• onze waardering

Droomvakantie - Sarah Morgenthaler RECENSIE

Recensie: Droomvakantie - Sarah Morgenthaler

Na lang gespaard te hebben, kan Zoey Caldwell eindelijk haar droomvakantie naar Alaska boeken. Samen met haar vriendin Lana gaat ze naar een luxe hotel in Moose Springs. Hier aangekomen is Zoey meteen verkocht! In één van haar reisgidsen wordt de Tourist Trap genoemd als een aanrader, dus Zoey besluit hier met Lana naartoe te gaan. Daar leert ze de knorrige Graham Barnett kennen, die eigenlijk helemaal niet op toeristen zit te wachten.

Droomvakantie is het eerste deel in de driedelige serie van Sarah Morgenthaler over het stadje Moose Springs. Toen geoloog Sarah Morgenthaler in 2018 Alaska bezocht, hoopte ze inspiratie op te doen voor een nieuwe serie. En dat is zeker goed gelukt!

Al in het eerste hoofdstuk van Droomvakantie leer je Zoey, Lana en Graham kennen. Alle drie zijn ze heel verschillend, maar toch alle drie wel een beetje stereotype. Lana is een rijke socialite, Zoey is een beetje onhandig en naïef en Graham is een typisch voorbeeld van een ruwe bolster met een blanke pit.

Je merkt al snel dat Zoey en Graham elkaar wel erg leuk vinden, hoewel Graham dat met zijn knorrige gedrag goed probeert te verbloemen. De focus van Droomvakantie ligt hier dan ook vooral op: geven Zoey en Graham toe aan hun gevoelens? En hoe loopt dit af? Graham klaagt namelijk veel over de toeristen, maar Zoey is er één van, dus zou dat ooit gaan werken? Ook komen er veel grappige en bijzondere situaties in het boek voor, Zoey en Graham belanden samen in de cel en komen op voor de eland Ulysses. Het grootste deel van het boek is dan soms ook wel een beetje voorspelbaar. Ondanks het leuke verhaal en de prachtige omgeving, moet je je soms even door de lange hoofdstukken heen worstelen. Wanneer je aan het einde van het boek komt, is dit zeker niet meer het geval. Hier krijgt het verhaal soms een aantal spannende wendingen, waardoor je echt benieuwd bent naar de afloop van het verhaal.

Droomvakantie is een heerlijk verhaal, met de nodige romantiek en humor. Sarah Morgenthaler benadrukt in het boek goed de gevolgen van het massatoerisme, maar door haar prachtige omschrijving van de natuur, maakt droomvakantie je toch wel heel nieuwsgierig naar Alaska! 

Recensie: Droomvakantie - Sarah Morgenthaler

Moose Springs 1 - Droomvakantie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het ultieme ontsnappen… Veel romantiek, natuur, feelgood en heerlijkheid.

    Toen Graham Barnett zijn eetcafé de Tourist Trap noemde, was dat bedoeld als grapje. Nu zit hij vast aan het grillen van worstjes voor een eindeloze stroom toeristen, die hem allemaal irriteren. Zelfs de enige die rustig aan een tafeltje zit met haar boek…
    Twee weken in Alaska is niet de top van Zoey Caldwells bucketlist. Het is haar volledige bucketlist. Een blik op het bergstadje Moose Springs, en ze is verkocht. Maar wanneer een goede daad haar Grahams leven in schiet, ontdekt ze dat er meer is aan deze knorrige local dan ze kon vermoeden… en meer om lief te hebben in Moose Springs dan alleen de prachtige wildernis van Alaska.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen