• onze waardering

Als je me ziet - Lisa Gardner RECENSIE

Recensie: Als je me ziet - Lisa Gardner

Flora, Keith en brigadier D.D. Warren worden door FBI-agente Kimberly Quincy uitgenodigd deel te nemen aan een taskforce in Georgia, waarbij mogelijk een verband is met de ontvoerder van Flora. Hoewel het verhaal begint met het lijk van één meisje in het berggebied van een idyllisch stadje volgen al snel meer graven. Is het stadje wel zo onschuldig als het eruit ziet of gaat er een hele duistere wereld onder schuil?

Lisa Gardner is een begrip in de wereld van thrillers als een van de beste misdaadauteurs ooit. En met Als je me ziet bewijst ze dat nogmaals, want Lisa Gardner is nog lang niet uitgeschreven. Als je me ziet is een deel in de serie van D.D. Warren waarin Flora Dane al een aantal keer eerder op het toneel is verschenen. Toch is het helemaal niet erg om Als je me ziet als eerste deel te lezen. Lisa Gardner geeft voldoende informatie om de lezer te leren wat er voorafgaand heeft plaats gevonden. Bovendien zijn de relaties tussen D.D., Flora, Keith en Kimberly zo goed beschreven, dat je als lezer gelijk al doorhebt dat ze al het een en ander samen hebben meegemaakt, maar dat ze nog steeds zoekende zijn. 

Het verhaal van Als je me ziet is onheilspellend. Lisa Gardner laat in haar nawoord weten dat ze heel graag een verhaal wilde schrijven over een meisje dat wordt ontvoerd maar niet kan praten. En dat is gelukt. Het idee dat allerlei jonge meisjes worden ontvoerd is al weerzinwekkend, maar als het dan niet eens mogelijk is om jezelf verstaanbaar te maken... daarvan lopen de rillingen over je rug. Als je me ziet grijpt de lezer dan ook aan. 

In het begin wisselt Lisa Gardner nog vaak van perspectief. Daardoor vrees je als lezer even dat je snel de draad kwijt raakt, maar niets is minder waar. Al snel neemt het verhaal vorm aan en wissel je alleen nog maar tussen Flora, Kimberly en D.D. Aangezien de operatie een grote omvang heeft en er veel tegelijk gebeurt, is het juist fijn dat je dit vanuit het perspectief van deze verschillende personages kan lezen. Helemaal omdat deze personages allemaal hun eigen redenen hebben om bij te dragen aan deze task force. 

Kortom, Als je me ziet zit super goed in elkaar. De schrijfstijl van Lisa Gardner is feilloos. Hierdoor bouw je een band op met de karakters, loopt de spanning op tot een grote climax, is het verhaal logisch maar niet voorspelbaar en houdt het de aandacht van de lezer zo goed vast dat het eigenlijk onmogelijk is om het boek weg te leggen. In vergelijking met de andere delen uit de serie valt op dat er meer aandacht aan de cover is besteed. Deze prachtige cover sluit perfect aan bij het verhaal en laat zien dat er tussen de kleuren zich heel wat duisters schuil houdt.

Recensie: Als je me ziet - Lisa Gardner

 

Als je me ziet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Flora dacht dat ze veilig was, maar haar ontvoerder is nog niet verdwenen.

  Detective D.D. Warren, FBI-agente Kimberly Quincy en ontvoeringsslachtoffer Flora Dane onderzoeken samen een oude zaak waar de beruchte crimineel Jacob Ness bij betrokken was. Hun zoektocht wordt al snel een stuk gevaarlijker dan ze verwacht hadden, als blijkt dat de bewoners van het stadje waar ze terechtkomen duistere geheimen verborgen houden.
  Flora dacht altijd dat haar ontvoerder zijn geheimen mee het graf in had genomen, maar is dat werkelijk zo? Terwijl ze alle drie gevaar lopen, ontdekt Flora eindelijk de waarheid achter de man die haar leven voorgoed veranderde.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

 • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

 • Recensie: Jurassic World: Dominion

 • Maxton Hall College - Mona Kasten

 • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen