• onze waardering

Bikinibody - Jill Cnudde RECENSIE

Recensie: Bikinibody - Jill Cnudde

In Bikinibody geeft de bekende Vlaamse Jill Cnudde een 21 dagen challenge voor een gezonder en fitter lichaam. Jill is vooral in België bekend van haar site Bikinibody.be waar ze al veel mensen heeft geholpen om hun perfecte lichaam te krijgen. Volgens Jill is de weg naar een beter lichaam de combinatie van voeding, sport en mindset. In Bikinibody vind je dan ook alle drie uitgebreid terug. 

De knappe, blonde Belgische Jill Cnudde neemt je aan de hand mee in haar 21 dagen challenge. Hierbij erkent ze dat niet alleen voeding belangrijk is om in shape te komen. Zo is ook bewegen en je mindset belangrijk. Daarom vind je niet alleen weekmenu's met eten, maar ook mind en beweging.

Een keuze maken tussen de recepten is lastig, want echt alles spreekt je vast aan. Het zijn dan ook erg toegankelijke gerechten die je gelukkig ook allemaal mag proberen als je meedoet met de 21 dagen challenge. Denk aan zalm uit de oven, curry met scampi of een zomerse tajine. Je vindt ontbijt, lunch, diner, drinken en snacks. En in het weekmenu kun je iedere dag genieten van een ander gerecht. Niet te vergeten: al het fotomateriaal is fantastisch. De kleuren en composities schieten van het beeld af en vooral bij de recepten spatten de kleuren van de bladzijden.

Ook de oefeningen - voor jouw mindset - zijn niet moeilijk en leren je om bewuster te leven. Je krijgt advies hoe je jouw hersenen kunt trainen en Jill Cnudde vertelt je wat snelle tips die je kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld gelijk - als je opstaat - iedere ochtend een glas water. Daarnaast krijg je meditatietips en leer je hoe je als je iedere dag jezelf een complimentje geeft, meer van jezelf gaat houden. Haar insteek en haar schrijfstijl zijn erg positief en geven je echt concrete adviezen waar je mee aan de slag kan. Ook vind je de uitwerking van kristallen, bijvoorbeeld een amethyst vermindert stress. Zo is dit misschien wat zweverig voor een aantal lezers, vooral wanneer Jill Cnudde vertelt over een reinigingsritueel bij volle maan. Maar natuurlijk aan jouw de keuze wat je doet om jouw mind te verbeteren.

De sportwork-outs zijn gemakkelijk vol te houden en voor de beginnende sporters prima te volgen. Zo moet je bijvoorbeeld op de eerste dag een stretchoefening doen en de peachy booty bash workout. Die workout bestaat uit 6 oefeningen die je in alle rust op een matje kunt uitvoeren, denk aan leg raises, donkey kicks (je benen in de lucht) en jump squats (je billen trainen). Met twee foto's per oefening, is het je compleet duidelijk wat je moet doen en in het bijschrift vind je hoelang je een oefening moet doen. Zo sport je iedere dag en train je verschillende onderdelen van je lichaam. Het maakt het ook leuk dat er iedere dag een andere oefening is.

Van de gerechten uit Bikinibody maakte ik een Mexicaanse pokebowl die je als lunch kunt eten. Het valt direct op dat de porties niet klein zijn en vooral uit veel groenten bestaan. De zoete aardappel in dit gerecht zorgt er - samen met de groenten - voor dat je echt verzadigd bent en voor de komende uren vol zit.

Het tweede gerecht is een Healthy Margherita bloemkoolpizza. Dit recept was echt easy om te maken en zou ik zo nog vaker maken. Wat heerlijk! De bloemkoolbodem is zo bij de supermarkt kant-en-klaar te koop en hoef je alleen nog maar te beleggen met verse ingrediënten, zoals mozzarella, tomatenpassata en verse kruiden. Dit is een gerecht die ideaal is na een lange werkdag, omdat het zo weinig tijd kost om dit klaar te maken en je schuift het zo de oven in.

Het enige minpuntje is dat het aantal kilocalorieën niet vermeld staan bij de recepten, waardoor je geen idee hebt of je nu een hoge calorie-inname hebt, of dat je een heerlijk gerecht nog eens kunt maken, terwijl je op je inname let.

Bikinibody is een erg mooi boek met handige 27 dagen challenge, waarbij het duidelijk is wat je precies moet eten, hoe je moet bewegen en ook wat je kunt doen voor je mindset. Het boodschappenlijstje achterin Bikinibody is handig om te gebruiken. Eigenlijk heeft Bikinibody alles: de recepten zijn gemakkelijk en lekker en de oefeningen voor je lichaam en geest kun je makkelijk volhouden. En na drie weken een gezonder en fitter lichaam, wie wil dat nou niet?

Recensie: Bikinibody - Jill Cnudde

Bikinibody

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Bikinibody geeft Jill Cnudde je al haar tips & tricks om in 21 dagen naar een gezonder en fitter lichaam te gaan. Jill haar motto? 'Voeding, sport en mindset zijn de basis voor een aanhoudend succes!' In dit boek worden deze drie pijlers gecombineerd in handige weekplanningen boordevol recepten en work-outs.

    De recepten zijn overheerlijk en bovendien gemakkelijk te bereiden, de oefeningen kun je easy peasy thuis op een matje doen en met de mind-oefeningen leer je bewuster in het leven te staan. Wie zegt dat je niet kunt genieten van het leven en tegelijk een bikinibody hebben?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen