• onze waardering

De waanzinnig boomhut van 130 verdiepingen - Andy Griffiths RECENSIE

Recensie: De waanzinnig boomhut van 130 verdiepingen - Andy Griffiths

Andy en Terry hebben weer dertien nieuwe verdiepingen toegevoegd aan hun boomhut! Ze moeten eigenlijk aan de slag met het schrijven en tekenen van hun nieuwe boek wanneer ze worden ontvoerd naar de planeet Oogbollia, voor een intergalactische op leven-en-dood wedstrijd. Kunnen ze deze wedstrijd winnen en op tijd hun nieuwe boek af krijgen?

Net als in de voorgaande delen, laten Andy en Terry je in het eerste hoofdstuk kennismaken met de nieuwe 13 verdiepingen. Wanneer Andy door zijn telescoop kijkt, ziet hij een super irritante vlieg. Wanneer je bekend bent met de boeken van Andy en Terry, doet deze vlieg je denken aan Ontzettend irritant, een boek met verhalen waarin ontzettend irritante dingen gebeuren. Erg leuk dat dit terugkomt in het boek!

Andy en Terry beleven in De waanzinnig boomhut van 130 verdiepingen weer allemaal ontzettend hilarische en bijzondere avonturen. Inmiddels is dit al het 10e deel van de serie, maar de belevenissen van Andy en Terry blijven bijzonder! De fantasie van Andy en Terry is ongelooflijk!

De waanzinnig boomhut van 130 verdiepingen is een boek wat vlot leest. Op de pagina's staat relatief weinig tekst en het boek staat vol met leuke zwart-wit tekeningen, die het verhaal perfect aanvullen. Dit is waarschijnlijk ook één van de redenen dat het boek ook erg populair is bij kinderen die niet zo graag lezen. Het verhaal is ook prettig geschreven, door de tekeningen zie je het ook bijna voor je. Bijzonder en bijna uniek hoe goed de tekst en illustraties elkaar aanvullen!

In het boek zijn ook verschillende niet-bestaande woorden gebruikt, zoals de planeten Oogbollia en Blogbdromeda. Ontzettend leuk hoe het verhaal hier ook weer bij aansluit. Zo vliegen er op Oogbollia allemaal oogbollen rond en wonen er Blobs op Blobdromeda. Ook bevat het boek een aantal lastige woorden, die de woordenschat van kinderen zouden kunnen vergroten. Voor het lezen is dit echter geen probleem, het verhaal is prima te begrijpen.

Het boek staat natuurlijk boordevol tekeningen, maar spreekt dit waarschijnlijk niet iedereen aan. Er zullen vast kinderen zijn die de tekeningen te druk of te afleidend vinden. Maar gezien het succes van de andere boeken van Terry en Andy, zijn de meeste kinderen dol op deze serie! 

Recensie: De waanzinnig boomhut van 130 verdiepingen - Andy Griffiths

De waanzinnige boomhut 10 - De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Andy en Terry hebben weer dertien verdiepingen toegevoegd aan hun boomhut en die is nu nog waanzinniger! Er is een zeepbellenblazer, een GRIJPINATOR, een tijdverspilverdieping en een wc-papierfabriek.

    Andy en Terry worden naar de ruimte ontvoerd door een gigantische vliegende oogbol. Daar moeten ze een planeet redden van een modderslurpende moeraspad!

    Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

    Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de honderddertigste verdieping.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen