• onze waardering

Storm and Fury - Jennifer L. Armentrout RECENSIE

Recensie: Storm and Fury - Jennifer L. Armentrout

Tegen Trinity is altijd al verteld dat ze bijzonder is: ze is de laatste van haar soort en heeft de speciale gave dat ze met geesten en spoken kan communiceren. Daarom wordt ze al haar hele leven beschermd, en woont ze dus ook haar hele leven al met Wachters. Ze heeft zelfs haar eigen beschermer, Misha. Maar wanneer eerst Trinity wordt aangevallen en vervolgens haar beste vriend en beschermer Misha wordt ontvoerd, lijkt er iets totaal niet te kloppen. Dan ontmoet ze Zayne, en samen zijn ze vastbesloten om erachter te komen wie er achter de aanval en de ontvoering zit. Dat is niet gemakkelijk, zeker wanneer ze tijdens de zoektocht naar Misha steeds dichter naar elkaar toe groeien.  

Storm and Fury is het eerste deel van de Harbinger-serie. Dit is een spin-off serie van de Dark Elements-serie, eentje die al een aantal jaar geleden is uitgegeven en vertaald. Wat ten eerste al onwijs fijn is aan Storm and Fury, is dat je de Dark Elements-serie niet gelezen hoeft te hebben om het verhaal van dit boek te snappen. Het blijkt welk leuker te zijn omdat verschillende personages in Storm and Fury terug komen, maar het is niet nodig. In dit boek volgen we namelijk Trinity, een heldhaftig hoofdpersonage die niet bang is om een paar demonen af te slachten.  

Het meest fijne aan dit boek is wellicht dat het een beetje tussen en genre Young Adult en New Adult in valt. Trinity is 18 jaar oud, en alhoewel dit maar twee jaar ouder is dan het gemiddelde hoofdpersonage in Young Adult-boeken, komt Trinity toch heel volwassen over. Ze weet wie ze is en weet waar ze toe in staat is, en ze is niet zozeer op zoek naar zichzelf zoals in de meeste Young Adult verhalen. Daar komt ook nog eens bij kijken dat Storm and Fury een aantal stomende scènes bevat, waardoor het verhaal soms naar New Adult neigt. En dat is juist erg prettig! Dit maakt van Trinity namelijk een wijs personage waar je als lezer graag over leest.  

Wanneer je de Dark Elements-serie niet hebt gelezen kan het zijn dat je even in moet komen in dit boek; je moet dan even wennen aan de verschillende termen die gebruikt worden. Echter wordt van iedere term de definitie gegeven en alle belangrijke gebeurtenissen worden goed uitgelegd. Hierdoor kan je dit boek gemakkelijk lezen, zelfs wanneer je de Dark Elements-serie niet hebt gelezen. Jennifer L. Armentrout weet deze uitleg heel goed tussen de regels door te geven, zonder dat je als lezer wordt afgeleid van het verhaal. Je kan dus het gevoel krijgen dat je aan het begin van Storm en Fury even moet in komen, maar na een aantal hoofdstukken zit je er helemaal in.  

Naast de fijne personages is het verhaal zelf ook steengoed. Het verhaal lijkt nooit stil te staan en je komt als lezer continu voor nieuwe ontdekkingen te staan, net als Trinity. Alhoewel het verhaal nooit stil lijkt te staan, voelt het ook niet alsof je van de ene naar de andere gebeurtenis springt. Jennifer L. Armentrout weet precies op dat punt te zitten; zo bewijst ze wel met dit boek! Tel daar haar onwijs fijne en vlotte schrijfstijl bij op, en je hebt een fantastisch boek in handen. 

Storm and Fury is een fantastisch eerste deel van de Harbinger-serie! Je krijgt te maken met fijne personages en een spannende verhaallijnen.

Recensie: Storm and Fury - Jennifer L. Armentrout

Harbinger-serie 1 - Storm and Fury

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

  'Storm and Fury' is het eerste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout, een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Dit kunnen we van Sweet Magnolias seizoen 2 verwachten

 • Van Slag - Meghan Quinn

 • Recensie: Ring Fit Adventure | 4 hartjes

 • Chicklit.nl biedt met Storytel een maand gratis luisteren

 • Geheugenspel - Nina Verheij

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen