• onze waardering

Liever verliefd - Sophie Kinsella RECENSIE

Recensie: Liever verliefd - Sophie Kinsella

Ava komt uit een serieuze relatie met Russell en besluit op aanraden van haar vriendinnen op date te gaan via een datingapp. Dit blijkt een afschuwelijke avond te worden, want ja, deze jongen lijkt toch echt niet op zijn profielfoto. Ze vlucht weg en schrijft zich in voor een schrijfcursus in Italië. Onder haar nieuwe naam Aria ontmoet ze de knappe en mysterieuze Dutch en ze wordt halsoverkop verliefd. Samen duiken ze veel te snel in een relatie en worden betoverd door hun prachtige omgeving, totdat ze weer terug moeten naar hun eigen land en hun eigen leven. Passen Aria en Dutch dan eigenlijk nog wel bij elkaar?

Er is weer een nieuw boek van Sophie Kinsella! Direct duik je in het verhaal van Ava en met een date van Ava. Het start hilarisch want Ava heeft haar date verteld dat ze denkt dat een flespompoen een ziel heeft. Hij verbreekt direct het contact met haar via appjes die je mee kunt lezen in Liever verliefd

Hoe Sophie Kinsella het voor elkaar krijgt, geen idee, maar vanaf de eerste pagina van Liever verliefd pakt ze je in met humor, dieren en bijzondere personages. Een hoofdrol speelt hierbij haar hondje Harold: een lief, maar ondeugend beestje die gevonden is langs de snelweg. Hij heeft een afkeer naar anderen, slaapt het liefst in bed en zijn gedrag wordt zeker niet afgestraft. Toch sluit je Harold direct in je hart.

Als Ava in Liever verliefd naar Italië vertrekt, word je meegesleept in de gevoelens van Ava voor haar Dutch. Al bij de eerste keer dat ze elkaar zien, word je meegenomen in de hevige gevoelens die zijn plotseling krijgt voor deze aantrekkelijke vreemdeling. Zelfs de wat seksuele gevoelens van Ava krijg je mee en als ze haar 'nachtje' met Dutch in een pittig geschreven stukje aan de deelnemers van de schrijfcursus moet voorlezen: je voelt je gewoon de rode oortjes die zij moet hebben. 

Niet alleen Harold sluit je direct in je hart, zo ook Ava en Dutch. Dutch vooral, omdat je stiekem een beetje verliefd wordt op deze ogenschijnlijk perfecte man. En Ava gewoon omdat ze lekker zichzelf is: rommelig, ze houdt van tweedehandsjes en ze heeft altijd wel een goede reden waarom hondje Harold iets kapot heeft gemaakt: hij houdt gewoon niet van kleine handtasjes. 

Deze spicy romcom moet je gewoon lezen: je vliegt door de pagina's van Liever verliefd heen, raakt verslaafd en zwijmelt helemaal mee met Ava en Dutch. En dat niet alleen: ook leef je mee met hun levens ná Italië. Een perfecte combinatie van een flinke dosis sarcasme, liefdesverdriet en het leven als dertiger. Sophie Kinsella zuigt je letterlijk in het verhaal en laat je niet meer los. 

Recensie: Liever verliefd - Sophie Kinsella

Liever verliefd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Begin het jaar goed met Kinsella's nieuwe feelgood!

  Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als 'Aria' ontmoet ze 'Dutch', een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen