• onze waardering

Het duistere net - Carmen Mola RECENSIE

Recensie: Het duistere net - Carmen Mola

Een gezin is gezellig aan het eten terwijl de tienerzoon boven naar een liveshow kijkt. Wanneer de politie bij hen binnenvalt ontdekken ze dat de show een gruwelijk moordspel is waar veel geld op wordt ingezet. Voor het team van inspecteur Elena Blanco is dit nog maar het begin van een hoop gruwelijke ontdekkingen. Daarnaast komt Elena ook steeds meer te weten over haar zoon die 8 jaar geleden verdween. Al is de waarheid niet waar ze op hoopte.

Het duistere net is het tweede boek van pseudoniem Carmen Mola met inspecteur Elena Blanco in de hoofdrol. Voor de volledigheid van het verhaal en achtergrondinformatie van de personages is het steeds goed om eerst het eerste boek De zigeunerbruid te lezen. Maar dit boek is ook perfect als losstaande thriller te lezen.

Op de cover wordt de lezer al gewaarschuwd dat Het duistere net een thriller is met heel wat gruwel. Zodra je de eerste hoofdstukken leest weet je al dat dit klopt en dat je een sterke maag nodig hebt om dit verhaal te lezen. Al gebruikt de auteur de gruwelijke scènes zeker niet puur om te choqueren. Het hoofdthema van dit boek is een duister netwerk dat verborgen wordt in het Dark Web. Daarbij gaat het over moord, zware gevechten en verschillende soorten van mishandeling. Best een zwaar thema dus.

Al is het verhaal van Het duistere net heel gruwelijk en erg, toch leest het boek heel vlot. Carmen Mola heeft dit boek heel toegankelijk geschreven waarbij de verhaallijn makkelijk te volgen is. Ook de korte hoofdstukken met veel afwisseling tussen de spannende gebeurtenissen, zorgen ervoor dat je in geen tijd door de bladzijdes vliegt.

De Spaanse namen van de personages en plaatsnamen in het boek zijn eerst wel even wennen. Het is niet zo makkelijk om te onthouden wie de leden van het team van Elena juist zijn, maar dit went wel verder in het boek. Een minpuntje is wel dat de personages, naast Elena, niet echt uitgewerkt worden. Dit maakt het moeilijk om hun acties en rol in het verhaal te begrijpen. Al kan deze informatie waarschijnlijk wel teruggevonden worden in het eerste boek van de serie.

Het plot van Het duistere net is goed opgebouwd en bevat heel wat spanning. Je blijft tot het einde in het ongewisse over hoe het verhaal juist in elkaar zit en wie al dan niet te vertrouwen is. Hier en daar wordt wat achtergrondinformatie en geschiedenis meegegeven die de spanning soms even breken. Maar dit blijft beperkt waardoor het niet storend wordt.

Het duistere net is een originele thriller met een bijzonder verhaal dat de nodige gruwelijke scènes bevat. Hoofdpersonage Elena Blanco is een bijzondere vrouw die uitnodigt tot het lezen van de volledige serie rond haar personage.

Recensie: Het duistere net - Carmen Mola

Het duistere net

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Elena staat tegenover een machtig crimineel netwerk dat jongeren ontvoert en hen gruwelijke dingen laat doen. Alles wordt live vertoond in een van de donkerste uithoeken van het internet. Als Elena's vermiste zoon bij dit netwerk betrokken lijkt, raken het onderzoek en haar missie om hem te bevrijden in elkaar verwikkeld.
  Het duistere net is een boek dat je niet meer loslaat en zelfs de meest onverschrokken thrillerlezer laat huiveren van spanning.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Netflix maakt Frankenstein film met Guillermo Del Toro en sterrencast

 • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

 • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

 • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

 • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen