• onze waardering

Help, ik val niet af! - Vivian Reijs RECENSIE

Recensie: Help, ik val niet af! - Vivian Reijs

In Help, ik val niet af! neemt Vivian Reijs je mee hoe je kunt afvallen en slank kunt blijven door aan de slag te gaan met jouw hormonen. Vaak lukt het afvallen niet, omdat je hormonen niet in balans zijn. Met de methode van Vivian Reijs - VIV - gaat het je wel lukken. Ze vertelt je hoe het precies kan dat je niet afvalt en leert je hoe je hier verandering in kunt aanbrengen. Met voldoende informatie, haar VIV-methode en verschillende recepten voor ieder moment van de dag, moet het ook jou het gaan lukken om net die extra kilo's kwijt te raken. 

Vivian Reijs praat in Help, ik val niet af! tegen je alsof ze tegen een vriendin praat. Het is zo persoonlijk en je neemt dan ook direct aan wat ze schrijft. Wat het extra persoonlijk maakt is dat ze vertelt dat je een DM mag sturen als je er niet uitkomt. En natuurlijk dat ze totaal erkent hoe moeilijk het is in de tijd waarin we leven om te kunnen afvallen. Ze gooit met leuke moderne uitdrukkingen, zoals 'slave to the rhythm' en emoticons. Ook de foto's van haar zijn heerlijk 'normaal': geen prachtige modellenfoto's van haar in bikini, maar gewoon met een kopje thee en een tijdschrift of van haar in de natuur.

Weer een boek met allerlei dieetadviezen zul je misschien denken? Toch is Help, ik val niet af! een totaal ander boek met écht de juiste adviezen. Help, ik val niet af! geeft je echt concrete tips waar je gelijk mee aan de slag kan en waar je echt mee kunt afvallen. Zo zijn er bijvoorbeeld acht hormonen die invloed hebben op of je aankomt en ieder hormoon kun je weer op een eigen manier benaderen. Ook vertelt Vivian Reijs over haar eigen verleden toen ze nog zwaarder was, haar eigen ervaring met verschillende diëten en wat wel en niet werkt. Zo weet je dat ze écht adviezen vertelt die ook haar hebben geholpen.

Het boek start met veel informatie, het is toegankelijke informatie, maar misschien wat veel. Zo kun je het beste Help, ik val niet af! er af en toe bij pakken en een paar pagina's lezen. Het start met de ervaring van Vivian Reijs zelf en wat basisinfo over bijvoorbeeld het uitrekenen van je BMI en wat achtergrondinformatie over hormonen. Ook vind je testimonials van mensen die Vivian Reijs heeft geholpen en door haar zijn afgevallen. 

Om de juiste voeding binnen te krijgen vind je achter in Help, ik val niet af! recepten voor ontbijt, lunch en diner: de drie momenten van de dag wanneer je volgens Vivian moet eten. De recepten zijn niet moeilijk om te maken en bevatten gemiddeld een tiental ingrediënten, waaronder veel kruiden. Klein puntje van kritiek: het was leuk geweest om bij de recepten wat uitleg te krijgen over waarom dit recept dan speciaal goed is voor je hormonen en voor welk hormoon dan specifiek. Toch leuk om te weten waar je het voor doet.

Ik maakte een broccoli-courgettesoep met Hollandse garnalen. Als je eenmaal de ingrediënten in huis hebt, is de soep makkelijk te maken. Het is eigenlijk een kwestie van alles samenvoegen en daar komt een heerlijk smakelijk geheel uit. Eigenlijk bevat deze soep vooral veel groenten en maken de room en de garnalen dit net wat specialer.

En als tweede maakte ik een salade met grote garnalen, avocado en spicy mango-dip. De salade is - net als de soep - ook een kwestie van toevoegen van de ingrediënten. Helemaal niet moeilijk dus en ook weer licht verteerbaar. Bij deze salade is het speciaal dat je verschillende smaken door elkaar heen hebt: het zoete van de mango, het zure van de limoen en het pittige van de rode peper. Een heerlijk combinatie!

Ben je nou altijd al benieuwd waarom een vrouw minder makkelijk afvalt dan een man of wat voor invloed je cyclus heeft op je gewicht? In Help, ik val niet af! vind je het antwoord en leer je dat je hormonen ontzettend veel invloed hebben op je lichaam. Als je weet hoe je hiermee moet omgaan, dan kun je ook beter voor jezelf zorgen. Vivian helpt je compleet met advies en brengt het compleet persoonlijk. De recepten zijn smaakvol en lekker healthy om jouw hormoonhuishouding weer op orde te krijgen én af te vallen.

Recensie: Help, ik val niet af! - Vivian Reijs

Help, ik val niet af!

 • Auteur:

 • Verschenen:

  20 april 2021
 • Uitgave:

  ISBN 9789021579955
  Uitgever Kosmos
  208 pagina's
 • Uitgever:

  Kosmos
 • Genre:

  Non-fictie
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Help, ik val niet af! Vivian Reijs laat je zien hoe je blijvend slank kunt worden door je hormonen de baas te zijn.

  Help, ik val niet af! Hoeveel vrouwen roepen dit niet? Vivian Reijs komt je met haar nieuwe boek te hulp. Want 54 procent van alle vrouwen in Nederland volgt een dieet, maar 90 procent slaagt er niet in blijvend af te vallen… sterker nog, 30 procent weegt na een tijdje zelfs meer dan voor ze met het dieet begon! Met het nieuwe protocol van Vivian gaat afvallen je wél lukken. In dit boek legt zij haarfijn uit hoe jouw hormonen je kunnen helpen om gewicht te verliezen. Met veel informatie en recepten.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Top 12 erotische speelfilms

 • Virgin River seizoen 3 alles wat je wil weten

 • De nieuwe Lord of the Rings film: The War of the Rohirrim komt eraan

 • Deze Harlan Coben boeken worden verfilmd

 • Lucinda Riley auteur van De Zeven Zussen is op 55-jarige leeftijd overleden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen