• onze waardering

Ik vergeet je niet - Gillian King RECENSIE

Recensie: Ik vergeet je niet - Gillian King

Maddy's jeugd was niet altijd even leuk en ze stond altijd in de schaduw van haar grotere zus Elisa. Elisa had het leven mee en haar ouders waren altijd trots op haar: ze bereikte van alles in haar leven. Maar Elisa heeft misschien op het eerste gezicht een perfecte jeugd gehad, toch schuilt er meer achter haar succesvolle leventje. En daarbij is Elisa inmiddels al meer dan 14 jaar dood. Als Maddy op een dag de knappe, grote liefde van haar zus tegenkomt, Frenkie, zorgt dit voor herinneringen die Maddy al heel ver achter zich had gelaten. 

Wauw, Gillian King doet het weer: ze verovert jouw hart met Ik vergeet je niet. Hoe ze switcht tussen heden die je volgt vanuit het verlegen zusje - Maddy - en het verleden vanuit de uitbundige Elisa. Zo weet je als lezer dat Elisa er niet meer is, maar weet je niet wat er gebeurd is. Op het eerste gezicht lijkt het dan ook dat Elisa het perfecte leventje leidde.Via dagboekfragmenten ontdek je dat ze zelfs een ietwat narcistische persoonlijkheid had, dat ze ook in de publiciteit komt en erg houdt van aandacht.

Alle personages zijn fantastisch uitgewerkt: het jongere zusje, die zich altijd op de achtergrond heeft gehouden en de oudere zus die vol in de schijnwerpers stond én absoluut niet onzeker was in Maddy's ogen. Als vroegere vriend - Frenkie - belangstelling voor haar toont, denkt Maddy dan ook dat dit komt door haar zus Elisa. Door hem ontrafelt ze ook een andere kant van haar zus en ontdekt ze hoe haar leven voor haar dood was. 

Letter na letter kom je er meer en meer achter wie Frenkie vroeger was en wie hij nu is en hoe hij is gevormd. Frenkie kruipt echt onder je huid: je weet pas wat er mis met hem is - en waarom je vanaf het eerste moment dat Maddy hem tegenkwam een slecht gevoel over hem krijgt - als je verder in Ik vergeet je niet komt. Gillian King bewijst dat ze een meesterschrijfster is, omdat ze al deze totaal verschillende personages zo heeft geschreven dat ze allemaal op hun eigen manier bij je binnenkomen.

Dit verhaal is zo prachtig en vol emotie beschreven dat je met een lach en traan door Ik vergeet je niet heen vliegt. Je móet gewoon meer en meer lezen, dat het ontzettend jammer is wanneer je - veel te snel - afscheid moet nemen van Ik vergeet je niet. Ik vergeet je niet is zo goed dat het doet denken aan de boeken van Jojo Moyes met af en toe een Hollandse plaatsnaam. Laat je dit weg? Dan zou je zo geloven dat je een boek van Jojo Moyes aan het lezen bent. 

Ik vergeet je niet neemt je mee in een realistische wereld waarin je beseft dat een ander het niet altijd beter heeft dan jijzelf. Er schuilt soms zoveel achter een persoon, wat je misschien nooit zult weten. De kracht zit in de fantastische schrijfstijl van Gillian King die je meesleurt door het ontroerende en grappige verhaal en je laat zien dat niet iedereen is wie je denkt dat 'ie is. Dit staaltje meesterwerk is veel te snel uit en smaakt naar meer!

Recensie: Ik vergeet je niet - Gillian King

Ik vergeet je niet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (23 stemmen)
 • Omschrijving:

  Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer.

  Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen