• onze waardering

IzzyLove helpt - Manon Sikkel RECENSIE

Recensie: IzzyLove helpt - Manon Sikkel

IzzyLove helpt is een bundeling van columns van IzzyLove die in Tina zijn verschenen, samen met een kort verhaal. IzzyLove is natuurlijk bekend van de boekenserie, geschreven door Manon Sikkel, Kinderboekenambassadeur.

Het boek begint met een aantal handige flowcharts die je leiden naar de vraag waarop jij als lezer dringend antwoord zoekt. De vragen gaan over verliefdheid en hoe vraag je verkering, maar ook over problemen op school, met vriendinnen en met ouders. Het geen enorm grote problemen hoor, hoewel, voor een twaalfjarige zijn het natuurlijk wel big issues.

Het accent ligt in IzzyLove helpt op de liefde: de lezer krijgt een spoedcursus flirten, een uitleg over wat verkering eigenlijk betekent, antwoord op de vraag hoe je moet kussen en hoe je vriendin kunt helpen als ze liefdesverdriet heeft. IzzyLove vergeet niet dat meisjes ook verliefd kunnen worden op meisjes (en jongens op jongens) en gaat hier ook op in. Maar ook de andere vragen, die niet over liefde gaan, zijn zinvol. Hoe overtuig je je ouders dat ze echt een schattige pup moeten gaan aanschaffen (en wil jij daar dan ook voor zorgen) is daar een voorbeeld van. Net zoals: is het raar dat ik geen bestie heb?

Uiteindelijk komt het allemaal weer terug op de liefde. Erg leuk zijn de vragen die je aan elkaar kunt stellen en die er voor moeten zorgen dat er een vonk overspringt (dit is ook wetenschappelijk bewezen!). Eigenlijk kan je de vragen met iedereen doornemen, niet alleen met de jongen waarop je verliefd bent. De vragen zijn ook leuk om in je dagboek of bullet journal te verwerken.

IzzyLove beantwoordt in de columns alle vragen met verve, de nodige humor en vooral veel relativeringsvermogen. Het zijn antwoorden waar je best iets aan hebt, als onzeker meisje. Al moet je voor sommige dingen best stevig in je schoenen staan om het ook te durven doen. Over de vraag nadenken en die durven is natuurlijk al de eerste stap.

Het hoogtepunt in het boek is toch wel het korte verhaal halverwege IzzyLove helpt. Dit is een heel actueel verhaal en speelt zich af in coronatijd. In de zomervakantie moet Izzy met haar ouders op wandelvakantie naar Zwolle..., door corona zit een reis naar het buitenland er niet in. Izzy krijgt vleugels als ze denkt aan die ene leuke jongen, maar dan...

Alles leest even vlot en makkelijk en het boek is voor de fans van IzzyLove waarschijnlijk vooral veel te dun. De conclusie is dat IzzyLove helpt een erg geslaagd boek voor meiden in de hoogste groepen van de basisschool en de brugklas is en het je IzzyLove-serie compleet maakt.

Recensie: IzzyLove helpt - Manon Sikkel

IzzyLove - IzzyLove helpt

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De leukste, grappigste en bijzonderste IzzyLove-columns uit Tina van Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel nu eindelijk gebundeld!

    In IzzyLove helpt! geeft IzzyLove, bekend van de populaire boekenserie van Manon Sikkel en de column in Tina, antwoord op al je vragen. Of het nou over vriendschap, ruzie, ouders, school, (vakantie)liefde of je lichaam gaat.
    Heb je een probleem? IzzyLove helpt je! Via een handige beslisboom in dit boek vind je in no time het antwoord op je vraag. Heb je zelf geen vraag, maar je bestie wel? Dan kun je haar te hulp schieten. Misschien word je zelf wel net zo megagetalenteerd in advies geven als IzzyLove!
    Van 2011 tot 2020 schreef Manon Sikkel een IzzyLove-column in het populaire meidenblad Tina. Daarin gaf IzzyLove advies aan jonge meiden over allerlei onderwerpen. De leukste, bijzonderste, grappigste en populairste columns zijn nu gebundeld. Over IzzyLove verschenen eerder o.a. Expeditie Vriendschap en Villa Valentijn.
    Manon Sikkel won veel prijzen met haar boeken, waaronder drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en twee keer de Pluim van de Senaat. Ze is Kinderboekenambassadeur 2019-2021 en de bedenker van #ikleesthuis.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen