• onze waardering

Taart - Meneer Zee RECENSIE

Recensie: Taart - Meneer Zee  

Ken jij ook zo'n bakker die geweldig mooie taarten kan bakken? Nou in Taart lees je over zo'n bakker. Deze bakker maakt prachtige taarten, zo mooi dat alle voorbijgangers voor het raam blijven staan om naar de mooie taarten te kijken. De bakker wordt helemaal blij van het bakken van deze geweldige taarten, maar er is wel 1 probleem. Er komt niemand in zijn winkel om de mooie taarten te kopen en op te eten. Uit wanhoop bakt de bakker een paar zoete broodjes, en dat lijken de bewoners van het grijze stadje wel te kunnen waarderen. Ineens wordt het heel druk in de winkel van deze bakker. 

Op deze manier begint het mooie en, zo zal later blijken, waardevolle verhaal over de bakker. De bakker die veel geld verdient met het bakken van broodjes, maar eigenlijk veel liever taarten zou bakken. En juist daar heeft hij nu geen tijd meer voor. 

Meneer Zee, het pseudoniem van Jan de Maeyer, schrijft dit prentenboek met een mooie opbouw. In Taart vind je korte teksten aangevuld met passende illustraties door Dorien Bellaar. Vanaf het begin vertelt hij over de vrolijke bakker, die geniet van het bakken van de prachtigste taarten. De schrijver heeft de personages zo goed omschreven. Je voelt teleurstelling wanneer je leest dat zijn taarten niet verkocht worden en bent blij voor hem wanneer zijn zoete broodjes over de toonbank glijden. Het dilemma tussen zijn verstand en zijn hart beschrijft meneer Zee voelbaar. De woordkeuze en de mooie tekeningen zorgen ervoor dat je het contrast kunt voelen. Meneer Zee schrijft aan de ene kant over de gelukkige bakker, en aan de andere kant de boze, drukke klanten voor de broodjes, waar de bakker helemaal niet zo gelukkig van wordt, maar die er wel voor zorgen dat hij veel geld kan verdienen. Welke keuze zal de bakker maken? 

Meneer Zee en Dorien Bellaar hebben met Taart een hartverwarmend prentenboek geschreven. Mooi om voor te lezen en wat kinderen zeker aan het denken zal zetten. Het thema; kiezen tussen je hart of je verstand komt duidelijk naar voren en is mooi om te bespreken met de kinderen.  

Het einde van het verhaal is mooi en geeft je een gelukzalig gevoel, en toch zou ik nog wel meer willen weten over hoe het verder zal gaan met dit bakkertje. Wie weet komt er een vervolg? Ook de groene cover sprak mij in eerste instantie niet zo aan, maar de inhoud heeft dat dubbel en dwars goed gemaakt.  

Voor mij verdient Taart 4 hartjes. Een hartverwarmend prentenboek met een perfecte samenhang tussen de teksten en de prenten! 

"Als zoete broodjes over de toonbank, maakt dat gelukkig?" 

Recensie: Taart - Meneer Zee  

Taart

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een prachtig prentenboek over doen waar je blij van wordt

  In een koude, grijze stad woont een bakker die heel graag en heel goed taarten bakt. Maar de taarten zijn té mooi, niemand wil ze kopen. Met de laatste restjes deeg bakt de bakker drie zoete broodjes.En plots wordt zijn bakkerij drukbezocht, iedereen wil zoete broodjes. De bakker wordt rijk, maar hij krijgt het zo druk dat hij geen tijd meer heeft om te doen wat hij het allerliefste doet: taarten bakken. Een prentenboek over kiezen tussen je hart of je verstand.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Top 12 erotische speelfilms

 • Virgin River seizoen 3 alles wat je wil weten

 • De nieuwe Lord of the Rings film: The War of the Rohirrim komt eraan

 • Deze Harlan Coben boeken worden verfilmd

 • Lucinda Riley auteur van De Zeven Zussen is op 55-jarige leeftijd overleden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen