• onze waardering

Beter laat dan nooit - Charlotte de Monchy RECENSIE

Recensie: Beter laat dan nooit - Charlotte de Monchy

De hippie-oma van Merle verkoopt haar enige bezit aan een huisjesmelker, die ook nog eens een oplichter blijkt te zijn. Merle reist af naar het kleine dorpje op de rotsen van Cornwall om zo haar artistieke, hasjrokende oma te helpen. Helaas is de oplichter haar vroegere pestkop, James Miller. Dus Merle is extra strijdlustig om het gevecht met hem aan te gaan. Als hij dan ook nog de kleinzoon van de nieuwe liefde van haar oma blijkt te zijn, raakt ze gedwongen om ook nog met hem samen te werken aan een bruiloft voor de twee geliefden.

Vol met humor, zo start de eerste bladzijde van Beter laat dan nooit. Op dat moment heeft oma haar huis verkocht aan een huisjesmelker en Merle zoekt ondertussen online naar een afbeelding van een sexy brandweerman. Hoe Charlotte de Monchy schrijft is wat chaotisch, maar juist komisch en van de hak op de tak en dit past dan weer helemaal bij het personage van Merle.

Een lekkere schrijfstijl en korte hoofdstukken, doen je door het boek heen vliegen. Met een lach sla je iedere pagina om: er zit zoveel positiviteit in Beter laat dan nooit. Ook heb je zeker plaatsvervangende schaamte als oma haar maffe kant laat zien en de in de meest benarde situaties terecht komt. Zo is ze lekker alternatief en rookt hasj: het signaal voor een komisch geheel. Merle en oma Eleanor zijn dan ook het perfecte duo in hun onhandigheid en mafheid. Deze twee personages heeft Charlotte de Monchy heerlijk vertaald naar het verhaal in Beter laat dan nooit

Er zijn twee verhaallijnen in Beter laat dan nooit: het deel van Merle en het deel van Jessie: de huisarts in het dorpje. Ze kennen elkaar nog van vroeger en hadden toen niet bepaald een klik. Deze twee vrouwen verschillen dan ook dag en nacht van elkaar, maar komen elkaar toch op een andere manier tegen dan ze ooit verwacht hadden. Hoe ze elkaar toch vinden en wat ze samen meemaken is mooi opgeschreven. Ook de mannen in de levens van Eleanor, Jessie en Merle hun leven spelen een rol in hun kijk op hun eigen leven terug kijken. Hebben ze alles al uit hun leven gehaald?

Verwacht vooral veel humor met af en toe een klein serieus randje. Een beetje chaotisch af en toe, maar dat past weer helemaal bij het verhaal en bij het karakter van Merle. Leef vooral mee met de positiviteit van Merle en oma Eleanor en zie de wereld door hun levenslustige bril. Beter laat dan nooit is enigszins voorspelbaar, maar toch écht ontzettend leuk om te lezen.

Recensie: Beter laat dan nooit - Charlotte de Monchy

Beter laat dan nooit

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Grappig en virtuoos geschreven, vol kleurrijke personages en in een setting waar je zo naartoe zou willen: de Zuid-Engelse kust

    Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle – een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type – gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan.

    Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen