• onze waardering

Duurzaam reizen - Zoë van Liere RECENSIE

Recensie: Duurzaam reizen - Zoë van Liere

Weet je nog dat we ooit zomaar konden reizen? Dit lijkt ondertussen wel een eeuwigheid geleden. Herinner je nog dat je onbezorgd van het ene land naar het andere land kon trekken en lekker 'cultuur kon gaan snuiven'? Natuurlijk zorgen we dan ook voor een hoop vervuiling met onze CO2 uitstoot. In Duurzaam reizen vind je alternatieven: we hoeven niet beter te reizen, maar wel op een andere manier. 

Pas op: van Duurzaam reizen krijg je écht zin om op reis te gaan. Prachtige foto's knallen vanaf de pagina's richting jouw netvlies. En hoe kan het ook anders dat juist nu, nu we al zo lang niet hebben kunnen reizen dit boek jou direct inpakt? Je vindt haarscherpe foto's van de mooiste bestemmingen en je hoeft er niet eens voor te vliegen.

Zoë van Liere, ook bekend onder haar Instagramnaam Professional Wild Child, geeft je inzicht in wat jij kunt doen aan meer groener en duurzamer op reis gaan. Dit doet ze door een checklist, een stappenplan hoe je kunt kiezen voor het juiste vervoersmiddel en een hele hoop informatie over de uitstoot die we maken. Door dit te lezen krijg je nieuwe inzichten en blijft je ook bij, hoe vervuilend we eigenlijk zijn.

Zoë van Liere laat prachtige bestemmingen binnen Europa zien, denk aan Het Zwarte Woud, de Algarve, Tenerife of Letland. Voor iedere bestemming vind je tips wanneer je het beste kunt reizen en een aantal 'fun facts'. Wist je bijvoorbeeld dat Terschelling 70 kilometer aan fietspaden heeft?

Ook vind je goede tips wat je kunt doen op jouw vakantiebestemming: bijvoorbeeld een biologisch wijntje drinken of hiken in het nationaal park. Samen met prachtige, verleidelijke foto's van bestemmingen waarvoor je direct je koffer zal pakken. Het mooiste is natuurlijk dat je nog steeds prachtige reizen kunt maken, maar dan net wat bewuster. En dat is heerlijk: je voelt je goed over jezelf en je mag ook nog eens een fantastische reis maken. 

Op reis en ook nog eens duurzaam? Vind ook jouw vakantie met een CO2-budget. In Duurzaam reizen ontdek je hoe makkelijk het eigenlijk is om groener op reis te gaan, naar bestemmingen die net zo mooi zijn als dat je het zelf had geboekt (en misschien zelfs nog mooier). Heb je wat ideeën nodig, of wil je gewoon heerlijk door de plaatjes heen bladeren en kijken naar de bijzondere omgeving van Europa? En daarbij nog wat leren van deze unieke bestemmingen? Dan is Duurzaam reizen zeker aan te raden!

Recensie: Duurzaam reizen - Zoë van Liere

Duurzaam reizen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Graag en veel op reis, maar last van #vliegschaamte? "Duurzaam reizen' van Zoë van Liere geeft je alle tips om duurzaam en verantwoord op reis te gaan naar de mooiste bestemmingen.

  "Duurzaam reizen' van Professional Wild Child Zoë van Liere is hét boek voor iedereen die duurzaam en verantwoord op reis wil gaan. Het leidt naar prachtige pareltjes binnen Europa zonder dat je last hoeft te hebben van vliegschaamte. Met praktische tips die groener reizen een stuk gemakkelijker maken, zoals een groene paklijst, een stappenplan voor het kiezen van het juiste vervoermiddel en feitelijke informatie over de uitstoot die we maken. Een stimulans om met een nieuwe blik naar de wereld te kijken.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 9 boeken over 'haunted houses'

 • 10x young adult prinsessenboeken

 • De grootste stijliconen in series

 • Zo lang duurde het om 's werelds beroemdste boeken te schrijven

 • Terwijl Parijs sliep - Ruth Druart

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen