• onze waardering

Agent en Boef: Boevenstreken - Tjibbe Veldkamp RECENSIE

Recensie: Agent en Boef: Boevenstreken - Tjibbe Veldkamp

Agent en boef zijn altijd samen. Boef woont namelijk in de gevangenis bij Agent. Het is er heel leuk, maar Boef vind het ook erg leuk om te ontsnappen.

Wanneer het hem lukt om te ontsnappen haalt hij allemaal boevenstreken uit en moet Agent hem proberen weer vangen. Of dat telkens weer lukt is maar de vraag...

In Agent en Boef: Boevenstreken verzamelden Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer drie van hun leukste verhalen over Agent en Boef. Dit voorleesboek bevat de verhalen Agent en Boef, Agent en Boef en de tekenstreken en Agent en Boef en de Boefagent. Deze drie verhalen waren al eerder los verkrijgbaar maar nu dus ook samen in een voorleesboek.

De personages van Agent en Boef zijn erg grappig en soms een beetje stereotiep. Tegelijk zijn ze ook helemaal het tegenovergestelde van een echte agent en boef. In deze verhalen is Boef opgesloten, maar dat vindt hij helemaal niet zo erg. Agent zorgt namelijk goed voor Boef. Hij kookt voor hem, ze eten samen en spelen samen ook spelletjes.

Toch vindt Boef het ook erg leuk om te ontspannen. Telkens bedenkt hij weer een grappige list om Agent om de tuin te leiden en zo te kunnen ontsnappen. Agent geniet zelf ook wel stiekem een beetje van de ontspanningspogingen van Boef, hij gaat graag achter hem aan om hem weer te vangen.

Voor de verhalen rond Agent en Boef houden Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer telkens ongeveer dezelfde verhaallijn aan. Boef houdt Agent voor de gek, ontsnapt, haalt zotte streken uit en uiteindelijk kan agent hem altijd weer vangen.

Dit soort herhaling in de verhaallijn vinden kinderen erg leuk en zelfs al kan je wel raden hoe het verhaal gaat aflopen, de grappige avonturen van Agent en Boef zijn zo leuk dat de verhalen blijven aanspreken.

Naast de drie grappige verhalen bevat Agent en Boef: Boevenstreken natuurlijk ook illustraties. En deze zijn erg kleurrijk en net zoals de tekst enorm grappig. Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer kozen voor sprekende illustraties met veel details en leuke elementen. Zelfs zonder de tekst kan je zien waar het verhaal over gaat en kinderen kunnen zo zelf achteraf ook het verhaal herbeleven.

De verhalen van Agent en Boef slaan zonder twijfel aan bij kinderen die graag lezen of ervan genieten om voorgelezen te worden. Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer verwerkten in hun verhalen alle elementen dat van Agent en Boef: Boevenstreken een enorm grappig boek maakt dat vele kinderen en hun ouders nog hardop zal laten lachen. 

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. De personages van Agent en Boef zijn zo leuk en ook van hun avonturen kan ik maar niet genoeg krijgen. De verhalen draaien puur om grapjes en lachen en laten je al de rest even helemaal vergeten. Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer mogen wat mij betreft nog meer verhalen schrijven met Agent en Boef in de hoofdrol.

Recensie: Agent en Boef: Boevenstreken - Tjibbe Veldkamp

Agent en Boef - Boevenstreken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lach met heerlijke grappen ven het komische duo

  Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig. Maar soms ontsnapt Boef. En dan haalt hij boevenstreken uit... Krijgt Agent Boef weer te pakken?

  Je leest er alles over in de drie verhalen:
  Agent en Boef, De tekenstreken en De boefagent.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Dit kunnen we van Sweet Magnolias seizoen 2 verwachten

 • Van Slag - Meghan Quinn

 • Recensie: Ring Fit Adventure | 4 hartjes

 • Chicklit.nl biedt met Storytel een maand gratis luisteren

 • Geheugenspel - Nina Verheij

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen