• onze waardering

Zot van Koken - Loïc RECENSIE

Recensie: Zot van Koken - Loïc

Je zou de Belgische Loïc kunnen kennen van 24kitchen. Van zijn moeder mocht hij absoluut niet de horeca in gaan, maar Loïc is Zot van Koken, dus is hij als foodvlogger de keuken niet uit te slaan. Het is daarom ook niet raar dat deze 'hobbykok' onlangs een kookboek heeft uitgebracht.

Het kookboek staat vol met 70 recepten en 29 extra 'hacks'. Zot van koken is een kookboek met voor iedereen wat wils, omdat er niet echt een structuur in zit. Hierdoor kan je aan de slag met Italiaanse of Aziatische recepten, maar je kan ook zelf brood bakken of aan de slag met een Libanese tafel. Het is een kookboek met hippe foto's en een beetje een streetartsy-stijl, waardoor je merkt dat Loïc past 22 is.

Loïc neemt jou mee in zijn ervaringen en associaties met de recepten. Zo is de Spiering Blackwell bijvoorbeeld een van de favoriete gerechten van zijn opa. Verder gaat hij in op zijn liefde voor (zuur)desembrood en vertelt hij wat er allemaal fout kan gaan bij het bakken van chocolate chip cookies. Deze verhalen voegen alleen nét niet het extra stuk verbinding toe dat je zoekt, omdat het maar (hele) kleine stukjes zijn. De 'hacks' in Zot van koken zijn leuk en mega handig. Zo geeft Loïc aan dat je bijvoorbeeld een houten lepel tussen de deksel en pan kan doen als de pasta kookt, om ervoor te zorgen dat het niet overkookt.

Als je naar de recepten kijkt zijn sommige relatief simpel, maar anderen duren dagen om te maken. Je kunt het boek prima aanschaffen als je geen gevorderde kok bent, want alle ingrediënten zijn in de supermarkt te koop en de recepten zijn redelijk simpel. Wat nogal onhandig is aan Zot van Koken is dat er niet bij staat hoelang het duurt om de recepten te maken en het aantal personen/porties mist. Hierdoor kan je lastig een inschatting maken van de tijd en de hoeveelheid die je gaat maken.

Orecchiette met Courgette

Ik ben mega fan van pasta, omdat er zo veel variatie in sauzen en type pasta is. Dit is een hele simpele en snelle pasta. Voor dit recept heb je maar weinig ingrediënten nodig, waarbij je producten van goede kwaliteit moet toevoegen om het echt lekker te maken. Er stond ook groente bij de ingrediënten, waardoor ik niet echt een idee had wat voor soort groente ik er nog extra bij moest doen. Ik kon niet zo goed inschatten voor hoeveel personen het zou zijn, dus ik gokte op 3-4 personen. Het was een prima pasta, maar eigenlijk maakte de pancetta het hele recept lekker. 

Gnocchi met Gorgonzola en Groene Asperges

Dit was ook een makkelijk Italiaans recept. 4 stappen en klaar is Kees. Het ziet er mega fancy uit op de foto, maar helaas wordt het meer een prutje als je dit opdient. Dit is niet het meest gezonde recept met veel room & gorgonzola. Hierbij miste ik ook de portiegrootte en de tijdsinschatting. Gelukkig was ik niet lang bezig en was het heel lekker.

Het is een leuk geschreven boek met mooie foto's en veel variatie. De korte verhaaltjes van Loïc in Zot van Koken zijn leuk, maar niet heel uitgebreid. De recepten zijn prima, maar niet heel verassend of uitdagend. Daarnaast mist echt de tijdsinschatting en de portie grootte bij de recepten, wat wel echt essentieel is in een kookboek.

Recensie: Zot van Koken - Loïc

Zot van koken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zot? Ja, van koken! Net als ik. Ik ben geen chef, ik heb geen hotelschool gedaan, maar ik denk dat ik elke tv-show en elk YouTube-filmpje over koken wereldwijd heb gezien. Eigenlijk ben ik een tv-opgeleide kok. Ik kook op gevoel, weeg heel weinig af, ben eerder bezig met voelen, proeven, ruiken.

  In dit boek deel ik - voor jullie gemak - wél de juiste hoeveelheden en correcte gaartijden van 70 van mijn favoriete recepten. Het is een verzameling geworden van Belgische klassiekers, megalekkere zoeternijen, snelle gerechten en makkelijke Japanse specialiteiten. Daarbij vind je 29 hacks: slimme shortcuts die koken plezieriger en makkelijker maken. Ideaal om zelf ook recept na recept zot van koken te worden.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen