• onze waardering

Thuis in het duincafé - Debbie Johnson RECENSIE

Recensie: Thuis in het Duincafé - Debbie Johnson

Als Kate overlijdt aan borstkanker, krijgt haar beste vriendin Zoë de voogdij over Kate's zestienjarige dochter Martha. Het is niet gemakkelijk om opeens de verantwoordelijkheid te krijgen over een puber die ook in de rouw is. Zoë besluit dat het voor Martha goed is om te verhuizen naar een klein dorpje aan de kust in Engeland. Kunnen Zoë en Martha in het dorpje Budbury, met de hulp van de bewoners, de dood van Kate verwerken? Zoë en Martha worden hartelijk ontvangen door de dorpelingen en gaan zich steeds meer thuis voelen. Maar dan staat opeens de vader van Martha op de stoep. Een vader die ze niet kent, die haar hele leven afwezig was.

Thuis in het duincafé is het derde deel in de Duincafé-serie van Debbie Johnson. Zoë en Martha kwamen nog niet voor in de vorige twee delen, waardoor dit boek prima los te lezen is. Maar de personages van Zomer in het duincafé en Kerstmis in het duincafé komen wel terug in dit boek, dus het is zeker net zo leuk om ook de vorige delen te lezen.

Kate is overleden aan borstkanker en Zoë en Martha proberen zich zo goed mogelijk te redden zonder hun beste vriendin en moeder. In het eerste hoofdstuk komt dit meteen naar voren, het begint serieus en ontroerend, maar is ook vol met liefde en er zit ook humor in. Het boek gaat op deze toon verder, met leuke en mooie momenten en natuurlijk een romance, maar ook verdrietige en moeilijke dingen komen langs. Hierdoor is Thuis in het Duincafé een feelgood met diepgang. Er zit ook een kleine plotwending in, dit zorgt voor een verrassend moment in het boek.

Debbie Johnson werkt de personages goed uit en ook in dit deel van de serie maken ze weer een mooie ontwikkeling door. Thuis in het Duincafé leest vlot en is moeilijk weg te leggen. Het boek is realistisch geschreven, waardoor je je goed kan verplaatsen in de personages en je meegetrokken wordt in hun keuzes. En de personages van de vorige deel komen terug, waardoor je je als lezer weer meteen thuis voelt. Debbie Johnson is ook goed in het beschrijven van het dorpje, het Duincafé is de plek waar iedereen samenkomt, om te eten en te drinken, maar vooral om gewoon samen te zijn. Het liefst wil je zelf op het vliegtuig stappen en naar Budbury gaan om mee te genieten van de saamhorigheid in het boek.

Thuis in het Duincafé is een heerlijke feelgood over vriendschap, liefde, steun maar ook over verlies en rouwverwerking. Het heeft een serieus randje, maar er zit ook genoeg humor in, interessante personages en een leuke romance om bij weg te smelten!

Recensie: Thuis in het duincafé - Debbie Johnson

Duincafé 3 - Thuis in het Duincafé

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als Zoe's beste vriendin Kate aan borstkanker overlijdt, staat Zoe's leven plotseling volkomen op zijn kop. Ze ontdekt dat ze de voogdij over Kates zestienjarige dochter Martha heeft gekregen, en moet opeens veranderen van de maffe buurvrouw die nog geen plant in leven kan houden in een volwassen vrouw met verantwoordelijkheden. Zoe besluit samen met Martha naar een klein dorpje aan de westkust van Engeland te verhuizen, in de hoop dat de frisse zeelucht van Devon en het tragere tempo van het dorpsleven hen zal helpen Kates dood te verwerken.

  Zonder het te weten is haar keuze voor het dorpje Budbury een van de beste ooit, want als ze op een dag het Duincafé binnenstapt, zal haar leven nogmaals ingrijpend veranderen, nu ten goede. De vriendelijke dorpelingen nemen de verloren en intens verdrietige Zoe en Martha direct onder hun hoede en geven steun waar nodig. En die steun kunnen ze hard gebruiken als Martha's mysterieuze en al lang afwezige vader opeens op de stoep staat…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen