• onze waardering

Vlogvriendinnen 5 Festivalkoorts - Dag school, hallo vakantie - Emma Moss RECENSIE

Recensie: Vlogvriendinnen 5 Festivalkoorts - Dag school, hallo vakantie - Emma Moss

Vlogvriendinnen 5 Festivalkoorts - Dag school, hallo vakantie is alweer het vijfde deel van deze toffe meidenserie waarbij we de vlogvriendinnen Lucy, Lotje, Hermelien en Jessie volgen. Sinds kort kwam er ook een nieuw meisje bij het team, Joyce.

De school is net uit en de vakantie is begonnen. De vakantie van Lucy begint echter al in mineur, haar geplande reis naar Amerika gaat niet door. Maar gelukkig bieden haar ouders een leuke 'vervangvakantie' aan: ze gaan met het hele gezin kamperen en als toemaatje mag Lucy ook naar Melodyland, een trendy muziekfestival. En het allerbeste nieuws is dat haar vlogvriendinnen mee mogen gaan!

De meiden houden een soort van online dagboek bij over hun belevenissen. Een zomer vol avonturen en nieuwe vlogs. Maar ook tussen beste vriendinnen, ontstaan er soms meningsverschillen en lopen de spanningen hoog op...

Zullen de meiden, ondanks de ruzie en de spanningen, nog samen naar het muziekfestival kunnen gaan?

Vlogvriendinnen 5 Festivalkoorts - Dag school, hallo vakantie leest lekker vlot, te meer omdat er allerlei zaken in gebeuren, maar ook door de schrijfstijl van de auteur, Emma Moss. Het boek is opgedeeld in 11 hoofdstukken en in elk hoofdstuk staat 1 meisje centraal, op dit meisje ligt dan meer de nadruk.

Uiteraard staan er ook vlogs op, de lay-out hiervan ziet er ook uit zoals een echte vlog met enkele foto's en wat uitleg over wie er juist wat zegt, wat het standpunt van de camera is, , hoeveel keer de vlog bekeken is en enkele reacties. De vlogs lezen door hun specifieke lay-out ook zeer vlot en bovendien zorgen de vlogs ook voor een leuke afwisseling met de tekst in het boek. Via de vlogs krijg je ook een interessant kijkje achter de schermen.

Op vakantie verzinnen de meiden ook allerlei toffe activiteiten om te doen, de activiteiten zijn zeer gevarieerd, indrukwekkend én bovendien zeer creatief. Ze laten hun fantasie de vrije loop en verzinnen ook enkele 'challenges'.

In Vlogvriendinnen 5 Festivalkoorts - Dag school, hallo vakantie komen wel enkele specifieke termen voor zoals 'suppen', 'een jump scare', 'slush puppies'... maar deze woorden worden zeer duidelijk verklaard door Emma Moss. 

De kracht van Vlogvriendinnen 5 Festivalkoorts - Dag school, hallo vakantie zit hem in de vlogvriendinnen zelf: de verschillende karakters die samen avonturen beleven, vlogs maken en de chemie tussen de meiden onderling.

Dit is het vijfde boek in de serie over vlogvriendinnen, een zeer originele en mooie serie boeken waarbij het niet noodzakelijk is dat je de eerdere delen gelezen hebt, maar je wel zin krijgt om ze allemaal te lezen wanneer je aan 1 deel begint. Je krijgt als het ware een soort van band met de meiden.

Emma Moss, weet met Vlogvriendinnen 5 Festivalkoorts - Dag school, hallo vakantie een leuk verhaal te brengen en bouwt de spanning geleidelijk aan op. 

Een leuke kijk op 'vloggen' en bovendien een zomers leesavontuur. Hou je van (vlog)avonturen, een beetje spanning en romantiek, dan is dit boek (of zelfs deze serie) echt iets voor jou! Perfect voor lezers vanaf 9 jaar!

Recensie: Vlogvriendinnen 5 Festivalkoorts - Dag school, hallo vakantie - Emma Moss

Vlogvriendinnen 5 - Festivalkoorts - Dag school, hallo vakantie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In dit vijfde deel van deze coole meidenserie beleven de vier vlogvriendinnen een onvergetelijke zomer!

    De vlogvriendinnen gaan op tour in Festivalkoorts – Dag school, hallo vakantie, het vijfde deel van Emma Moss' superleuke serie over vier vloggende vriendinnen. Perfect voor meiden die beginnen met vloggen of er al een tijdje mee bezig zijn en een passie hebben voor alles wat met de onlinewereld te maken heeft.
    Wanneer Lucy's ouders een kampeeruitje organiseren, weet Lucy ze te overtuigen om de rest van de vlogvriendinnen mee te nemen. De meiden willen samen naar een populair muziekfestival en dat moet natuurlijk gevlogd worden. Het wordt een zomer die de vlogvriendinnen nooit zullen vergeten!
    Met tips achter in het boek om zelf succesvol te gaan vloggen. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Vlogvriendinnen 4 : Go Jessie op naar goud - Emma Moss

Zoek in artikelen