• onze waardering

Jack & Lev.- De terugkeer van de Schaduwheer - Zutje & DeViss RECENSIE

Recensie: Jack & Lev.- De terugkeer van de Schaduwheer - Zutje & DeViss

Jacks hond, Lobbes wordt ontvoerd. Jack woont bij z'n tante Holly. Zijn moeder is dood en zijn vader werkt in Australië. Dan ontmoet hij in de kelder het bizarre meisje Levantaro, Lev. voor de vrienden. Zij weet wie Lobbes ontvoerd heeft. Lev. is lid van een geheim genootschap, het Genootschap van de Katomanen. Ze vraagt Jack om ook toe te treden tot dit genootschap. Dit is het begin van een heel vreemd avontuur. Samen met zijn beste vriend Fidel gaat hij op onderzoek. Maar er is duidelijk meer aan de hand...

Wat heeft de kwaadaardige Schaduwheer met de verdwijning te maken? En wat is een 'Fosgeniet'? Je komt het te weten in dit spannende avontuur!

Wat een voortreffelijk en meeslepend verhaal is Jack & Lev. - De terugkeer van de Schaduwheer! Marieke van Zutphen en Patricia de Leuw zijn de twee schrijvers achter het pseudoniem Zutje & DeViss. Ze brengen een spannend, mysterieus en grappig avontuur over Jack & Lev. Jack ontmoet Lev wanneer zijn hond ontvoerd wordt. Hij vindt dat ze een gek, merkwaardig, bijzonder en vreemd meisje is. Ze eet namelijk bloemen en woont in een soort van doorzichtige boomhut... Bovendien praat ze heel vreemd. De stukken tekst waarbij Lev 'spreekt' of liever 'verspreekt' zullen erg grappig overkomen wanneer dit verhaal voorgelezen wordt.

Jack & Lev. - De terugkeer van de Schaduwheer begint al meteen met een opbouwend spanningselement door de ontvoering van Lobbes, Jack zijn hond. Hierdoor ben je als lezer meteen nieuwsgierig naar wat komen gaat. Het duo Zutje & DeViss stelt alle personages ook uitgebreid voor. Ze creëren ook mooie, welgevormde zinnen met steeds een uitgebreide beschrijving. Zinnen als 'Koperen deurklinken en bijpassende naambordjes op massief houten deuren.' portretteren de schrijfstijl die gebruikt wordt in het boek.

Er zit vaart in dit verhaal, dat is zeker. Er gebeuren ongelooflijk veel verschillende zaken, maar toch met een duidelijke rode draad die goed te volgen is. Je bent als lezer meteen aangetrokken door wat komen gaat. Je nieuwsgierigheid wordt vast en zeker opgewekt.

Doordat er veel in gebeurt en ook nog op verschillende plaatsen, maakt het duo Zutje & DeViss ook regelmatig gebruik van herhaling. Er wordt dan een korte opsomming gegeven, op een leuke manier, over allerlei zaken die er reeds gebeurden in het verhaal.

Nelleke Van Hoof, de illustrator van de cover en enkele tekeningen in het boek, maakte prachtig tekenwerk dat zeer mooi aansluit bij het verhaal.

In het boek wordt er bovendien kwistig gestrooid met magie. Het schrijversduo neemt je mee in de magische wereld van het Genootschap van de Katomanen, een ander volk met allerlei soorten krachten. Dit steeds op een originele en ingenieuze manier. Het boek boeit tot op het einde. 

Jack & Lev. - De terugkeer van de Schaduwheer smaakt duidelijk naar meer. Kinderen vanaf 9 jaar zullen dit verhaal vast en zeker kunnen waarderen door de gedetailleerde beschrijvingen, het vlot geschreven verhaal, de originaliteit en de opbouwende spanning in dit prachtig én humoristisch leesboek vol avontuur!

Recensie: Jack & Lev. - De terugkeer van de Schaduwheer - Zutje & DeViss

Jack en Lev - De terugkeer van de Schaduwheer

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  When Jacks dog is being kidnapped his world collapses. Then he meets this strange girl, Lev. She asks him to join a secret fellowship. Are they strong enough to fight the evil Lord of Shadow?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • De meest gekeken Netflix series in 2021

 • 12 romantische fantasy series

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen