• onze waardering

Het vleermuizenboek - Charlotte Milner RECENSIE

Recensie: Het vleermuizenboek - Charlotte Milner

In Het vleermuizenboek, geschreven en getekend door Charlotte Milner, gaan we op ontdekkingsreis in de wereld van de vleermuizen. Deze kleine superhelden vallen vaak helemaal niet op, maar toch spelen ze een belangrijke rol in het gezond houden van de wereld. Waarom deze vleermuizen zo belangrijk zijn, kom je te weten in dit prachtig geïllustreerde informatieve prentenboek.

In Het vleermuizenboek maken we kennis met vleermuizen: waar leven ze, wat is een vleermuis juist, hoe zien ze eruit, ... Wist je trouwens dat er twee hoofdgroepen zijn van vleermuizen: grote vleermuizen en kleine vleermuizen. De grote vleermuizen worden ook wel vleerhonden genoemd. Of kom te weten waarom vleermuizen ondersteboven hangen en op welke gekke hangplekken ze voorkomen? En waarom zijn vleermuizen belangrijk voor ecosystemen in de hele wereld?

Er bestaan zelfs meer dan 13.000 verschillende soorten vleermuizen!

Al deze interessante weetjes kan je terugvinden in dit leuke boek waar er vooraan een handige inhoudstafel terug te vinden is.

De inhoud wordt zeer duidelijk voorgesteld, steeds in korte stukjes, zodat het zeker niet langdradig is en ook jongere kinderen dit informatieboek kunnen lezen. De teksten zijn steeds voorzien van prachtige illustraties die de uitleg nog duidelijker visualiseren. De achtergrond waarop de teksten en illustraties weergegeven worden, is steeds in een mooi kleurtje en dus geen klassiek wit. Ook de kaft van het boek is werkelijk prachtig. Er werd gekozen voor een blauwe achtergrond met hierop een mooie, getekende vleermuis en in duidelijke letters de titel van het boek. Mooi in alle eenvoud! De kaft zal kinderen zeker aanspreken, zodat ze meteen enthousiast gemaakt worden om het boek te lezen.

In het boek staan er ook ontzettend veel leuke weetjes en is er zo'n grote variatie aan manieren waarop de tekst en uitleg gepresenteerd worden, dat het boek zeker uniek is en met deze speelse vormgeving kinderen zeker zal weten te boeien. 

Charlotte Milner probeert met dit boek ook haar liefde voor de natuur bij te brengen: hoe kan je een vleermuisvriendelijke tuin maken of wat kan jij zelf als kind doen om vleermuizen te helpen? Heel wat nuttige tips dus om kinderen warm te maken om oog te hebben voor de wondere wereld van de vleermuizen.

Het vleermuizenboek is slechts één van de vele informatieve boeken dat Charlotte Milner schreef. In dezelfde serie kan je ook nog het Bijenboek en het Zeeboek terugvinden, die ook van haar hand zijn. In Het vleermuizenboek neemt Charlotte Milner het op voor de kleine vleermuizen en voert ze een waar pleidooi voor hen. 

Kortom, een must-read wanneer je een echte vleermuizenkenner wil worden. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en uitermate geschikt wanneer je een project wil opstarten over vleermuizen! Niet alleen leerzaam dus voor kinderen, maar ook volwassenen zullen zeker heel wat bijleren met Het vleermuizenboek.

Recensie: Het vleermuizenboek - Charlotte Milner

Het vleermuizenboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een ontdekkingsreis langs de onderstebovenwereld van vleermuizen. Ontdek waarom deze vliegende zoogdieren zo belangrijk zijn voor onze wereld. Kom meer te weten over de bedreigingen voor vleermuizen en wat jij kunt doen om ze te helpen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Dit kunnen we van Sweet Magnolias seizoen 2 verwachten

 • Van Slag - Meghan Quinn

 • Recensie: Ring Fit Adventure | 4 hartjes

 • Chicklit.nl biedt met Storytel een maand gratis luisteren

 • Geheugenspel - Nina Verheij

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen