• onze waardering

Dumplings & Noedels - Pippa Middlehurst RECENSIE

Recensie: Dumplings & Noedels - Pippa Middlehurst

Echt Aziatisch comfort food dat vind je in Dumplings & Noedels. Hoe bereid je nu goede wontons of een buns of zo'n heerlijke ramen? Leer vouwtechnieken, of de techniek van het maken van deeg voor Aziatische gevulde deeghapjes. Meer dan 70 recepten vind je voor álles over de Aziatische keuken: denk aan groenteloempia's, sauzen, soepen, garnalentoast of een Japanse pannenkoek. Je vindt bijgerechten, snacks, sauzen en bouillons naast natuurlijk Dumplings en noedels. 

Niet alleen vind je recepten in Dumplings & Noedels: Pippa Middlehurst stoomt je helemaal klaar om aan te vallen met menu's, wat je in huis moet hebben voor de Aziatische keuken en hoe je verschillende soorten deeg maakt. Perfect als je houdt van uitgebreid koken en echt van 'scratch' af aan jouw eigen gerecht wilt maken die uiteraard zo in een restaurant kan. Voor ieder gerecht geeft Pippa Middlehurst een funfact met wat extra informatie over het gerecht.

Alle gerechten hebben perfecte afbeeldingen waar het 'ik-wil-dit-ook-eten- gehalte' vanaf spat. Wat opvalt is dat er veel kruiden gebruikt worden en dan vooral kruiden die je misschien zelf niet door elkaar mengt: denk aan gember, sojasaus, chilipeper, knoflook. Vaak nog toegevoegd met andere specerijen. 

Zelf maakte ik twee gerechten. Het eerste gerecht zijn krokante pittige aardappels, die niet alleen heerlijk waren maar ook nog écht pittig. Maar dat zegt natuurlijk de titel stiekem al. Deze heerlijke krieltjes bereid je met een pittig mengseltje met onder andere olie, 3 (!) tenen knoflook, gember, rode ui en lente ui en chilipeper. En een bijzondere toevoeging: suiker. Dat gaat de oven in en je krijgt heerlijke - maar, spicy - aardappels waar het mengsel geheel in is ingetrokken.

Het tweede gerecht is een salade van gekneusde komkommer waar ook weer de bekende smaken in voorkomen. Heerlijk is de combinatie van zout met suiker die met de olie, sojasaus, knoflook en koriander echt een onbekende, maar éxtreem smaakvolle smaaksensatie is. De smaken in Dumplings & Noedels zijn opvallend en maken de gerechten.

Dumplings & Noedels moet je echt hebben als kookexemplaar, niet alleen krijg je unieke smaken uit de Aziatische keuken, alle recepten zijn zo lekker en zien er fantastisch uit op de foto's. Je kunt zelf kiezen hoe moeilijk je het jezelf maakt door voor een geheel vanaf niets gemaakt gerecht of bijvoorbeeld al bestaande (verse) noedels of deeg te gebruiken. Leuk dus voor échte culichefs en ook voor hobbykoks. Er zijn veel tips te vinden, maar de unieke smaken van de gerechten van Pippa Middlehurst zijn toch wel de onderdelen die er echt uitspringen.

Recensie: Dumplings & Noedels - Pippa Middlehurst

Dumplings & Noedels

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Iedereen houdt van dumplings en noedels; Aziatisch comfort food op z'n best. Wontons, dumplings, har gau, buns, overheerlijke ramen en andere noedelgerechten. Maar hoe maak je deze gerechten zelf? In 'Dumplings & Noedels' krijg je stap voor stap de technieken in woord en beeld uitgelegd en je zal zien dat het veel minder moeilijk is dan het lijkt.
    Leer zelf diverse soorten noedels maken voor bijvoorbeeld ramen en krijg de diverse vouwtechnieken onder de knie voor gyoza, wontons en andere gevulde Aziatische deeghapjes. Maak siu mai met een vulling van varkensvlees en garnalen of kies voor gyoza met een veggie-vulling van verse en gedroogde paddenstoelen met bosui. Serveer Singapore rijstnoedels met garnalen of maak spicy miso ramen.
    Met 'Dumplings & Noedels' krijg je meer dan 70 recepten voor het lekkerste Aziatische comfort food en bovendien receptuur voor bijgerechten, snacks, sauzen en bouillons. Met handige menuplanners en een toelichting op de voorraadkast en keukenbenodigdheden kun je direct aan de slag.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen