• onze waardering

Vega met Shane - Shane Kluivert RECENSIE

Recensie: Vega met Shane - Shane Kluivert

Naast voetbal houdt Shane Kluivert ook van koken en lekker eten. Voor zijn tweede kookboek verzamelde hij verschillende vegetarische recepten, want ook zonder vlees of vis kan je alsnog lekkere en gezonde recepten bereiden.

In zijn kleurrijk kookboek verzamelde hij vega recepten voor elk moment van de dag. Zo vind je er recepten voor soepen, lunch, snacks, hoofdgerechten en desserts in terug. In al zijn recepten hebben groenten de hoofdrol en worden bekende en onbekende gerechten omgetoverd naar heerlijke vegetarische varianten.

Shane Kluivert is vooral bekend als jeugdvoetballer, maar naast voetbal heeft hij nog andere hobby's, waaronder koken en het bedenken van eigen recepten. Hij liet al eerder zien hoe leuk koken is via verschillende social media kanalen en verzamelde nu zijn lekkerste vegetarische recepten in Vega met Shane.

Tijdens het doorbladeren van Vega met Shane valt je meteen op dat dit een heel beeldend kookboek is. Er wordt gewerkt met duidelijke foto's van zowel de ingrediënten, de verschillende stappen als het eindresultaat. Ook wordt er telkens met verschillende achtergrondkleuren gewerkt zodat je duidelijk ziet waar het ene recept stopt en waar een nieuw recept begint. Hierdoor is dit kookboek erg geschikt voor zowel kinderen als hun ouders om mee aan de slag te gaan. Het is duidelijk een kookboek voor het hele gezin.

In zijn boek richt Shane Kluivert zich volledig op recepten voor het hele gezin. Hij gebruikt eenvoudig te vinden ingrediënten en stelde recepten samen die bijna iedereen lust. Naast de smaak van zijn recepten houdt hij ook rekening met de voedingswaarden van de recepten. Ze bevatten allemaal een hoge hoeveelheid groenten en zijn hierdoor niet alleen lekker maar ook erg gezond.

De recepten zelf zijn heel gevarieerd. De ene keer is het een typisch Nederlands gerecht en een volgend gerecht heeft dan weer Indische tonen. Dit zorgt ervoor dat er een divers aanbod is om uit te kiezen en het geeft gezinnen de kans om samen de wereldkeuken te ontdekken.

Uit Vega met Shane koos ik twee recepten om uit te testen. Ik koos de pizza Margherita als hoofdgerecht en cheesecakecups met passievrucht als dessert.

Pizza Margherita

Er is niets zo lekker als een verse pizza Margherita met verse paprika. Voor zijn pizza Margherita maakt Shane Kluivert gebruik van kant en klaar pizzadeeg. Hierdoor is deze pizza erg snel klaar. Je kan natuurlijk ook zelf pizzadeeg maken als je meer tijd hebt.

In een paar stappen toont Shane hoe je de paprika snel kan voorgaren en hoe je de pizza bekleedt om deze daarna af te bakken in de oven. Het recept is duidelijk beschreven en erg eenvoudig. In een mum van tijd had ik een pizza Margherita gemaakt die heerlijk smaakte. Dit recept kan gemaakt worden door ouders samen met hun kinderen maar door de eenvoud kunnen kinderen hier ook zeker zelf mee aan de slag.

Cheesecakecups met passievrucht

We zijn thuis allemaal grote fan van cheesecake, deze wordt dan ook vaker gemaakt. Cheesecake ik cups kende ik echter nog niet. Ik keek er dan ook erg naar uit om dit recept uit te testen.

Ook hier is weer de bereiding erg eenvoudig. In tegenstelling tot de pizza moeten er hier wel ingrediënten afgewogen worden maar vanaf een bepaalde leeftijd of samen met de ouders gaat dit kinderen ongetwijfeld lukken. Dankzij de duidelijke stappen is het bijna onmogelijk om deze cheesecake in cups te laten mislukken.

In tegenstelling tot de meeste ongebakken cheesecakes maakt Shane Kluivert in dit recept geen gebruik van gelatine, wat het recept geschikt maakt voor vegetariërs. Ik was hierdoor wel even bang dat de cheesecake slap zou zijn maar hij had de perfecte stevigheid en smaakte bovendien ook nog eens overheerlijk. Dit recept is zeker voor herhaling vatbaar!

Dit boek krijgt van mij vijf hartjes. Shane Kluivert legt in zijn nieuwe kookboek Vega met Shane echt de nadruk op lekkere, gezonde vegetarische recepten voor het hele gezin. Door de mooie vormgeving en duidelijke stappen kunnen zowel kinderen als ouders aan de slag met dit kookboek. Zowat alle gerechten zien er heerlijk uit en er werd duidelijk een goede balans gevonden tussen de voedingswaarden en de eenvoud van de recepten. Ik ben alvast fan!

Recensie: Vega met Shane - Shane Kluivert

Vega met Shane

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Vega met Shane' is het nieuwe kookboek van Shane Kluivert! In dit vervolg op 'Koken met Shane' deelt hij 40 vega recepten. Voor alle jonge chef's, flexitariërs, sporters en papa's en mama's.

  Als kookfanaat en sporter weet Shane Kluivert dat maaltijden lekker én gezond moeten zijn. In Vega met Shane deelt hij 40 vega recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische gerechten leert maken. Want lekker en gezond, dat kan af en toe ook zeker zonder vlees of vis. Voor alle jonge chefs van Nederland en Vlaanderen, flexitariërs, sporters, papa's en mama's die met en voor hun kids koken: dit is jullie boek!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen