• onze waardering

The home edit life - Joanna Teplin & Clea Shearer RECENSIE

Recensie: The home edit life - Joanna Teplin & Clea Shearer

Het populaire programma Get organized with The Home Edit van Netflix, heeft nu ook een boek: Home edit life. The home edit is opgericht door Clea Shearer en Joanna Teplin. Zij weten precies hoe jij van jouw huis een opgeruimd pareltje maakt, want ja een opgeruimd huis is nu eenmaal een opgeruimd hoofd. In hun tv-programma kun je binnenkijken bij bekende sterren, zoals Reese Witherspoon en Eva Longoria. Dus wil je nu ook eens zelf jouw huis opruimen zoals bij deze sterren? Pak dan snel The home edit life (de Nederlandse editie - wel net zo makkelijk) erbij.

Als je niet minimalistisch wil leven of echt afscheid moet nemen van items á la Marie Kondo, is The home edit life heel geschikt. Clea Shearer en Joanna Teplin helpen je juist met het organiseren van de spullen die je hebt. Zo laten ze met veel fotomateriaal en uitleg zien hoe jij jouw huis net zo kunt opruimen zoals zij ook doen bij bekende sterren in hun tv-programma. 

Allereerst valt in The home edit life op dat niet al het fotomateriaal van even goede kwaliteit is. Af en toe valt een foto wat pixelig uit en dat is zonde aan The home edit life wat een prachtig koffietafelboek is, die je oppakt op de momenten dat je je eigen huis wil reorganiseren en je weer eens denkt: wat is het een rommel.

Herkenbaar voor velen is dat je denkt dat het bij een ander zo goed georganiseerd en opgeruimd is: hoe doen zij dat toch? Als jij je hierin herkent, is The home edit life echt een boek voor jou. Met hoofdstukken over onder andere je huisdieren, kids, werk en dingen waar je echt gelukkig van wordt. The home edit life staat bomvol inspiratie voor een gerangschikt huis.

Het handigste zijn de afbeeldingen met de uitleg hoe je iets kan aanpakken. Een voorbeeld is dat je je mindset moet veranderen. Niet alle spullen hoeven bij elkaar te horen, maar ze moeten we een vaste plek hebben én het moet passen. Neem die rommella. Deze hoeft niet rommelig te zijn, zeggen Clea Shearer en Joanna Teplin, als er maar ruimte is voor jouw behoeftes. Dit wordt ondersteund met een afbeelding van een prachtige opgeruimde la met allerlei make-upspullen die keurig in vakjes zijn verdeeld.

The home edit life is erg leerzaam, omdat je in ieder hoofdstuk nieuwe tips krijgt. Zo vind je bijvoorbeeld 5 tips om ruimtegebrek te voorkomen. Maar je kunt ook een test doen of je meer een Clea Shearer bent of een Joanna Teplin. Er leuk dat ze het ook luchtig houden met een beetje humor. 

Dat is ook precies wat de schrijfstijl is van The home edit life: je krijgt praktische informatie, maar af en toe bevatten de teksten een knipoog of een beetje humor. Dat maakt The home edit life leuk en luchtig om door te lezen. Het is een boek waar je af en toe een paar stukjes uitleest en perfect als je weer eens wat opruiminspiratie zoekt. 

The home edit life is dus geweldig als je - net als in het tv-programma, een georganiseerd huis wilt. De tips zijn erg nuttig en als jij ook een op kleur gerangschikte la of boekenkast wilt, kun je ook alle ideeën vinden hoe je dit kan doen. En denk aan dat ene keukenkastje waar kruiden staan die misschien al jaren oud zijn? Of jouw kledingkast die nog wel een opruimsessie kan gebruiken? The home edit life helpt je een handje en zorgt dat ook jouw huis opgeruimd en georganiseerd is net als in de Netflix-serie Get organized with The Home Edit, waarvan binnenkort ook een tweede seizoen op de streamingdienst komt. Poetsen en bingen dus!

Recensie: The home edit life - Joanna Teplin & Clea Shearer

The home Edit Life

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het boek voor wie wél heel graag wil opruimen, maar Marie Kondo te streng vindt

  Je hoeft niet minimalistisch te leven om rust in je huis te creëren. Clea Shearer en Joanne Teplin zijn er om je eraan te helpen herinneren dat het helemaal niet erg is om veel spullen te hebben, je moet ze alleen goed organiseren. De mentaliteit van The Home Edit is: je eigen manier van leven omarmen en een systeem creëren dat werkt voor jou. Een stijlvol en slim ingericht huis is voor iedereen bereikbaar. Clea en Joanna doen dat volgens een helder systeem waarbij je eerst gaat ordenen in The Edit en vervolgens alles gaat organiseren en opruimen in The Assembly. Uiteindelijk leer je in The Upkeep hoe je het georganiseerd kunt houden!

  Of je nu een drukke moeder bent, een studentenkamer hebt en drie huisgenoten, of alleen woont. Clea en Joanne gaan in The Home Edit Life verder dan de voorraadkast en boekenplank om je te laten zien hoe je de chaos tot een minimum beperkt. Van je kantoor en de zolder tot de rommellade in de keuken en de kast met knutselspullen. Leer wat jouw opruimstijl is om je huis zo georganiseerd én zo mooi mogelijk te maken!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Hannahs vlucht - Jan Eliasberg

 • Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

 • De Code - Denise Rudberg

 • Grenzeloze liefde - Kyra Rutgers

 • Zelfs de honden - Jon McGregor

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen