• onze waardering

Veggies & Fish - Bart van Olphen RECENSIE

Recensie: Veggies & Fish - Bart van Olphen

Groenten en vis vormen samen een prachtige combinatie en dat wil Bart van Olphen graag tonen in zijn nieuwste kookboek Veggies & Fish. In twaalf hoofdstukken verzamelde hij zijn beste recepten met vis en groenten in de hoofdrol.

Of je nu een snel tussendoortje wil maken of een feestelijk gerecht, met ruim 80 recepten heeft Veggies & Fish heeft voor ieder wat wils en leer je genieten van de gezonde en lekkere keuken van groenten en vis.

Veggies & Fish, de titel zegt het duidelijk, is een boek waarbij groenten en vis de hoofdrol spelen. Toch bevat dit boek niet enkel gerechten met vis, ook schaaldieren, weekdieren en zeevruchten komen veelvuldig aan bod in de 80 recepten uit dit boek.

Bart van Olphen koos ervoor om zijn boek in te delen in twaalf verschillende hoofdstukken waaronder soepen, salade's, curry's en stoofpotten, oven, pan, barbecue enzovoort. Hij toont dat vis en groenten in zowat elk soort gerecht de hoofdrol kunnen spelen en dat dit voor een zeer gevarieerd aanbod kan zorgen naast de gekende vleesgerechten.

De recepten zijn allemaal zeer duidelijk uitgeschreven. In een oogopslag zie je welke ingrediënten je nodig hebt, welke stappen je moet volgen en, niet onbelangrijk, welke voedingswaarden een gerecht bevat. Mensen die bewust letten op hun calorie inname of focussen op een eiwitrijk dieet of koolhydraatarm dieet kunnen zo de recepten uitkiezen die het best passen bij hun dieet.

Naast de duidelijke beschrijving bevat ook elk recept een mooie kleurrijke foto die duidelijk weergeeft hoe het gerecht er uit hoort te zien en toont hoe je het gerecht kan presenteren. Dit is een grote meerwaarde voor de recepten.

Hoewel ik zelf geen grote fan ben van gerechten met vis wisten enkele recepten in Veggies & Fish me toch te bekoren. Ik testte het recept voor Gazpacho met garnalen en Focaccia met ansjovis.

Gazpacho met garnalen

Niets zo lekker op een warme lentedag als een lekker koud soepje, het recept voor gazpacho sprak me dan ook meteen aan. Ik had al eerder gazpacho gegeten maar nog nooit eerder gemaakt.

Bij het lezen van het recept werd al snel duidelijk dat een gazpacho eigenlijk op 1-2-3 klaar blijkt te zijn. Het was dan ook niet moeilijk om de stappen te volgen en de gazpacho te bereiden. 

Bart van Olphen voegde aan deze gazpacho nog zelfgemaakte croutons en garnalen toe. Dit zorgde ervoor dat de gazpacho net dat tikje meer had en toverde een simpel koud soepje om in een heerlijk feestelijk hapje dan ons erg kon bekoren.

Focaccia met ansjovis

In tegenstelling tot de gazpacho had ik in het verleden wel al eens eerder focaccia gemaakt. Toch was ook dit recept weer volledig nieuw voor mij want ik had er nooit eerder bij stil gestaan dat je focaccia kan combineren met vis. 

De bereiding van het deeg voor de focaccia vraagt wat tijd maar omdat je het volledig zelf maakt is het natuurlijk ook erg lekker. Eens het deeg klaar is, is het alleen nog maar een kwestie van alle ingrediënten over het deeg te verspreiden en de focaccia af te bakken.

De combinatie van de ansjovis en kappertjes gaf de focaccia net iets meer pit en zorgden samen voor een heerlijke combinatie. Deze focaccia was een groot succes en zal hier zeker en vast vaker geserveerd worden.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Het is duidelijk dat Bart van Olphen weet waar hij mee bezig is. Hij heeft een goede feeling met visgerechten en wist de meest lekkere en bijzondere recepten te verzamelen in Veggies & Fish. Zelfs iemand die geen liefhebber is van vis weet nog gerechten te vinden die het water in de mond doen lopen. Dit boek is echt een topper van formaat!

Recensie: Veggies & Fish - Bart van Olphen

Veggies & Fish

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Met vis en groenten kun je eindeloos variëren. Of je nu gaat koken voor een doordeweekse hap, een snelle lunch of feestelijk diner; Veggies & Fish brengt de lekkere en gezonde werelden van groenten en vis samen in ruim 80 fantastische visrecepten. Tijdens zijn talloze visreizen heeft culinair visexpert Bart van Olphen zich laten inspireren door keukens van dichtbij en van verder weg. Hij laat je in zijn nieuwe boek Veggies & Fish zien hoe je de lekkerste vismaaltijden kunt maken waarbij groenten de hoofdrol spelen. Veggies & Fish is ideaal voor de vegetariër die toch af en toe een stukje vis wil eten, maar ook voor de thuiskok die graag wat meer variatie in de avondmaaltijd aanbrengt. Met ruim 18 jaar ervaring in de wereld van duurzame vis legt Van Olphen je exact uit welke vis je beter wel en niet kunt eten, en geeft hij je naast geweldige recepten ook visverhalen, tips en tricks.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen