• onze waardering

Keto in 15 minuten Mediterraan - Julie van den Kerchove RECENSIE

Recensie: Keto in 15 minuten Mediterraan - Julie van den Kerchove

Julie van den Kerchove houdt zich al langere tijd bezig met keto en heeft voor deze editie al meerdere boeken over dit onderwerp uitgebracht. Dit type dieet is op dit moment helemaal hot en happening. Wellicht ben je daardoor nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe trend. Keto is een afkorting van ketose, een natuurlijke toestand van je metabolisime waarbij je lichaam overgaat op vetten als hoofdbrandstof in plaats van op suikers. In Keto in 15 minuten Mediterraan kun je genieten van de heerlijke Mediterraanse keuken en ondertussen aan de slag gaan met jouw gezondheid.

Julie start met een uitgebreide intro over keto en het Mediterraanse 'dieet'. Ze laat je daarna starten met een 21-dagenplan voor snelle resultaten. Een menuplan programma biedt voor veel mensen een uitkomst om te starten met een dieet. Je krijgt handige boodschappenlijsten en volgt gewoon een (simpel) voedingsschema.

Keto in 15 minuten Mediterraan bevat niet alleen een 21-dagenplan, maar ook losse ontbijt en fasting recepten, voor- en bijgerechten, hoofdgerechten en tussendoortjes en desserts. Als je dus lekker zelf wilt kiezen en geen vaststaand plan wilt volgen biedt dit boek de uitkomst. Daarnaast staat het bomvol met fantastische foto's waar je direct honger van krijgt.

Naast dat het een boek vol met keto-recepten is, vind je ook glutenvrije, granenvrije, suikervrije en lactosevrije recepten in Keto in 15 minuten Mediterraan. Bij alle recepten staat de portiegrootte, de tijd (voorbereiding, kooktijd en houdbaarheid), materiaal en wat elk dieetboek zou moeten hebben: de voedingswaarden. Het zijn allemaal simpele gerechten, met 'simpele' ingrediënten die je allemaal in de supermarkt kan kopen. Je hoeft dus helemaal geen chefkok te zijn om toch wat lekkers op tafel te kunnen zetten. Het zijn wel veel recepten met vis, net zoals de echte Mediterraanse keuken natuurlijk. Hier moet je wel van houden, anders wordt het qua hoofdgerechten wat schaars. Wel staat er bij elk recept een tip van Julie, waarbij je vaak een vervanger van het hoofdingrediënt krijgt. Hierdoor kan je lekker blijven variëren op de recepten.

Hou jij ontzettend van de Mediterraanse keuken, maar wil je daarnaast graag afvallen? Dan ben je met dit boek aan het juiste adres. Daarnaast kan dit boek je helpen om vooral snel en makkelijk wat lekkers op tafel te zetten, want het boek heet niet voor niks Keto in 15 minuten Mediterraan.

Lasagnebootjes in de oven

Lasagne is een van mijn favorieten, maar bevat normaal gesproken veel koolhydraten. Deze variant bevat (maar) 566 kcal en 13 gr koolhydraten. Het is mega simpel, de courgettes uithollen, de overige ingrediënten snijden en even kort bakken en de courgettes vullen en hoppa de oven in. Ik ben zelf fan van snelle en makkelijke recepten die daarnaast goed van smaak zijn. Wel is de voorbereidingstijd 15 minuten, maar dan moet het nog 30 minuten in de oven, dus je zit niet binnen 20 minuten aan tafel.

Zie hier het resultaat:

Siciliaans Stoofpotje

De foto bij dit gerecht roept: maak mij! Het ziet er écht heerlijk uit en ik ben mega fan van caponata. Het zijn vooral groenten die lekker moeten stoven. De meeste smaak komt van de tomaten, olijven en kappertjes, dus daar moet je maar net van houden. Daarna de vis bakken en serveren maar. Dit is net zoals het andere gerecht heel makkelijk, snel en top van smaak. Dit is er zeker eentje die ik vaker ga maken, maar dan met de tip van Julie om wijting/makreel/dorade/sardientjes in plaats van zeebaars te gebruiken.

Wil je al een tijdje kijken of een ketogeen dieet voor jou werkt? Dan zou ik Keto in 15 minuten Mediterraan absoluut aanraden. Het geeft een goede introductie in een ketogeen dieet en de recepten zijn echt lekker en makkelijk! Zelfs al zou je niet met het 21-dagenplan willen starten, bevat dit kookboek genoeg variatie en opties om het toch aan te schaffen.

Recensie: Keto in 15 minuten Mediterraan - Julie van den Kerchove

Keto in 15 minuten - Mediterraan

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    • Combineer de gezondheidsvoordelen van het mediterrane dieet met de kracht van gezonde vetten
    • Meer dan 70 eenvoudige gerechten, klaar in 15 minuten
    • Met uniek Super Verbrander Plan om je natuurlijke vetverbranding te activeren

    Elke dag met volle teugen genieten van veel verse groenten, fruit en het beste wat de zee te bieden heeft, is de sleutel tot een lang, gezond en gelukkig leven.

    In haar nieuwe boek Keto in 15 minuten Mediterraan toont bestsellerauteur Julie Van den Kerchove hoe je de unieke gezondheidsvoordelen van het mediterrane dieet combineert met de kracht van gezonde vetten voor meer energie, een vlottere vetverbranding en een sterker immuunsysteem.

    Met 21 gedetailleerde dagmenu's (met boodschappenlijstjes en meal preptips) om je natuurlijke vetverbranding te activeren en van de low carbkeuken een duurzame, flexibele levensstijl te maken. De 70 mediterrane gerechten bereid je in minder dan 15 minuten en zijn gluten- en granenvrij, suikervrij, grotendeels lactosevrij en een combinatie van vegan, vegetarisch, vis en gevogelte.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen