• onze waardering

10 truths en een dare - Ashley Elston RECENSIE

Recensie: 10 truths en een dare - Ashley Elston

Olivia is een echte studiebol. School is echt haar ding: ze is op één na de beste van het jaar en staat op het punt af te studeren. Of toch niet? Olivia heeft niet genoeg punten gehaald met haar buitenschoolse sportactiviteit, waardoor ze te horen krijgt dat de papieren niet in orde zijn. Als de papieren niet in orde zijn, krijgt Olivia geen diploma! Ze heeft een week om haar gemiste uren in te halen, anders is al haar harde werk voor niets geweest.

10 truths en een dare is niet per se een tweede deel, maar gaat over dezelfde familie als 10 blind dates van Ashley Elston. In 10 blind dates maakten we kennis met Sophie en haar grote, gekke familie. Nu is haar nicht Sophie aan de beurt: zij staat op het punt om in te storten onder de druk van het afstuderen. Ze vindt het ontzettend naar dat haar afstuderen niet naar verwachting gaat, want het is haar trots dat ze zo goed scoort op school. Nu moet ze haar grote, geliefde familie gaan vertellen dat ze haar diploma niet zal krijgen. Of valt er nog iets te regelen?

Wat het meest bizarre is aan 10 truths en een dare, is in hoeveel bochten Olivia zich wringt om haar moeder in de maling te nemen. Als je er zo over leest, is het een liefdevolle moeder die het beste met haar kind voor heeft, maar het is wel absurd dat ze haar dochter overal traceert via haar telefoon. Ze bemoeit zich tot in het extreme met Olivia, en als puber zou je hier toch echt gestoord van worden. Je vraagt je af waarom Olivia niet gewoon haar telefoon 'vergeet' en die thuis laat liggen, maar dat is voor de tiener geen optie. Echt gezond is het niet om ieder moment van de dag te kijken waar je dochter is, te appen wat ze aan doet en hoe lang ze erover doet om een kado uit een winkel op te halen... Maar voor het boek is het een leuke bijkomstigheid, omdat het Olivia in een lastig parket brengt.

10 truths en een dare wordt niet alleen vanuit Olivia geschreven. Om beurten zijn haar neef, nicht en haar vriend aan de beurt om haar telefoon te beheren. Deze stukken worden betiteld als ´Telefoondienst´ met de naam van degene die de telefoon in bezit heeft. Vooral de jongens worden gek wanneer ze de telefoon van Olivia hebben, omdat haar moeder die momenten uitkiest om over ondergoed en waxen te beginnen via berichtjes. Dit zorgt voor leuke en grappige situaties, die ervoor zorgen dat je (hardop) moet lachen tijdens het lezen.

Ashley Elston heeft een erg leuk boek geschreven, waarin veel ingegaan wordt op golf. Dit is namelijk de sport die Olivia heeft gekozen en er komen best wat details naar voren die over de sport zelf gaan. Ook is er natuurlijk een leuke jongen op het toneel, want dat hoort nu eenmaal bij dit type verhaal!

Al met al is 10 truths en een dare een heel leuk boek, vooral wanneer je ook van 10 blind dates genoten hebt. Het enige nadeel aan het verhaal is dat je verwacht dat het spel ´truth or dare' gespeeld zal worden, maar dat is niet zo. Het is meer een manier waarop Olivia met haar neef communiceert wanneer ze echt iets van hem nodig heeft, waarmee ze hem vraagt een dare te doen: haar dus ergens mee te helpen. Lees zelf hoe het Olivia vergaat om haar punten voor sport bij elkaar te schrapen, hoe ze hier een potentieel liefdesleven in verwerkt en bovenal hoe ze haar overbeschermende moeder om de tuin leidt. Plezier gegarandeerd!

Recensie: 10 truths en een dare - Ashley Elston

10 truths en een dare

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De nachtmerrie van elke laatstejaars: toch níét afstuderen?

  Olivia staat op het punt om als beste van haar klas af te studeren, wanneer ze tot haar schrik ontdekt dat ze een onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond en nog maar één week heeft om dit voor elkaar te krijgen. En dat allemaal door een niet ondertekend formulier...

  Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen, maar dan moet ze er wel voor zorgen dat haar grote nieuwsgierige familie er niet achter komt. Dat blijkt nog een hele uitdaging, want haar moeder kan iedere stap volgen met een tracking app op haar telefoon.

  Gelukkig kunnen haar vrienden Sophie, Charlie en Wes haar helpen dit geheim te bewaren. Nu kan er niets meer misgaan, toch? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen