• onze waardering

Meer dan mooi - Anuschka Rees RECENSIE

Recensie: Meer dan mooi - Anuschka Rees

We leven momenteel in een wereld die is geobsedeerd door uiterlijk. Dit beeld wordt gecreëerd door influencers, de media, maar ook door onszelf. In deze praktische gids laat Anuschka Rees je zien dat je niet alleen gelukkiger, maar ook zelfverzekerder bent als je jezelf niet meer naast die onmogelijke meetlat legt.

Door reclames laten we ons wijsmaken dat alles om het uiterlijk draait. Hoeveel beter zou het zijn als we elkaar zouden vertellen (en ook zelf zouden geloven) dat zelfvertrouwen van binnen zit? In meer dan mooi geeft Anuschka Rees niet alleen antwoorden op vragen waar we allemaal mee zitten, maar komt ze ook met tools om wezenlijk een verandering in gang te kunnen zetten.

Door de meer dan mooi-tips en de opdrachten in het boek word je als lezer echt aan het werk gezet om je zelfbeeld onder de loep te nemen. Want draag je wel wat je dragen wilt? En doe wat je wilt doen of laat je je door je uiterlijk tegenhouden? Zo ja, hoe kan je daar verandering in brengen, zodat je van de zomer bijvoorbeeld wel naar het strand durft te gaan?

Het gaat hierbij niet alleen om het hebben van een positief lichaamsbeeld, want dat hoeft namelijk niet per se te betekenen dat je van je lichaam houdt. Een vaak goedbedoeld advies dat wordt gegeven is dat je moet houden van jezelf. Maar ga je daarvan opeens meer van je lichaam houden? Mensen met een gezond lichaamsbeeld gaan ook niet ineens meer van hun lichaamsbeeld, van hun billen of buik houden dan van hun hart of nieren.

Dit is slechts een voorbeeld van een van de vele goedbedoelde adviezen die er worden gegeven om van je lichaam de houden, maar hiermee wordt het beeld gegeven dat je lichaamsvormen je geluk bepalen. En natuurlijk maakt je lichaam deel uit van wie je bent, maar dat is zeker niet alles. Innerlijke schoonheid is iets wat ook bestaat, maar waar we als mensen te weinig bij stilstaan. Als je blij en tevreden bent als mens dan besef je hopelijk dat je veel meer bent dan je uiterlijk.

Zoals je je misschien zelf al wel hebt opgemerkt heeft de schoonheidsobsessie van onze maatschappij een hele grote impact op zowel mannen als vrouwen en is het tijd voor een cultuurverandering. We weten dat er iets mis is en dat het tijd is dat die verandering eindelijk in gang wordt gezet. Namelijk: een gezondere benadering van schoonheid.

Door veel mythes te bespreken en ons bewust te maken van de dingen waar we misschien wel onbewust mee bezig zijn hoop ik dat Anuschka Rees een bijdrage mag leveren aan een gelukkigere en zelfverzekerde versie van jezelf in een door uiterlijk geobsedeerde wereld. Deze visie kunnen we niet meteen veranderen, maar we kunnen wel bij onszelf beginnen.

Als lezer word je niet alleen aan het denken gezet, maar door de praktische opdrachten van Anuschka Rees word je als lezer ook nog eens aan het werk gezet. Dit is ontzettend goed, omdat je wel iets kan lezen, maar er pas echt bij stil gaat staan wat het met je doet als je de opdrachten uitvoert. Daarnaast leer je ook hoe je de tools in kan zetten in je eigen leven, zodat je er ook daadwerkelijk wat aan hebt.

Meer dan mooi is dus niet een boek dat je even snel leest (al heeft Anuschka Rees wel een hele fijne schrijfstijl), maar het brengt je hopelijk heel veel mooie en nieuwe inzichten waar je ook echt wat aan gaat hebben. De prachtige illustraties en eerlijke verhalen van honderden vrouwen zijn daarnaast een mooie toevoeging op het verhaal en de boodschap die Anuschka Rees met Meer dan mooi wil vertellen.

Recensie: Meer dan mooi - Anuschka Rees

Meer dan mooi

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Met meer dan 600 herkenbare quotes, concrete adviezen voor een positiever zelfbeeld en een inleiding van Tatjana Almuli, auteur van Knap voor een dik meisje

    Op social media, tv en in bladen worden we overspoeld met beelden van mensen die volgens de algemeen geldende normen knap en succesvol zijn. Zogenaamd perfecte lippen, wenkbrauwen en maten: ronduit giftige schoonheidsidealen bepalen hoe we naar onszelf kijken. Het gevolg? Een meerderheid van de vrouwen is ontevreden over haar uiterlijk.
    In Meer dan mooi laat Anuschka Rees zien dat we gelukkiger en zelfverzekerder zijn als we onszelf niet langer langs die onmogelijke lat leggen. Ze maakt een einde aan onzinnige beautymythes en eindeloze rituelen en leert ons neutraler naar ons lichaam te kijken. Deze gids over bodyneutrality is een verademing voor iedereen die het zat is onzeker te zijn.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen