentarieert. Theo wil er vaak allerlei tips insteken voor het milieu of allerlei boodschappen zoals 'red de planeet' of 'zeg nee tegen pesten', terwijl Bram er liever wat meer actie insteekt.

Qua lay-out worden de zinnen in een duidelijk leesbaar lettertype geplaatst. Veel pagina's zijn gelinieerd. Qua visuele vormgeving leest de tekst dus heel vlot. Qua inhoudelijke vorming van de zinnen zitten er best wel wat zinnen tussen met bijvoorbeeld 'Ik zei dan.... en Bram zei dan.... Toen zei ik dat...'. Zinnen waarin heel wat herhaling voorkomt, worden soms onnodig lang en omslachtig.  Er mocht dus wel wat meer variatie in de zinnen voorkomen.

Tussen de tekst van Het leven van een allerbeste vriend: Een episch avontuur komen heel wat zwart-wit illustraties voor die getekend werden door Jeff Kinney, eveneens de auteur van dit boek. De vele illustraties die het boek rijk is, lijken op cartoons, maken de tekst heel levendig en zijn heel grappig. Deze afwisseling van tekst en cartoons maken het boek duidelijk een graphic novel.

Jeff Kinney, ook auteur van de succesvolle serie Het leven van een Loser schreef met dit tweede deel een hilarisch avontuur dat vlot leest door de vele tekeningen tussenin en wel gesmaakt zal worden door kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

Wie dus op zoek is naar een hilarische graphic novel vol avontuur, spanning en fantasie, zit dus met Het leven van een allerbeste vriend: Een episch avontuur zeker goed!

Recensie: Het leven van een allerbeste vriend: Een episch avontuur - Jeff Kinney

Het leven van een allerbeste vriend 2 - Een episch avontuur

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Samen met Bram bedenkt Theo een episch avontuur. Ga op reis met Theobald en zijn beste vriend Barm de Barbaar.

  Een episch avontuur is deel 2 in de hilarische serie Het leven van een allerbeste vriend van Jeff Kinney, auteur van de megasuccesvolle serie Het leven van een Loser. Met lachsalvogarantie voor kinderen van 8 jaar en ouder.

  Samen met Bram Botermans bedenkt Theo een episch avontuur. Ga op reis met Theobald en zijn beste vriend Barm de Barbaar. Nog nooit verlieten zij hun dorp, maar nu verlaten ze hun veilige huisjes, omdat Theobalds moeder is ontvoerd door de Witte Tovenaar. Onderweg moeten ze het opnemen tegen verschrikkelijke monsters, zoals trollen. Overleven onze helden dat?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

 • Nieuwste Thor: Love and Thunder trailer is uit!

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen