• onze waardering

Cold Case 2 - Countdown - Tina Frennstedt RECENSIE

Recensie: Cold Case 2 - Countdown - Tina Frennstedt

In Cold Case Countdown verteld Tina Frennstedt het verhaal van Tess Hjalmarsson, cold case rechercheur van het coldcaseteam in Malmö. Een recente moord heeft overeenkomsten met een cold case die nooit opgelost is. In een poging ervoor te zorgen dat het coldcaseteam niet opgeheven wordt, probeert Tess met alle macht deze zaak op te lossen. Het openen van deze oude moord zorgt voor een kettingreactie waardoor het nog belangrijker is voor het team om de moorden op te lossen. 

Cold Case Countdown is een boek wat heel snel wegleest, dit komt door de manier van schrijven met de opgebouwde spanning. Deze opbouw van spanning gebeurd door een aantal verschillende elementen. Ten eerste worden verschillende personages afgewisseld met elkaar. Het boek begint verder met twee hele spannende hoofdstukken met een open einde. Je leest dus snel verder om erachter te komen wat er verder gebeurt. Je komt hier snel achter, maar omdat er zoveel onduidelijk is weet je zeker niet snel wie de moorden begaan heeft. Er wordt gebruik gemaakt van Flashbacks naar de zaak uit 2004, terwijl het boek zich afspeelt in 2019. Als laatst worden de hoofdstukken van Tess afgewisseld door hoofdstukken met andere personages. Daar wordt een personage bij betrokken van wie we niet weten wie deze personage is in relatie tot de rest van het verhaal. Dit maakt het extra spannend waardoor je heel snel verder leest.  

Het plot is heel erg goed opgezet en verrassend. Er is sprake van een huidige moord en een cold case moord, die verbonden zijn met elkaar. Tess gaat proberen met beperkte middelen deze moorden op te lossen. Het wordt er niet minder spannend op wanneer blijkt dat er misschien nog meer moorden gelinkt kunnen worden aan deze moorden. Door het hele boek loopt dus een hoofdlijn van spanning, je wil graag het einde lezen zodat je weet wie de moorden op zijn of haar geweten heeft.  

Zoals eerder omschreven worden de personages in Cold Case Countdown in het begin heel veel afgewisseld. De hoofdpersonage is Tess, en met haar lees je de meeste hoofdstukken mee. Daarnaast lees je hoofdstukken met andere belangrijke personages uit het boek mee. Dit zorgt ervoor dat je wel een band op kunt bouwen met Tess, maar dat je als lezer ook andere informatie tot je beschikking hebt die Tess niet heeft. Ook dit element maakt het verhaal erg spannend.  

Tina Frennstedt heeft met het boek Cold Case Countdown een heel erg spannend boek neergezet. Door het gebruik van verschillende elementen heeft ze dit boek tot het einde heel erg spannend weten te maken. Daardoor wordt dit boek, wat uitermate goed past binnen het genre, beoordeeld met vijf hartjes.

Recensie: Cold Case 2 - Countdown - Tina Frennstedt

Cold case: Countdown

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op de ochtend van Goede Vrijdag wordt een controversiële zangeres dood gevonden in de vuurtoren van een nationaal park aan de kust. Op de plaats delict wordt bewijs gevonden dat teruggrijpt op een moordzaak in Ystad van vijftien jaar geleden, waarin een jonge pianist doodgemarteld werd.
  Tess Hjalmarsson en haar collega Marie Erling van het coldcaseteam in Malmö duiken in beide zaken, maar vinden geen overeenkomsten die de slachtoffers met elkaar in verband brengen. Het nieuws brengt echter een kettingreactie van dramatische voorvallen op gang. Zo begint een moeder van twee jonge kinderen te vermoeden dat haar echtgenoot niet is wie hij zegt te zijn…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Dit kunnen we van Sweet Magnolias seizoen 2 verwachten

 • Van Slag - Meghan Quinn

 • Recensie: Ring Fit Adventure | 4 hartjes

 • Chicklit.nl biedt met Storytel een maand gratis luisteren

 • Geheugenspel - Nina Verheij

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen