• onze waardering

Een hart zo vurig - Brigid Kemmerer RECENSIE

Recensie: Een hart zo vurig - Brigid Kemmerer

Een hart zo vurig is het vervolg op Een vloek zo eenzaam. In Een hart zo vurig leren we Grey, die de rechtmatige erfgenaam van Sinteldaal blijkt te zijn, beter kennen en maken we kennis met Lia Mara, de dochter van de gevreesde koningin van het buurland van Sinteldaal. Grey moet kiezen of hij aanspraak gaat maken op zijn kroon en wat het beste zal zijn voor zijn land.

Het verhaal van Een hart zo vurig zit goed in elkaar en sluit naadloos aan op zijn voorganger. Het is wel aan te raden om Een vloek zo eenzaam te lezen voordat je begint aan Een hart zo vurig. Het is een echt een vervolg op het verhaal en daardoor minder goed alleenstaand te lezen. Omdat schrijfster Brigid Kemmerer ervoor gekozen heeft het verhaal verder te vertellen vanuit het perspectief van Grey en Lia Mara komt er een volledig nieuwe invalshoek bij en een scala aan nieuwe informatie om het verhaal mee te vullen. Hierdoor blijf je als lezer geboeid maar weet je toch hoe het verhaal verder gaat. Het open einde is zowel een voordeel als een nadeel, je weet niet hoe het afloopt maar wel dat er nog een vervolg zal komen en dat voordeel weegt zeker op tegen het nadeel.

De schrijfstijl van Brigid Kemmerer is erg prettig. Het maakt dat een Een hart zo vurig erg gemakkelijk leest en daarmee toegankelijk is. Het genre is vooral young adult en fantasy maar is wel draagdrempelig voor wie kennis wil maken met dit genre. Een hart zo vurig zal zeker een breed publiek aanspreken. Kenmerkend in de stijl van Brigid Kemmerer in deze Vervloekt serie is de manier waarop ze haar personages zich laat ontwikkelen in het verhaal. Zo groeit Grey uit van een vechtmachine tot een echte kroonprins die in zichzelf gelooft en Lia Mara van een verlegen prinses tot een echte koningin. Beiden zijn aanvankelijk de underdog in de situatie maar weten van hun kwetsbaarheid hun kracht te maken.

Het gezelschap waarin Grey en Lia Mara zich het merendeel van de tijd begeven is kleurrijk en voegen daarbij een extra interessante dimensie toe aan het verhaal. Jake en Noah vergezellen Grey op zijn reis en zijn daarmee ook de verbinding met Een vloek zo eenzaam. Nieuw in het verhaal zijn Tycho, die Grey kent van zijn onderduiktijd en Isak, een magisch figuur die je zowel de rillingen geeft als nieuwsgierig maakt.

Een hart zo vurig is een waardig vervolg op Een vloek zo eenzaam en eigenlijk zelfs nog beter te noemen. Een echte aanrader voor de young adult en fantasy liefhebber.

Recensie: Een hart zo vurig – Brigid Kemmerer

Vervloekt 2 - Een hart zo vurig

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het betoverende vervolg op 'Een vloek zo eenzaam'
  Harper heeft de vloek van prins Rhen verbroken, maar dat betekent niet dat het goed gaat in Sinteldaal. Er gaan geruchten dat er een andere erfgenaam is die meer recht heeft op de troon, en dat 'prinses' Harper een bedrieger is. Grey is weggevlucht en draagt een vreselijk geheim met zich mee. Als hij wordt ontdekt door soldaten en met geweld wordt teruggebracht naar IJzerroos, begint zijn loyaliteit langzaam te verschuiven. Hij ontwikkelt een vriendschap met een vijandelijke prinses en moet beslissen of hij de strijd zal aangaan met Rhen voor een kroon die hij nooit heeft gewild.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie Top 6: december 2022

 • Indiana Jones 5 trailer onthuld!

 • Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer is uit!

 • Young adult top 6: december 2022

 • Recensie: Disenchanted

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen