• onze waardering

Een kookboek - 450 klassiekers - Seppe Nobels RECENSIE

Recensie: Een kookboek - 450 klassiekers - Seppe Nobels

Chef-koks opgelet! De Vlaamse Seppe Nobels van het high-end restaurant Graanmarkt 13 (in Antwerpen) heeft een fantastisch culinair hoogstandje voor jou op de markt gebracht. Wil jij jouw kookskills naar een volgend level brengen en al jouw gasten verassen met spannende en chique recepten? Dan heb je met dit boek maar liefst 450 klassiekers om dit te proberen.

Als je Een kookboek - 450 klassiekers doorbladerd zie je soepen, groenten, schaal- & schelpdieren, vlees, vis & gevogelte, desserten & tussendoortjes en basisgerechten. Seppe kiest er bewust voor om groenten de hoofdrol te laten spelen in zijn gerechten. Hij gaat uit van 'een pure keuken zonder veel franjes met de allerbeste producten uit ons eigen terroir.' Dit is bij elk afzonderlijk recept en alle foto's in dit kookboek ontzettend goed terug te zien.

De foto's bij de recepten leggen de culinaire oorsprong van de recepten direct bloot. Je waant jezelf hierdoor in het restaurant Graanmarkt 13 en kunt bijna de smaken proeven. De gerechten uit Een kookboek - 450 klassiekers wil je echt maken om een diner met verschillende gangen op tafel te zetten en mensen te imponeren. De recepten die erbij staan zien er simpel en kort uit, waardoor je direct vertrouwen krijgt dat jij dit zelf kunt maken. Vooral de basisrecepten geven je inzicht in de keuken van een top restaurant.

De meeste ingrediënten zijn zeer basic en kan je gewoon in de supermarkt kopen. Het beste resultaat krijg je natuurlijk wel door verse lokale producten van goede kwaliteit te gebruiken, want dat is waar Een Kookboek - 450 klassiekers echt om draait. Dit zal nét het beetje extra aan jouw gerechten gaan toevoegen. Daarnaast zijn de recepten redelijk simpel, maar bevatten ze soms wel een spannend element zoals: steek hooi in brand en zet er een omgekeerde kookpan over of het gebruik van geklaarde boter. Het enige dat mist is inzicht in hoelang je bezig bent met een recept. Zodra je het recept doorleest kan je wel een inschatting maken, maar soms zal je eerst nog een basisrecept moeten maken voordat je kunt beginnen.

Er gaat een hele culinaire wereld voor je open met het prachtige boek van Seppe Nobels. Het staat bomvol recepten en door het gebruik van verschillende verse producten en smaakcombinaties kan zelfs de hobby kok hele mooie gerechten op tafel toveren.

Geroosterde Pastinaak met Pastinaak crème

Dit recept leek mij redelijk makkelijk omdat het weinig ingrediënten en geen spannende technieken bevatte. Ik was ook zeer benieuwd hoe je met bijna alleen maar pastinaak een lekker gerecht op tafel kunt toveren. Het was niet heel ingewikkeld, maar je bent wel even bezig om de pastinaak gaar te krijgen. De crème was bij mij wat dunner geworden dan ik deze zelf zou willen, maar qua smaak was deze heerlijk. Vooraf kon ik niet goed inschatten wat voor type gerecht het was, maar het is qua hoeveelheid een mooi voorgerecht. De smaken zijn waanzinnig en echt iedereen kan dit maken.

Soep van Brusselse Spruiten

Er staan ontzettend veel soepen in die allemaal een andere twist en vorm hebben. Ik maak zelf weinig met spruiten, dus daarom leek mij een spruitensoep wel een leuke verassing. Dit recept was simpel en ook verassend smaakvol. De verschillende texturen en de toevoeging van spek vond ik super. Mijn soep zag er niet zo chique uit als op de foto, maar zal qua smaak vast niet onder doen aan het origineel.

Een kookboek - 450 klassiekers is wat mij betreft een boek wat je in de kast moet hebben staan als je houdt van het maken van chique 5/6/7-gangendiners. Je hoeft echt nog geen culinaire topper te zijn, want Seppe Nobels neemt je ontzettend goed mee in deze high end (en eigenlijk hele simpele) recepten. Daarnaast staat er zo veel in dat er voor iedereen wat wils iets fantastisch te maken is.

Recensie: Een kookboek - 450 klassiekers - Seppe Nobels

Graanmarkt 13 - Een kookboek.

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.

    Met Een Kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers zien. Door te koken met seizoensgroenten van bij ons, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen