• onze waardering

Het Mayamysterie - Li Lefébure & Esther Walraven RECENSIE

Recensie: Het Mayamysterie - Li Lefébure & Esther Walraven

Kaj en Thijmen, twee dikke vrienden, zijn, samen met de ouders van Thijmen, 10 dagen op vakantie in Mexico. Ze trekken er graag op uit op zoek naar ruïnes. Tijdens hun zoektocht trekt een vervallen huisje echter hun aandacht. Hun nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ze een kijkje nemen in het huisje...

Daar vinden ze een juten zak met enkele beeldjes in.

Wanneer ze een tweede keer teruggaan om wat beter te kijken, zijn er 2 ongure mannen en is de zak verdwenen.

Ondertussen vindt ook het Mexicaanse dodenfeest 'Dίa de Muertos' plaats, de start van een spannend en geheimzinnig avontuur!

Het Mayamysterie, geschreven door Li Lefébure en Esther Walraven, weet je te boeien van het begin tot het einde. De auteurs laten je eerst rustig kennismaken met Kai en Thijmen, de twee hoofdpersonages van het verhaal. Het zijn twee dikke vrienden die elk zeer verschillend zijn, qua karakter en interesses, maar als het erop aankomt, er toch wel voor elkaar zijn.

Uiteraard maken vrienden ook wel eens ruzie, dit is zeker niet anders in dit verhaal. De twee jongens beleven ook allerlei gebeurtenissen die in het echte leven ook kunnen, hierdoor zullen kinderen zich zeker en vast wel kunnen identificeren.

Door de geheimzinnige sfeer die er tijdens het dodenfeest hangt, krijgen Thijmen en Kaj ook een onheilspellend gevoel en hebben ze het idee dat het misschien wel een complot zou kunnen zijn...

De spanning in Het Mayamysterie wordt langzaam opgebouwd, je komt als het ware terecht in het spannende en wilde avontuur dat Thijmen en Kaj beleven tijdens hun vakantie.

Het verhaal zit goed in elkaar en bestaat uit 29 korte hoofdstukken. Doordat er ook telkens wel wat gebeurt in het verhaal, blijft het verhaal boeien en leest het zeer vlot.

Kaj en Thijmen ontmoeten tijdens hun verblijf in Mexico ook twee andere jongeren, Kristoph en Elle, waarmee ze ook allerlei leuke activiteiten doen.

Een doorlopende rode lijn in het verhaal is ook het Mexicaanse dodenfeest 'Dίa de Muertos', dat zeer uitvoerig beschreven wordt. Je krijgt als het ware een inkijk in hoe dit culturele feest gevierd en beleefd wordt. Als lezer waan je je vanzelf in de Mexicaanse sfeer die het verhaal uitstraalt.

De illustraties werden getekend door Niels Van Houten en zijn in zwart-wit. De wazige grijsachtige tinten zorgen voor een geheimzinnige sfeer. De aanwezige illustraties in Het Mayamysterie versterken de tekst en hadden nog meer aanwezig mogen zijn, doch is dit niet noodzakelijk want Li Lefébure en Esther Walraven weten via hun tekst alles uitvoerig te beschrijven, zodat je vanzelf wel een beeld kan creëren bij het verhaal. Uiteraard blijft het wel extra leuk wanneer je af en toe via illustraties een kijkje krijgt in het verhaal.

Het Mayamysterie smaakt duidelijk naar meer. 

Je krijgt én een leuk verhaal vol gebeurtenissen, voldoende spanning die langzaam opgebouwd wordt, een leuke inkijk in mooie vriendschappen én bovendien maak je kennis met een mooi Mexicaans feest. Het verrassende einde van Het Mayamysterie maakt dit boek tot een echte aanrader!

Recensie: Het Mayamysterie - Li Lefébure & Esther Walraven

Het Mayamysterie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een spannend avontuur in Mexicaanse sferen. Voor avonturiers en wereldreizigers vanaf 9 jaar. Tijd voor avontuur! Op vakantie in Mexico sluipen Kaj en Thijmen een bouwvallig huis binnen. Daar vinden ze een juten zak. Het lijkt even om een schat te gaan, maar uiteindelijk blijken er alleen waardeloze beeldjes in te zitten. Of is er misschien meer mee aan de hand? Als ze later nog eens teruggaan, worden ze betrapt en achternagezeten door twee ongure mannen. Terwijl om hen heen het dodenfeest Día de Muertos losbarst, begint hun avontuur pas echt.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen