• onze waardering

De zombie van opa Tom: De groenteboef - Jeroen Schipper RECENSIE

Recensie: De zombie van opa Tom: De groenteboef - Jeroen Schipper

Opa Tom heeft een vogelverschrikker in z'n tuin. En niet zomaar een vogelverschrikker maar een echte zombie! Hij verzorgt de moestuin van opa Tom, verjaagt enge boeven en heeft een kraai als vriend.

Op 13 oktober is hij jarig, maar kan dat wel? Jarig zijn als je eigenlijk dood bent?

Opa Tom en Zombie gaan naar de stad om iemand te zoeken die weet of Zombie écht jarig is.

De zombie van opa Tom: De groenteboef is het eerste leesboek van Jeroen Schipper. Een grappig voorleesboek voor luisteraars vanaf 6 jaar. Schipper schrijft een vlot leesbaar verhaal in een duidelijk lettertype. Sommige woorden werden vetgedrukt of in kleur geplaatst, zodat ze zouden opvallen. De kleuren die hiervoor gebruikt werden, sluiten ook mooi aan bij de prachtige en fantasievolle illustraties die gemaakt werden door Iris Compiet. Ze zijn zeer sfeervol en vallen op door de mooie, heldere kleuren. Compiet werkt met aquarel wat een dromerig effect geeft. Belangrijke zaken krijgen zwarte contourlijnen, zodat ze meer op de voorgrond lijken te komen. Lichtgroen, helderblauw en oranje tinten komen vaak voor in de illustraties van Iris Compiet. Ze passen wondermooi bij de tekst en vullen deze ook schitterend aan.

Jeroen Schipper geeft via De zombie van opa Tom: De groenteboef ook al aan waarover het verhaal zal gaan. Enerzijds gaat het over de unieke zombie van opa Tom die we als lezer van dichtbij leren kennen wanneer hij, samen met opa Tom, op onderzoek gaat naar meer info over zijn verjaardag.

Anderzijds maken we ook kennis met 'De groenteboef', de baas van de 2 duistere figuren, Boon en Knol. Het hoofdstuk waarin we kennismaken met deze groenteboef is werkelijk subliem. Er passeren allerlei groenten de revue, dit op een zeer grappige en leuke manier. Schipper speelt hier letterlijk met taal. Door het ook nog grappig te maken, zal dit humoristisch hoofdstuk zeker op veel hilariteit kunnen rekenen van kinderen.

'De Groenteboef slaat woedend op tafel. Alle spruitjes op een stokje! Wat een kletskool!

Ik geloof er geen biet van! Luister goed, bloemkoolbreinen!' En zo staat dit hoofdstuk nog vol met allerlei linken naar groenten. 

Verder komen er ook nog allerlei leuke personages in voor, die Iris Compiet prachtig weet neer te zetten. Het verhaal leent zich dan ook zeker om interactief te gaan voorlezen aan kinderen. Stel tijdens het lezen allerlei vragen over het verhaal aan kinderen, leg begrippen uit en laat hen ook reageren op de grapjes, over de illustraties...

Dit vergroot zeker de taalvaardigheid en het leesplezier en bovendien bevordert dit het leesbegrip. Zaken die Jeroen Schipper schitterend weet te bevorderen via De zombie van opa Tom: De groenteboef.

Jeroen Schipper en Iris Compiet weten met dit humoristische verhaal en bijpassende illustraties een vermakelijk leesboek te creëren dat bij kinderen fantasie zal opwekken en zeker en vast enthousiast onthaald zal worden. Bovendien is het geen dik boek en is het opgedeeld in korte hoofdstukken, wat ideaal is om het verhaal in stukjes voor te lezen.

De zombie van opa Tom: De groenteboef is een ideaal voorleesboek om aan kinderen vanaf 6 jaar voor te lezen, met een Braziliaans liedje als leuk extraatje!

Recensie: De zombie van opa Tom: De groenteboef - Jeroen Schipper

De zombie van opa Tom. De groenteboef

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een grappig en fantasievol voorleesboek voor luisteraars vanaf 6 jaar. Opa Tom heeft een zombie als vogelverschrikker en hij is er heel tevreden over. Want Zombie verjaagt vogels én vervelende boeven! Er is alleen één probleem. Op de kalender staat dat Zombie binnenkort jarig is. Op vrijdag 13 oktober. Maar... kan een levende dode eigenlijk wel jarig zijn? Opa Tom en Zombie besluiten het uit te zoeken.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

 • Nieuwste Thor: Love and Thunder trailer is uit!

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen