• onze waardering

Vinnie & Flos Op bezoek - Marte Jongbloed RECENSIE

Recensie: Vinnie & Flos Op bezoek - Marte Jongbloed

Vinnie en Flos zijn twee goede vrienden, ze zijn ook twee geheime vrienden want nog steeds weet niemand dat Flos bij Vinnie woont. Flos heeft zijn familie jammer genoeg nog steeds niet gevonden maar gelukkig staat Vinnie altijd voor hem klaar. 

Maar Flos is er ook voor Vinnie. Wanneer Vinnie bang, verdrietig of eenzaam is helpt Flos hem. Ook helpt Flos hem om enge dingen te doen, dan zegt hij: "Snotteflos! Als je het nou gewoon eens probeert?". Samen beleven ze vele leuke avonturen, al is Flos soms wel een beetje ondeugend...

Vinnie & Flos Op bezoek is het tweede voorleesboek voor kleuters in de reeks over Vinnie & Flos. Net zoals het eerste boek bevat ook dit boek vele korte voorleesverhaaltjes voor kleuters. In totaal verzamelden Marte Jongbloed en Natascha stenvert vijftien korte verhalen rond thema's die perfect aansluiten op de belevingswereld van kleuters. Zo zijn er verhaaltjes over het museum, de klas, een huisdier, de speelgoedwinkel, een zieke oma, de tandarts enzovoort.

Omdat deze thema's nauw aansluiten bij de belevingswereld van kleuters is echt elk geschreven op kleuterniveau. Ook de lengte van deze verhalen is perfect voor kleuters. Omdat dit telkens korte verhalen zijn, valt er veel te beleven op korte tijd en begrijpen de kleuters die deze verhalen ook waarover ze gaan. In de verhalen is er soms een korte terugblik naar een gebeurtenis uit één van de vorige verhalen waardoor je het gevoel hebt dat ze samen één groot geheel vormen.

In haar tekst gebruikt Marte Jongbloed veel humor op kleuterniveau. De grapjes die er gemaakt worden of de avonturen die Vinnie en Flos beleven doen kleuters zonder twijfel schateren van het lachen. Je krijgt als voorlezer of luisteraar nooit genoeg van de ondeugende grapjes die Flos of Vinnie uithalen.

De illustraties in Vinnie & Flos Op bezoek werden ontworpen door Natascha Stenvert en zijn minstens zo leuk als de tekst. In een paar illustraties legt ze telkens de belangrijkste stukken uit de verhalen vast en laat kinderen op die manier ook visueel genieten. Doorheen het boek tekende ze op verschillende bladzijden ook gaten, dit is een leuke knipoog naar Flos die altijd overal een stuk uit bijt.

Ik heb als volwassene werkelijk genoten van de heerlijke avonturen in Vinnie & Flos Op bezoek. Stuk voor stuk waren ze even mooi en grappig. Dit is zonder twijfel het soort boek waarvan elke kleuter zou moeten kunnen genieten. Ik kan ouders, begeleiders en leerkrachten dan ook alleen maar aanraden om dit boek in huis te halen en de kleuters te laten genieten van de geweldige avonturen van Vinnie en Flos.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Vanaf de eerste pagina veroveren Vinnie en Flos je hart en laten Marte Jongbloed en Natascha Stenvert je genieten van prachtige avonturen. Kleuters gaan zonder twijfel genieten van deze mooie verhalen en uitkijken naar de volgende avonturen van Vinnie en Flos.

Recensie: Vinnie & Flos Op bezoek - Marte Jongbloed

Vinnie & Flos - Kleuterboeken - Vinnie & Flos - Op bezoek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het tweede voorleesboek over Vinnie & Flos. Grappige verhalen voor kleuters over een duo dat je onmiddellijk in je hart sluit.  Op bezoek is het tweede voorleesboek in de Vinnie & Flos-serie van Marte Jongbloed en Natascha Stenvert. Vinnie en Flos beleven samen weer de gekste avonturen en als het te spannend wordt, helpt Flos Vinnie erdoorheen. Want samen durven ze alles!


  Vinnie gaat met zijn ouders op bezoek bij zijn strenge tante. Dat vindt hij best een beetje spannend. Gelukkig gaat Flos stiekem mee. En Flos helpt Vinnie ook als hij naar de tandarts moet. Alleen jammer dat Flos steeds zo'n troep maakt. Op een dag komt er een zwerfkat aangelopen. Die ziet Flos aan voor een muis. Daar wordt zelfs Flos een beetje bang van. Vinnie vindt het zielig dat Flos zijn familie mist. Kon zijn kleine vriendje maar heel even bij hen op bezoek gaan...


  "Dit moet gewoon voorgelezen worden in alle kleutergroepen.' Vouwjuf.nl

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Top 12 erotische speelfilms

 • Virgin River seizoen 3 alles wat je wil weten

 • De nieuwe Lord of the Rings film: The War of the Rohirrim komt eraan

 • Deze Harlan Coben boeken worden verfilmd

 • Lucinda Riley auteur van De Zeven Zussen is op 55-jarige leeftijd overleden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen