• onze waardering

Al jouw leugens - Rebecca Fleet RECENSIE

Recensie: Al jouw leugens - Rebecca Fleet

Wanneer Alex op een avond thuiskomt treft hij zijn huis in vlammen aan. Zijn vrouw Nathalie is de brand kunnen ontvluchten maar zijn dochter Jade zit nog vast in het huis. Wat kan er gebeurd zijn? En waarom is Jade ervan overtuigd dat ze net voor de brand een onbekende man in huis zag, maar houdt zijn vrouw vol dat dit onmogelijk is?

Rebecca Fleet schreef met Al jouw leugens opnieuw een sterke psychologische thriller. Het boek bestaat uit zes delen en de hoofdstukken worden afwisselend door de personages verteld. Je beleeft het verhaal voornamelijk door de ogen van Alex en Nathalie maar het is moeilijk te zeggen wie in dit boek te vertrouwen is en wie niet. Want je kan al snel voelen dat verschillende zaken niet kloppen, maar wat dit juist is blijft lang een mysterie.

Na de eerste hoofdstukken over de brand keert het verhaal ineens terug in de tijd waarbij we meer inzicht krijgen in het verleden van de personages. Al is dit best interessant, toch staat dit verhaal lange tijd volledig los van de brand die zich afspeelde in het heden. In deze hoofdstukken gaat het voornamelijk om verstoorde familierelaties en ontbreekt de spanning wel wat. Al jouw leugens heeft op dit moment een beetje het risico dat het verhaal wat te langdradig wordt. En al slaagt Rebecca Fleet er zeker in om de lezer nieuwsgierig te houden toch valt het verhaal even stil. Gelukkig blijft het boek niet te lang hangen bij bepaalde feiten waardoor er voldoende variatie in het geheel blijft zitten.

Naar het einde toe heeft dit boek een mooie plottwist die moeilijk is om te zien aankomen. Het verhaal sleurt de lezer terug mee in enkele laatste spannende hoofdstukken naar een bijzondere ontknoping toe.

De schrijfstijl van Rebecca Fleet is heel vlot en aangenaam. De hoofdstukken zijn soms kort en dan weer heel lang maar dat wordt nooit storend. Het psychologische aspect van deze thriller wordt ook heel goed uitgewerkt en is heel toegankelijk, waardoor dit boek een ruim publiek zal aanspreken. Al jouw leugens is een mooi opgebouwd verhaal waarbij de lezer probeert te ontcijferen wat er juist gebeurd is en wie al dan niet te vertrouwen is. Een zoektocht die heel verrassend wordt doorheen het boek.

Al jouw leugens is een goede psychologische thriller met een mooie portie spanning en een sterke plottwist. Spijtig dat het verhaal halverwege wat afzwakt maar het einde maakt dit dan weer helemaal goed.

Recensie: Al jouw leugens - Rebecca Fleet

Al jouw leugens

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je huis is afgebrand. Je vrouw weet van niets. Je dochter weet te veel.

  Mijn mond smaakt naar rook. Mijn ogen tranen ervan, doen pijn in de wind. Als ik mijn hand over mijn gezicht haal, blijft er as achter op mijn huid – als zachte zwarte sneeuw. Het verslindt de muren, vreet de ramen op, neemt bezit van alles.

  En zij zijn daarbinnen. Mijn kind, mijn vrouw.

  Na de tragische dood van zijn vrouw blijft Alex alleen achter met zijn tienerdochter Jane. Ze redden het prima, maar pas als hij Natalie ontmoet, breekt de zon weer door in zijn leven. Tot hun prille geluk abrupt wordt verstoord door een vreselijke brand.

  Dochter Jade houdt vol dat ze een man in huis heeft gezien op de avond van de brand; Natalie ontkent dat ze bezoek heeft gehad. Een van hen moet liegen, en Alex staat voor een onmogelijke keuze: gelooft hij zijn vrouw of zijn dochter? En welke consequenties heeft dat?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen