• onze waardering

Nachtmerrie - Winchester McFly RECENSIE

Recensie: Nachtmerrie - Winchester McFly

Rechercheurs Tess de Winter en David Detta worden aan elkaar gekoppeld voor een spannende zaak in Groningen. Een au-pair vermoordt de vader van het gezin. Ze zien een link met nog een aantal moorden, waarbij de daders (of misschien juist slachtoffers) in hun slaap worden bezocht door de schaduwman en de schim van een vrouw.

Nachtmerrie is geschreven door schrijverscollectief Winchester McFly. Ze werken volgens het Amerikaanse systeem van het showrunnerschap: één hoofschrijver die de rest van het team aanstuurt. Samen hebben ze al diverse scenario's geschreven, waaronder dat van Smeries en Van Glod Los. Nachtmerrie is het eerste deel van hun nieuwe serie, 'De Detta dossiers' en meteen een boek wat je naar meer laat smachten!

In Nachtmerrie maken we kennis met Tess en David, een verrassend duo dat elkaar in dit deel leert kennen. Ze worden samen naar de moord in Groningen gestuurd, maar Tess gaat hier naartoe met een verborgen agenda: ze moet rapport uitbrengen over David. David heeft een bijzondere manier van werken en ervaring met occulte moorden. Lukt het hun om samen de zaak op te lossen, ondanks de dubbele agenda van Tess? Je leert Tess en David in dit eerste deel vooral oppervlakkig kennen. Je leert iets over de achtergrond van David, maar komt hier nog niet veel details over te weten. Hierdoor wordt je dan ook nog nieuwsgieriger naar de volgende delen in deze serie. Hoe gaan Tess en David zich verder ontwikkelen?

Daarnaast ben je tijdens het lezen erg benieuwd naar de link tussen de verschillende moorden. Is er überhaupt een link? En zijn de verdachten ook de daders of zijn zij eigenlijk slachtoffers? De hoofdstukken zijn niet te lang en lezen vlot, dit is dan ook een van de redenen dat je het boek moeilijk weg kunt leggen.

Nachtmerrie eindigt met een spannende ontknoping die je waarschijnlijk niet aan hebt zien komen. Het is een ontzettend spannend verhaal wat je laat smachten naar de volgende delen in deze serie. Daarnaast is het boek ontzettend beeldend geschreven, je ziet alles helemaal voor je en het zou zo een aflevering uit een spannende serie kunnen zijn! 

Recensie: Nachtmerrie - Winchester McFly

De Detta Dossiers 1 - Nachtmerrie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nachtmerrie is het eerste deel in een nieuwe, gruwelijk spannende serie over occulte moordzaken in Nederland, geschreven door het schrijverscollectief Winchester McFly.

  In Nachtmerrie worden een au pair, een kleine jongen en een zakenman in hun slaap bezocht door een boomlange, demonische figuur, die ze aanzet tot moord... Om deze mysterieuze moordzaak te kunnen ontrafelen en de moordenaar te kunnen ontmaskeren, zullen rechercheur David Detta en zijn nieuwe partner Tess de Winter hun persoonlijke verschillen aan de kant moeten schuiven. Een bloedstollende, filmisch geschreven thrillerserie van het Nederlandse schrijverscollectief Winchester McFly, dat o.a. de tv-series Smeris, Van God Los en de allereerste Nederlandse Netflix Original-serie Ares schreef. De Detta dossiers geven een inventieve draai aan het bovennatuurlijke genre en zal de horrorliefhebbers onder de Netflix-generatie zeker aanspreken.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen