• onze waardering

Het geheim van de dierenredders - Annet Jacobs  RECENSIE

Recensie: Het geheim van de dierenredders - Annet Jacobs 

Wat doen al die katten in de straat? En wat gebeuren er allemaal voor vreemde dingen bij de buren? Wanneer Nina en Elvin nieuwe buren krijgen ontdekken ze een aantal vreemde zaken. Hun nieuwe klasgenoot Rover is ook wel een beetje vreemd, heeft hij iets te verbergen? Daar willen Nina en Elvin graag achter komen! 

Het geheim van de dierenredders hoort bij de serie GEHEIM-boeken van Leopold. In deze boekenreeks zijn al meer dan 40 titels verschenen en elke keer zijn de boeken geschreven door een andere auteur. In ieder boek komt een ander geheim voor en dat is een onderwerp wat alle kinderen natuurlijk wel aanspreekt. Want wie heeft er nu geen geheimen? 

Annet Jacobs heeft een prettige schrijfstijl met wel wat vaart erin. Er gebeurt steeds wat en daardoor wil je blijven lezen. Vanaf bladzijde 1 maakt ze je nieuwsgierig en ook door de titel Het geheim van de dierenredders ben je benieuwd wat er zal gaan gebeuren. Annet Jacobs heeft ervoor gekozen om een modern gezin als basis te gebruiken. Een samengesteld gezin en Nina noemt Elvin haar bonusbroer. Ze woont samen met hen en haar vader en bonusmoeder, en het huis naast hen staat leeg. Meteen in hoofdstuk 1 ontdekken we al dat Nina en Elvin ondernemend zijn en wel in voor avontuur.  

Het geheim van de dierenredders is zo geschreven dat je steeds wat spanning voelt. Wat is er gaande in het huis van de buren? Ook voelen we met Nina mee die ontzettend graag een kat als huisdier zou willen hebben. Hun nieuwe buurjongen Rover wordt karakteriserend omschreven. Hij heeft een staartje en een paarse blouse. Dat is niet zomaar een buurjongen. Toch ziet Nina er wel een uitdaging in om hem te leren kennen. Wanneer dat gebeurt ontdekt ze dat hij helemaal niet zo vreemd is en eigenlijk zelfs wel leuk.  

De kaft van het boek past goed bij de titel. De katten maar ook de geheimzinnige buurjongen zijn afgebeeld en ook aan de binnenkant van het boek vinden we de passende en eenvoudige illustraties van Ivan en Ilia. Ze zorgen er voor dat jonge lezers een mooi beeld kunnen krijgen bij het verhaal. Het lettertype en ook de korte zinnen met eenvoudig taalgebruik lezen erg prettig. Door de vaart die in het verhaal zit leest dit boek als een speer. 

Het onderwerp vriendschap is ook een belangrijk thema in dit boek. Annet Jacobs beschrijft mooi hoe twee vriendinnen samen zijn en hoe het voelt om in de steek gelaten te worden. Ze beschrijft dat vanuit twee kanten en dat maakt dat je je goed kunt inleven in de personages. 

Als volwassene heb ik al genoten van dit boek en ik weet zeker dat jonge lezers zullen genieten van het spannende verhaal in Het geheim van de dierenredders. Als jonge detectives kunnen ze meedenken over wat er aan de hand zal zijn en ze zullen zich zeker kunnen inleven in het verhaal. 

Het geheim van de dierenredders is en spannend boek voor jonge kinderen die wel wat spanning aandurven en niet bang zijn voor een tof avontuur! Het verdient 4 hartjes.

Recensie: Het geheim van de dierenredders - Annet Jacobs 

Geheim van… - Het geheim van de dierenredders

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nina en Elvin zien 's nachts een busje bij de achtertuin van de buren. Een paar mannen dragen iets groots naar binnen. Nina wil weten wat het is. Zijn het dieven? Hebben ze een schat gevonden? De volgende dag gaat ze stiekem langs met Elvin. De gordijnen zijn continu dicht, ook overdag. Wat doen al die katten in de tuin, en wat  proberen ze toch te verbergen? 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen