• onze waardering

Ruimteatlas 2: Jesse Kreeks ruimtereisgids - Martin Howard  RECENSIE

Recensie: Ruimteatlas 2: Jesse Kreeks ruimtereisgids - Martin Howard 

Jesse Kreeks ruimtereisgids is het hilarische tweede deel in de serie Ruimteatlas van Martin Howard. Eerder verscheen het eerste deel De ruimteatlas van Jesse Kreek.

Jesse Kreek, een jongen met zandkleurig haar en wiebelknieën, is van plan om binnenkort zijn nieuwe reisbureau te openen. Een wel heel speciaal reisbureau, want het is het eerste 'intergalactische' reisbureau. Een reisbureau waarbij je kan reizen door de kosmos en verschillende planeten in het universum kan bezoeken.

Maar heer Wauwel Zielknijper, de zelfverklaarde voorzitter van de Curieuze Cartografieclub steekt hier een stokje voor en breekt het reisbureau helemaal af.

Jesse, Derek en de oude professor gaan op zoek naar leden om Zielknijper af te zetten.

Maar deze zoektocht verloopt niet helemaal zoals gehoopt, zeker als sommige leden niet gevonden willen worden...

Jesse Kreeks ruimtereisgids springt meteen in het oog door de magnifieke kaft waarop Jesse Kreek en de professor te zien zijn, rijdend op Betsy, de brommer van professor, waarmee ze door het heelal reizen. De oranjerode achtergrond in combinatie met de intense kleuren van de personages geven een warm gevoel weer. Chris Mould, de illustrator, zet zijn prachtige cartoonachtige tekenstijl ook verder in het boek. Hierin komen zwart-wit illustraties voor die zeer goed passen bij het humoristische verhaal van Martin Howard. 

Wie het eerste deel van deze boekenserie niet gelezen heeft; kan perfect volgen in het tweede deel. Er worden regelmatig terugblikken gegeven naar het eerste verhaal en in het begin wordt er ook kort geschetst wat er in het eerste deel reeds plaatsvond. Maar het is natuurlijk wel een aanrader om de twee delen te lezen, vooral omwille van de humoristische schrijfstijl van Martin Howard. 

Er komen verschillende lettertypes voor in het verhaal en er wordt met twee vertelstandpunten gewerkt. Enerzijds een hij-verteller waarbij we de avonturen van Jesse Kreek volgen. Anderzijds vertelt de auteur ook rechtstreeks tegen de lezer waarbij hij bepaalde zaken uitlegt zoals bijvoorbeeld dat de tijd in het universum niet overal even snel gaat of geeft hij een terugblik naar het eerste boek. Door de twee vertelstandpunten worden er zo ook korte pauzes ingelast in het verhaal.

In Jesse Kreeks ruimtereisgids bulkt het van de fantasie. Je beleeft bijvoorbeeld een 'schurftatische' ervaring met een geit, komt terecht bij een knobbelhoofdverkiezing, je belandt op een 'snotplaneet'... om nog maar te zwijgen van de grappige namen die in het boek voorkomen: Juk Ammehol, Hannes Muismoes, Wammes Kropsla, Braakbal Huunebedt...

Allerlei fantastische en komische zaken die kinderen geweldig zullen vinden en waarbij hun fantasie zeker geprikkeld wordt.

De auteur, Martin Howard, speelt bovendien met taal. Zo is er sprake van het stadje 'Diharree' of spreekt hij over het ziekenhuis in 'Armhe Dharme', allerlei lachwekkende woordspelingen die dit verhaal zeker vermakelijk en grappig maken.

Door de ruime bladspiegel leest dit dikke boek bovendien zeer vlot.

Leuk extraatje is dat Jesse Kreek in het boek bovendien recensies maakt van elke nieuw ontdekte planeet voor zijn reisgids en hij via stenencirkels naar andere sterrenstelsels kan reizen. Er zit dus zeker heel wat variatie en afwisseling in dit boeiende verhaal boordevol spanning en avontuur.

Jesse Kreeks ruimtereisgids is een knotsgek ruimtereisavontuur voor vlotte lezers vanaf 9 jaar.

Recensie: Ruimtereisgids 2: Jesse Kreeks ruimtereisgids - Martin Howard

Ruimteatlas 2 - Jesse Kreeks ruimtereisgids

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Alles staat klaar voor het nieuwe reisbureau van Jesse Kreek; het heelal is onbegrensd. Vergezel Jesse op zijn onvergetelijke tijdruimtereis. En hou je goed vast: met lachgarantie!

  Jesse Kreeks ruimtereisgids is het avontuurlijke en hilarische vervolg op De ruimteatlas van Jesse Kreek van schrijver Martin Howard en illustrator Chris Mould. Voor reislustige lezers vanaf 9 jaar.

  Alles staat klaar voor het nieuwe reisbureau van Jesse Kreek. Met de ronddraaiende stenencirkel kan hij in tijd én in ruimte reizen; het heelal is onbegrensd. Hoewel, met reisleiders Gerard Tandenbreker en Prins Huichel gebeuren er rare dingen. En op Professor Stoule-Gang hoeft Jesse al helemaal niet te rekenen; die staat garant voor chaos en problemen. Vergezel Jesse op zijn onvergetelijke tijdruimtereis. En hou je goed vast: met lachgarantie!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen