• onze waardering

Recensie: De Geheime Dienst voor Magie RECENSIE

Recensie: De geheime dienst voor magie

De geheime dienst voor magie is erg vermakelijk én dan vooral voor kinderen. De meeste volwassenen zullen de verhaallijn wel kennen: eigenlijk is Hans en Grietje in een modern jasje gestoken. Met broer en zus - Hans en Grietje - die door een oud vrouwtje gevangen worden gehouden door ze zoveel mogelijk lekkers te geven. Dit gebeurt ook in deze film, maar dan met de start waarin de twee familieleden allebei een eigen leven leiden. Hans als charlatan en Grietje als undercoveragent. Als de koning wordt gekidnapt zullen ze weer samen moeten werken. Iets wat ze allebei eigenlijk niet willen, maar toch moeten ze de koning redden.

Als kijker krijg je een vrij lang inkijkje in de levens die Hans en Grietje hebben gehad zonder elkaar. Dan komen ze bij elkaar en begint de zoektocht naar de koning. Daar maken ze samen weer van alles mee, onder andere dat ze weer veranderen in twee kinderen die bij het oude vrouwtje terecht komen waar ze volgestopt worden met eten. Het verhaal haalt er zoveel details bij dat je echt gefocust moet kijken, omdat je anders je aandacht kwijtraakt. Dit is een opgave voor kinderen, want deze bijna twee uur durende film, vraagt behoorlijk wat van iemand die zo jong is. En stiekem vraagt het je al best wat als volwassene.

Een écht uniek verhaal is het dus niet. Niet onderscheidend van het Hans en Grietje van vroeger en ook niet anders dan andere spionnenfilms voor kinderen. Houd je hart vast, want dit is niet zomaar een film. De geheime dienst voor magie gaat snel en er gebeurt veel. Misschien af en toe een beetje teveel. Het kijken maakt wat overprikkeld met charlatan Hans en de ijverige undercoveragent Gretel. Dit wordt ook nog eens versterkt door de enorme hoeveelheid kleuren in iedere shot die er te zien zijn. Knap zijn de details wel, maar als iedere seconde uit zoveel details bestaat, oogt het toch wat veel.

Het moment dat Hans en Grietje echt weer kinderen zijn is een omslag waar ze veel volwassen kijkers zullen verliezen. Vanaf dat moment is het écht een kinderfilm en is het aan te raden voor de leeftijd 4 - 12 jaar. Ook de grappen, de flauwe humor, is vooral bedoeld voor deze leeftijdsgroep. En toch staat het eerste deel dan vrij los hiervan, want het eerste deel lijkt te zijn gemaakt voor alle leeftijden. Dit is wat vreemd, omdat het echt voelt als twee delen.

De geheime dienst voor magie is dus vooral leuk om te zien met jouw familie en als je het leuk vindt om Hans en Grietje in een nieuw jasje te zien. Misschien raak je wat gespannen van alle details en kleuren, maar de animaties zijn fantastisch gemaakt. De film is dan ook wat cliché, maar vermakelijk en leuk om een keer gezien te hebben.

Recensie: De geheime dienst voor magie

Secret Magic Control Agency (De Geheime Dienst voor Magie)

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hans en Grietje, bekend van het sprookje, werken nu als geheim agent. Hun missie: met magie, vernuft en samenwerking een vermiste koning opsporen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Hannahs vlucht - Jan Eliasberg

 • Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

 • De Code - Denise Rudberg

 • Grenzeloze liefde - Kyra Rutgers

 • Zelfs de honden - Jon McGregor

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen