• onze waardering

Wedden dat ik blijf - Marijke Vos RECENSIE

Recensie: Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

De zeer impulsieve Debby is helemaal klaar met haar drukke leventje in Amsterdam. Samen met haar zus Hilde sluit ze een weddenschap: wie als eerste een mooi huis vindt, ergens in Nederland, bepaalt waar ze heen verhuizen. Hilde vindt als eerste een prachtige, oude apotheek in een klein dorp in Brabant. Ook Debby kan niet achterblijven en gaat voor een boerderij die van boven tot onder opgeknapt moet worden. Maar gelukkig is er genoeg ruimte voor haar grote droom: alpaca's en nog veel meer andere dieren!

Helaas is het leven in het dorpje af en toe niet zo geweldig: hun komst maakt sommige inwoners wat vijandig, maar er zijn ook leuke momenten: zo is er wel een erg knappe dierenarts, maar staat ook ineens de ex van Debby weer bij haar op de Brabantse stoep...

Marijke Vos heeft een heel herkenbare stijl en als je Ik pleit voor jou hebt gelezen (en ervan hebt genoten), staat ook in Wedden dat ik blijf dezelfde humor op het menu. Zo trekt ze je direct vanaf de eerste pagina's mee in het lekker chaotische personage van Debby die van baan naar baan en van relatie naar relatie switcht. Ze is erg zoekende en dat is herkenbaar voor iedereen. Ook haar zus Hilde heeft - ogenschijnlijk - het perfecte gezinsleven met haar man Pieter en twee schattige kids. 

Vanuit Debby volg je Wedden dat ik blijf en dat merk je. Ze is een fladderaar en wat stuntelig, deze humor en haar ongemakken volg je op de voet mee en brengt hilarische situaties met zich mee. Haar personage is heerlijk en ze is een grote flapuit: ze zegt alles zonder eerst goed na te denken. Zo neemt ze ook beslissingen zonder hier eerst goed over na te denken en dat levert bijzonder grappige en onhandige situaties op.

Ook volg je het verhaal van Hilde en de huwelijksproblemen die zij en Pieter krijgen in het dorpje. Want hij moet terug naar de randstad voor zijn werk en maakt vreselijk veel overuren en Hilde komt een knappe dorpsbewoner tegen én begint te twijfelen aan de relatie. De twijfel en de vragen die Debby en Hilde hebben over hun levens en of ze nog wel tevreden zijn zo realistisch en zullen iedereen aanspreken.

Je vliegt door Wedden dat ik blijf en Marijke Vos heeft het weer voor elkaar om een hilarische chicklit neer te zetten. De hoofdstukken zijn kort en de schrijfstijl is gemakkelijk te lezen. Je krijgt compleet mee hoe Debby zich voelt. Toch heb je als lezer even een 'doe het niet'-momentje als de ex van Debby verschijnt en ze veel te veel aandacht aan deze jongen besteedt. Liefde, humor en herkenbaarheid samen met natuurlijk heel veel dieren en het boerenleven. Wedden dat ik blijf tovert een glimlach op je gezicht en neemt je mee naar het Brabantse platteland.

Recensie: Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

Wedden dat ik blijf

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

  Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. Maar wat Debby nog het meest bezighoudt is die ontzettend leuke dierenarts…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen