• onze waardering

Ragnar en de walrus - Gerard van Gemert RECENSIE

Recensie: Ragnar en de walrus - Gerard van Gemert

Ragnar besluit om stiekem mee te gaan met het Vikingschip van zijn vader. Hij wil mee op plundertocht. Wanneer Ragnar tijdens een storm gered wordt door een jonge walrus, willden de Vikingen dat het jong hen naar zijn moeder brengt. Het ivoor van de slagtanden van een walrus is namelijk veel geld waard. Ragnar probeert hier een stokje voor steken, maar of dat lukt?

Ragnar en de walrus is het eerste deel van de geschiedenisserie 'Kleine helden van toen'. Dit eerste deel van deze serie gaat over de Vikingen. Ragnar besluit stiekem mee te gaan met het schip van zijn vader, die op plundertocht gaat. Tijdens deze reis gebeurt er van alles, maar leer je ook erg veel over de Vikingen. Je leert over hoe ze leefden, de plundertochten die ze maakten en over de goden waarin ze geloofden. Naast een spannend boek, ook nog eens ontzettend informatief dus!

Gerard van Gemeren heeft ook in Ragnar en de walrus een vlotte schrijfstijl. In elk hoofdstuk gebeurt eigenlijk wel iets, waardoor je steeds benieuwd ben hoe het verhaal verder gaat. Er wordt verder niet heel diep op het verhaal ingegaan, maar toch ben je benieuwd naar de afloop. Lukt het Ragnar om de walrus te redden? 

Ragnar en de walrus is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. De letters in het boek zijn kleiner, wat het ook heel geschikt maakt voor jonge kinderen die zelf al erg goed kunnen lezen. Daarnaast is het boek natuurlijk ook geschikt om voor te lezen. De hoofdstukken hebben een mooie lengte en het boek bevat paginavullende illustraties van Rudi Jonker.

Veel kinderen zullen waarschijnlijk ook helemaal meeleven met Ragnar, een Vikingszoon met een heel groot hart. Wanneer de andere Vikingen de moeder van de jonge walrus willen vangen, probeert Rudi hier een stokje voor te steken. Hoe kan hij de Vikingen ervan overtuigen dat het zielig is voor een babywalrus om zijn moeder te verliezen?

Ragnar en de walrus is met 10 hoofdstukken een compact boek, maar bevat een spannend en informatief verhaal. Ontzettend geschikt voor kinderen die van avontuurlijke verhalen houden of die meer willen weten over geschiedenis en de tijd van de Vikingen. Ragnar en de walrus kan prima zelf worden gelezen, maar is ook leuk om voor te lezen!

Recensie: Ragnar en de walrus - Gerard van Gemert

Ragnar en de walrus

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In het eerste deel van de geschiedenisserie 'Kleine helden van toen' laat een kleine Vikingjongen zien dat hij een groot hart heeft. Voor avonturiers vanaf 7 jaar.
    Ragnar sluipt aan boord van het Vikingschip van zijn vader. Hij wil mee op plundertocht met de mannen. Zijn plan lukt, maar onderweg beseft hij dat plunderen eigenlijk stelen is. En daar houdt Ragnar helemaal niet van. Maar zijn grootste zorg is een jonge walrus, die hij beschermt tegen zijn medereizigers. De Vikingen willen namelijk dat het jong hen naar zijn moeder brengt, want het ivoor van haar slagtanden is veel geld waard. Ook daar probeert Ragnar een stokje voor te steken. Maar of dat lukt?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen