• onze waardering

De kleine theewinkel in Tokio - Julie Caplin RECENSIE

Recensie: De kleine theewinkel in Tokio - Julie Caplin

Auteur Julie Caplin heeft al meerdere romans op haar naam staan. De kleine theewinkel in Tokio is haar eerste roman die naar het Nederlands vertaald is. 

Fotograaf en blogger Fiona heeft een reis naar Japan gewonnen. Daar zal de succesvolle Japanse fotograaf Yutaki Araki haar de kneepjes van het vak bijbrengen. Op het vliegveld blijkt echter dat hij wegens privé-omstandigheden niet kan en dat fotograaf Gabe Burnett zijn taken zal overnemen. Dit is echter de man die tien jaar geleden het hart van Fiona heeft gebroken. In eerste instantie ziet Fiona het niet zitten, maar Gabe herkent Fiona niet en Fiona besluit er maar het beste van te maken.

Fiona is een jonge vrouw van bijna dertig en een aansprekend hoofdpersonage. Ze is oprecht, direct en niet bang en dat maakt haar tot een prettig persoon. Hoewel Fiona het in eerste instantie lastig vindt dat ze nu gecoacht wordt door Gabe, probeert ze er toch een mooie en leerzame reis van te maken. Gelukkig logeert ze in een heel fijn gastgezin waar ze zich meteen thuis voelt. Ze hebben een klein theewinkeltje en daar leert Fiona ontzettend veel over de Japanse cultuur. Ze komt tot rust en doet veel Japanse levenswijsheden op, waardoor ze zichzelf beter leert kennen. Zo maakt hoofdpersonage Fiona een ontwikkeling door en krijgt ze meer zelfvertrouwen. 

Auteur Julie Caplin heeft een vloeiende en beeldende schrijfstijl en voert je mee in de Japanse cultuur. Als lezer maak je via Fiona kennis met eeuwenoude Japanse tradities. Zo woont ze een authentieke Japanse theeceremonie bij en picknickt ze in een park vol bloeiende kersenbloesems. Fiona en Gabe bezoeken verschillende Japanse bezienswaardigheden, zoals oude tempels en een de hoogste toren van Japan. Maar ook hypermoderne musea, waar de Japanse innovatie en technische snufjes getoond worden, passeren in het verhaal. Zo wordt Japan in de volle breedte getoond. Je merkt dat de auteur zich verdiept heeft in het land en de cultuur, ze weet dit treffend over te brengen aan de lezer. 

Van jongs af aan wist auteur Julie Caplin dat ze graag wilde schrijven. Toch heeft ze eerst heel wat jaren in de PR gewerkt en voor haar werk veel gereisd. Deze reizen hebben haar geïnspireerd voor haar romanserie Romantic Escape: feel good verhalen die zich afspelen in verschillende wereldsteden. In het Engels zijn al heel wat delen van deze serie verschenen, maar De kleine theewinkel van Tokio is het eerste boek van Julie Caplin dat in het Nederlands is verschenen. In de zomer van 2021 komt het tweede deel van deze serie uit bij HarperCollins: Het kleine café van Kopenhagen. 

De kleine theewinkel in Tokio draait om verschillende thema's: fotografie, Japan, liefde en passie. Soms wordt passie verstoord en raakt de inspiratie op. De reis door Japan zorgt bij zowel Fiona als Gabe voor nieuwe inspiratie voor hun fotografie, waardoor ze prachtige plaatjes schieten. Daarnaast brengt deze reis hen ook persoonlijk dichter bij elkaar. De kleine theewinkel in Tokio bevat een heerlijk liefdesverhaal waarin Caplin de Japanse cultuur mooi verweven heeft.

Recensie: De kleine theewinkel in Tokio - Julie Caplin

De kleine theewinkel in Tokio

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer reisblogger en fotograaf Fiona een reis naar Japan wint, waar ze begeleid zal worden door een bekende Japanse fotograaf, kan ze haar geluk niet op. Tot ze op het vliegveld niet door Yutaki Araki wordt opgehaald, maar – en nog veel te laat ook! – door de man die tien jaar eerder haar hart brak: fotograaf Gabe Burnett.
    Tot haar opluchting herkent hij haar niet, maar het beloven een paar zware weken te worden…

    Gelukkig is het gastgezin waar ze logeert fantastisch. In hun kleine theewinkeltje leert Fiona van alles over theeceremonies en de Japanse manier van leven, en ze voelt zich helemaal zen. En wanneer Gabe haar de verborgen plekken van Tokio laat zien, begint ze te geloven dat hij ondanks zijn arrogante houding ook nog een heel andere kant heeft.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen