• onze waardering

Het Caribische kookboek - Helmi Smeulders RECENSIE

Recensie: Het Caribische kookboek - Helmi Smeulders

Ben jij wel toe aan een tropisch gevoel? In Het Caribische kookboek kun je tropische smaken en Caribische kleuren verwachten. In dit kookboek vind je tropisch fruit, verse vis, sauzen, zoete desserts en nog veel meer andere recepten gebaseerd op de Caribische keuken. Waan je met je Pina colada in de hand en een geitenburger op je bord in de zevende hemel van de Caribbean. 

Wauw! Van Het Caribische kookboek word je helemaal vrolijk: de regenboogkleuren op de kaft en dezelfde kleuren in het prachtige kookboek. De foto's van gerechten zijn paginagroot en springen gelijk door de zomerse vrolijkheid in het oog. Dit wil je gewoon ook proeven.

De speelse recepten worden afgewisseld met sfeervolle afbeeldingen van de kleurrijke omgeving waar Helmi Smeulders woont. Af en toe bevat het net iets teveel van de sfeerbeelden en lijkt het wat té opvallend. Want je wilt gewoon meer van alle lekkere recepten uit Het Caribische kookboek. Het maakt het ook wat lastig om een gerecht te vinden en zo blader je wat meer door de plaatjes heen dan echt door de maaltijden. En ja, die heerlijke maaltijden wil je juist hebben!

Ik maakte twee recepten, eigenlijk drie als je de zelfgemaakte guacamole meetelt. Deze guacamole is zelfs anders dan de meeste mensen het maken. Bij de avocado gaat knoflook en limoen én koriander. Dit samen maakt een heerlijk, fris geheel.

Ik maakte een Pina Colada, want wat een perfecte, oogstrelende afbeelding had dit recept: een vrolijk lachende local, met haar cocktail op een klein onontdekt strandje. De pina colada was qua smaak echt perfect: ik mengde een verse ananas in de blender met kokosmelk en een scheutje rum. Enige nadeel: er bleven wat ananasstukjes en - draadjes - in de cocktail achter. Dit maakte het een ietwat dikke drap, maar nog steeds smaakte het geweldig. Ik zou zelf voor een volgende keer - want die gaan er zeker komen! - de ananas door een zeef halen.

Ik maakte er een heel Mexicaans festijn van, want bij de guacamole en de pina colada kwam een bord met quesadillas. Een makkelijk recept, maar toch weer met de caribische smaken. Het leuke aan dit gerecht is dat je zelf je quesadilla naar smaak kunt aankleden. Bijvoorbeeld met zure room, jalapeno, koriander en zelfgemaakte guacamole of pikamayonaise: beide recepten die ook in Het Caribische kookboek te vinden zijn. Van de quesadillas hebben we echt gesmuld en ook dit geheel is iets wat nog vaker op het menu komt te staan! 

Er zijn nog zoveel recepten die ook van hun gekleurde pagina's afschreeuwen: kies mij! Ieder gerecht is dus de moeite waard en je bent zeker niet zomaar uitgekookt met Het Caribische kookboek, haal zeker dit exemplaar in huis als je samen met Helmi Smeulders je wilt onderdompelen in de Caribische keuken met de zomerse smaken. Zo is het net alsof je ook zelf op Curaçao bent.

Recensie: Het Caribische kookboek - Helmi Smeulders

Het Caribische kookboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De Caribische keuken barst van de tropische smaken en zomerse kleuren. In zonnegeel en azuurblauw presenteert chef Helmi Smeulders gerechten met tropisch fruit, knapperige groente en spartelverse vis. Helmi woont al 15 jaar op Curaçao en runt daar een succesvol cateringbedrijf. Met creatieve toevoegingen geeft ze de eeuwenoude Caribische keuken een moderne twist.
    In het kookboek staan bekende Antilliaanse all time favourites als bakbanaan, kouseband, Johnny Cakes en verrassende gerechten voor onder meer ontbijt, barbecue en buffet. Met Het Caribisch kookboek waan je je op een tropisch eiland en geniet je van zomerse gerechten voor zwoele zomeravonden, intieme diners met vrienden en familie of een luie dag aan het strand.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen