• onze waardering

Casa dell Amore - Saskia M.N. Oudshoorn RECENSIE

Recensie: Casa dell Amore - Saskia M.N. Oudshoorn

In Casa dell Amore - het derde deel van de serie Liefde in Milaan - volg je Anneloes en Gianluca een jaar later. Allebei hun levens staan compleet op zijn kop na hun ontmoeting tijdens een blind date. Luca en Loes willen samen een leven opbouwen in Italië en daarom vraagt Loes een sabbatical aan bij haar baas, die dit haar zeker niet in dank afneemt. Als het bijna zover is om te gaan, begint de twijfel toe te slaan: houdt Gianluca wel van haar? En waarom gaat ze weg van haar vrienden? Als ze daar zijn, komt de verbouwing zwaar op hun schouders te liggen en Gianluca neemt contact op met zijn oude liefde Gina. Is de prille liefde tussen Luca en Loes bestand tegen alle tegenslagen? Casa dell'Amore is beschikbaar als e-book en luisterboek.

In dit derde - en helaas laatste deel - volg je Gianluca en Anneloes weer. In dit geval zijn ze een week verder. Gianluca heeft Anneloes gevraagd om mee te gaan naar Italië om daar een huis op te knappen en te gaan wonen. Het is wat gek dat dit stel, die elkaar nog maar zo kort kent, al samen met elkaar naar Italië verhuist. Het is een klein minpuntje aan dit heerlijke, vrolijke verhaal over de prille liefde van het stel.

Casa dell Amore heeft weer de herkenbare schrijfstijl van Saskia M.N. Oudshoorn. Anneloes praat echt tegen je. Ze vertelt je wat ze denkt en hoe ze zich voelt. Zo vergelijkt ze alles met bekende mensen of dingen. Dat is echt haar eigen stijl geworden en maakt het verhaal hilarisch. Af en toe wordt die vergelijking iets te veel gemaakt, maar dat is Saskia M.N. Oudshoorn vergeven.

Dit laatste deel is wederom veel te kort. Als je het boek dichtslaat, kan je maar moeilijk afscheid nemen van de personages die je in alle delen hebt gevolgd. Het verhaal van de overleden vrouw van Gianluca komt uitgebreid aan bod in Casa dell Amore en is prachtig beschreven, erg emotievol. De tegenhanger zijn de hoofdstukken vanuit Anneloes en de grappen die zij maakt, daardoor blijft het verhaal luchtig en een echte chicklit.

Lees de hele Liefde in Milaan-serie, met dit heerlijke, wat zoetsappige, afsluitende deel. Casa dell Amore is hilarisch, maar vertelt ook de alledaagse dingen zoals onzekerheden en elkaar niet begrijpen in een relatie. Ook de dood van de vrouw van Luca is prachtig beschreven en daarom is Casa dell Amore een boek die je vooral met een grote lach, maar af en toe met een klein traan leest.

Recensie: Casa dell Amore - Saskia M.N. Oudshoorn

Casa dell Amore

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Anneloes’ leven is compleet op zijn kop komen te staan sinds ze Gianluca heeft ontmoet. In ‘Casa dell’amore’, het derde en laatste deel van de serie ‘Liefde in Milaan’ door Saskia M.N. Oudshoorn, zet ze ook zélf alles op z’n kop om met hem te leven. Terug in Rotterdam meldt ze haar baas dat ze een sabbatical wil. Ze gaat naar Italië om samen met Gianluca een landhuis op te knappen, maar als het bijna zover is, vindt ze het toch best lastig: geen meidenavonden meer met haar vriendinnen, ver weg van haar familie… Het enige waar ze niet aan twijfelt, is de liefde tussen haar en Gianluca. Al kennen ze elkaar nog maar kort, ze zijn er zeker van dat ze in hun casa dell’amore het geluk zullen vinden. Maar dan verschijnt ineens de bloedmooie Gina op het toneel, Gianluca’s jeugdliefde. Is hun prille liefde hiertegen bestand of heeft Anneloes voor niks alle schepen achter zich verbrand? 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen