• onze waardering

Zoals u wenst - Denise Marinus RECENSIE

Recensie: Zoals u wenst - Denise Marinus

Wanneer de achttienjarige Jules Fester niet alleen haar privacy, maar ook haar spaargeld en daarmee haar droomreis naar het buitenland verliest, krijgt ze door een iets te gezellige avond een prachtige kans in haar schoot geworpen. Ze mag aan de slag als assistente van Constance, de rebelse kroonprinses van Fortura. Maar als ze had verwacht dat het een makkelijke baan zou zijn, dan heeft ze het mis. Terwijl ze haar best doet om het vertrouwen van de prinses voor zich te winnen, heeft Constance meer interesse in alcohol, onschuldige pilletjes en andere schandalen om zich te wapenen tegen de verveling van het leven in het paleis. Maar bovenal houdt ze zich bezig met het kwellen van haar nieuwe assistente. Wanneer de spelletjes richting Jules niet alleen persoonlijker, maar ook steeds gevaarlijker worden, staat Jules voor een moeilijke keuze: vertrekken of loyaal blijven aan degene die erop uit is om haar heel hard onderuit te halen.  

Zoals u wenst is het debuutboek van Denise Marinus. Een sprookjesachtige roman voor young adults waarin we afwisselend zowel Jules als kroonprinses Constance steeds beter leren kennen. Jules die een heel nieuw leven begint binnen de paleismuren, terwijl Constance er het liefst aan ontsnapt. Twee tegenpolen die elkaar kruisen, en een vriendschap is verre van aan de orde... 

De plot van Zoals u wenst is op een mooie manier opgebouwd, vanaf het moment dat Jules solliciteert voor de functie tot aan alle gebeurtenissen in het paleis. Steeds weer voegt de auteur een twist aan het verhaal toe, waardoor ze je blijft verrassen en het verhaal — ondanks de ruim 500 pagina's — geen moment verveelt. De belangrijkste personages zijn goed uitgewerkt en je gaat steeds meer met zowel Jules als Constance meeleven. Want ook Constance heeft, ook al verwacht je dat op het begin niet, een zacht karakter achter die harde buitenkant. En hoewel bepaalde relaties wellicht wat dieper uitgewerkt hadden kunnen worden, is dit niet van invloed op het leesplezier van het verhaal.  

Verder richting het einde van Zoals u wenst gooien twee grote, verrassende gebeurtenissen een vleugje spanning in het verhaal, die nieuwsgierig maken naar de afloop ervan. Die uitkomst is op een mooie manier uitgewerkt en, hoewel je misschien al vermoedens opdoet eerder in het verhaal, verrast toch ook op het einde.  

Denise Marinus heeft het verhaal op een beeldende manier geschreven waardoor je de, met name koninklijke, omgeving goed voor je ziet. Ze schrijft vol humor, gevoel en passie en dat spat van de bladzijden af! Het verhaal leest enorm makkelijk weg en voordat je het doorhebt ben je bij de laatste pagina aangekomen. 

Zoals u wenst van Denise Marinus is een fijne young adult waarbij je niet alleen even kunt wegdromen bij het koninklijke leven, maar die ook thema's als loyaliteit, vriendschap, jaloersheid en romantiek als een rode draad door het verhaal laat gaan. Een sterk debuut dat nieuwsgierig maakt naar wat er nog meer gaat komen van deze auteur! 

Recensie: Zoals u wenst - Denise Marinus

Zoals u wenst

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Spannend én sprookjesachtig. Een indrukwekkende roman voor young adults. Nadat Jules haar privacy, spaargeld én droomreis naar het buitenland heeft verloren, werpt het lot een gouden kans in haar schoot: ze mag aan de slag als assistente van Constance, de rebelse kroonprinses van Fortura. Terwijl Jules haar best doet om het vertrouwen van de prinses te winnen, stilt Constance haar oneindige verveling met alcohol, onschuldige pilletjes en schandalen. En bovenal: met het kwellen van haar nieuwe assistente. Als Constances spelletjes niet alleen persoonlijker, maar ook gevaarlijker worden, staat Jules voor een pijnlijk dilemma. Vertrekt ze met lege handen? Of blijft ze loyaal aan de persoon die uit is op haar ondergang?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen