• onze waardering

Het grote voorleesboek over verdwenen sokken - Justyna Bednarek  RECENSIE

Recensie: Het grote voorleesboek over verdwenen sokken - Justyna Bednarek 

Het grote voorleesboek over verdwenen sokken gaat over het avontuur van zes linker- en vier rechtersokken. Want wat gebeurt er met die sokken die na het wassen onvindbaar zijn?

In het grote voorleesboek over verdwenen sokken vallen we midden in het verhaal van mama en Babette. (Ook wel Bee genoemd omdat dat korter is).  Zij komen erachter dat er wel eens sokken verdwijnen in de wasmachine, maar waar blijven die sokken dan? De loodgieter ontdekt een gat in de grond en concludeert dat de sokken zich uit de voeten gemaakt hebben en daar kan hij niets aan doen. En de loodgieter had gelijk, de sokken zijn de wijde wereld in getrokken. In Het grote voorleesboek over verdwenen sokken lezen we de verhalen van zes linker- en vier rechter sokken die op avontuur gingen in de wijde wereld. 

Justyna Bednarek schrijft Het grote voorleesboek over verdwenen sokken vanuit een herkenbare situatie, want wie maakt dit nou nooit mee? Er komen altijd wel eenzame sokken uit de wasmachine! Ze schrijft vanuit een grote fantasie en dat maakt dit een heerlijk voorleesboek voor jonge kinderen.  Er zit enorm veel vaart in het boek, je valt midden in het verhaal zonder grote introductie en ieder hoofdstuk wat volgt gaat over een van de vermiste sokken. Ook die hoofstukken zijn kort en krachtig en vertellen het levensverhaal van de sok. Af en toe kom je wat moeilijkere woorden tegen maar die kun je tijdens het voorlezen makkelijk uitleggen. In Het grote voorleesboek over verdwenen sokken vind je vrolijke illustraties van Daniel de Latour die van het boek een gekleurd geheel maken.  

De verschillende sokken maken uiteraard verschillende avonturen mee, sommige zeer bijpassend bij het soort sok dat ze zijn. Elk van de sokken wordt mooi beschreven en krijgt karaktereigenschappen toegewezen. Daardoor gaat de sok als het ware leven. Dat heeft Justyna Bednarek mooi gedaan en het zal kinderen zeker aanspreken omdat ze herkenning zullen vinden. De verschillende avonturen zijn zeer divers en bespreken mooie onderwerpen. Mooi om ze op deze manier bespreekbaar te maken met je kind. In het nawoord komen we weer terug bij mama en Bee. Alweer mist er een sok, en mama en Bee bedenken samen wat die leuke stippeltjessok voor avontuur tegemoet gaat.  

Het grote voorleesboek over verdwenen sokken is een voorleesboek met vaart, humor en mooie onderwerpen. Het spreekt de fantasie van de kinderen aan en weet; Na het lezen van dit boek zullen sokken nooit meer hetzelfde zijn! 

Recensie: Het grote voorleesboek over verdwenen sokken - Justyna Bednarek 

Het grote voorleesboek over verdwenen sokken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Heb jij je weleens afgevraagd waar de sokken die in de wasmachine verdwenen zijn naartoe gaan? Kleine Bee wel. Er verdwijnen steeds vaker sokken bij haar thuis, waarna er eenzame sokken overblijven. Volg de wonderbaarlijke avonturen van tien ontsnapte sokken uit de wasmachine van kleine Bee. De sokken trekken de wijde wereld in en worden detectives, muizenmoeders en zelfs filmsterren.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 9 boeken over 'haunted houses'

 • 10x young adult prinsessenboeken

 • De grootste stijliconen in series

 • Zo lang duurde het om 's werelds beroemdste boeken te schrijven

 • Terwijl Parijs sliep - Ruth Druart

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen