• onze waardering

Een teken van liefde - Annette van Zuijlekom - de Zeeuw RECENSIE

Recensie: Een teken van liefde - Annette van Zuijlekom - de Zeeuw

Na de beëindiging van haar relatie en het verlies van haar baan heeft Nadine geld nodig. Ze stuit op een personeelsadvertentie van een hotel in de binnenstad van Amsterdam. Zij zoeken hotelpersoneel voor één maand met een goed salaris. In eerste instantie heeft Nadine nog wat bedenkingen, maar als ze het hotel bezoekt treft ze vriendelijke mensen van de gemeenschap Paz, die momenteel in het hotel verblijven. Bij het kennismakingsgesprek spreekt ze met Aiden, een aantrekkelijke man, die haar al snel om zijn vinger windt. Impulsief besluit Nadine bij het hotel aan de slag te gaan. Is dit een verstandige beslissing geweest? Is de Paz-gemeenschap wel te vertrouwen? En hoe zit dat met Aiden?

De gemeenschap Paz komt van Bilaneiland. Een fictief eiland dat ook een rol speelt in de eerdere boeken van auteur Annette van Zuijlekom - de Zeeuw. In de afgelopen jaren schreef zij al enkele romans over de gemeenschap en geschiedenis van Bilaneiland. Zo schreef zij de trilogie De legende van Bilaneiland, bestaande uit de delen: Alhara, Kathy en Crystal. Vorig jaar verscheen Revolutie van haar hand, dat zich ook afspeelt op Bilaneiland. Ook in Een teken van liefde speelt Bilaneiland en de geschiedenis van het eiland een belangrijke rol in het verhaal. Het brengt mysterie en spanning in het verhaal, waardoor je wilt blijven lezen. 

Auteur Annette van Zuijlekom - de Zeeuw heeft een toegankelijke vloeiende schrijfstijl. In eerste instantie lijkt dit een roman over een ontluikende liefde, maar al snel blijkt dat de auteur een diepere laag heeft ingebracht. Ze heeft haar eigen waarheid ontwikkeld die een belangrijke rol speelt in al haar romans. Want naast het liefdesverhaal van Nadine en Aiden krijgt deze 'waarheid' ook veel aandacht in het boek. Deze 'waarheid' gaat over verschillende gedragingen en zelfliefde. Als persoon maak je keuzes in gedragingen die van invloed zijn op je zelfbeeld, maar ook op relaties en de omgang met anderen. De auteur heeft dit ver uitgewerkt in Een teken van liefde en daarnaast kun je er meer over lezen op haar website (https://zara4.life/). Deze 'waarheid' geeft een bepaalde verdieping aan het verhaal en zorgt voor interessante dialogen voor de liefhebber. Aan de andere kant zorgen deze gesprekken en lessen ook veel uitstapjes, die afleiden van het verhaal en het tempo uit het boek halen. De diepere laag in het boek zal sommige lezers zeker aanspreken, maar andere lezers juist niet.

Het verhaal is grotendeels geschreven vanuit het perspectief van Nadine, maar soms wisselt het perspectief kort naar één van de andere personages. Dit geeft een mooie afwisseling, waardoor de gevoelens van meerdere personages bekend zijn en je goed kunt meeleven met de verschillende spelers in het verhaal. De hoofdrol is weggelegd voor Nadine. Zij is een aansprekend en herkenbaar personage. Door mindere ervaringen in de liefde is ze het vertrouwen in haarzelf en de liefde kwijtgeraakt. De auteur laat Nadine een ontwikkeling doormaken in het verhaal, van een wat onzekere vrouw naar een vrouw met meer zelfvertrouwen, die sterker in haar schoenen staat. 

Een teken van liefde is een boeiend liefdesverhaal met een diepere laag over over gedragingen en zelfliefde, die je aan het denken zetten. Het is een mooi boek, maar niet heel bijzonder. Daarom krijgt het boek 3 hartjes.

Recensie: Een teken van liefde - Annette van Zuijlekom - de Zeeuw

Een teken van liefde

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het vertrouwde leventje van Nadine valt in duigen. Ze heeft dringend geld nodig om opnieuw te kunnen beginnen. Haar oog valt op een personeelsadvertentie die bijna te mooi lijkt om waar te zijn. Een verdacht goed salaris voor een maand werken en wonen in een luxe hotel in de binnenstad van Amsterdam.

  Maar wat moet ze daarvoor doen?

  Het hotel is afgehuurd door de groep Paz, een gezelschap waar een mysterieus sfeertje omheen hangt. Ondanks de bezwaren van haar vrienden meldt Nadine zich toch bij het hotel voor een kennismakingsgesprek. Daar worden haar twijfels al snel weggenomen door Aiden, een aantrekkelijke medewerker.

  Is Nadine naïef omdat ze zich laat verleiden door de belofte die ze in Aidens ogen denkt te zien?

  Of is ze moedig omdat ze vrijwillig een nieuwe wereld in durft te stappen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen