• onze waardering

Chef Toub: Snel Arabisch - Mounir Toub RECENSIE

Recensie: Chef Toub: Snel Arabisch - Mounir Toub

Bij de Arabische keuken denk je al snel aan heerlijke tajines, falafel, couscous of baklava. De kruiden, geuren en kleuren van deze keuken zijn om verliefd op te worden.  Het nadeel is alleen vaak dat gerechten uren moeten stoven, je verschillende soorten deeg moet bereiden en naar de speciaalzaak of toko moet voor de juiste ingrediënten. Mounir heeft hiervoor dé oplossing: Snel Arabisch. Zo kan je niet alleen in het weekend genieten van heerlijke gerechten, maar zet je deze in een handomdraai in elkaar.

Chef Toub is ook wel bekend van 24kitchen en Kook mee met MAX. Doordat hij zijn Marokkaanse roots combineert met een Nederlandse flair, kom je allerlei combinaties tegen. Zo mag je de couscous gewoon wellen in plaats van uren lang stomen en zitten er Hollandse garnalen in de koude komkommersoep. Ontzettend leuk om te zien hoe in Snel Arabisch deze twee werelden samen komen.  

Snel Arabisch begint met 'keuken hacks', hier krijg je snelle tips & tricks over het kiezen van ingrediënten, het lezen van een recept, bereidingswijze, gebruik van materialen en het bewaren van producten. Zo kan je er gewoon voor kiezen om gesneden groenten te kopen of kikkererwten uit blik te gebruiken om jezelf tijdswinst te geven. Daarna geeft Mounir jou een kijkje in de de Arabische keuken met typische smaakmakers. Dit is de manier om je jezelf alvast even verdiepen in een aantal bekende en onbekende producten die in het boek veel zullen terugkomen.

In dit boek kom je van alles tegen, van zoete en hartige ontbijt recepten tot een no bake zuidvruchten taart. Gelukkig is elk recept erop gerericht om het snel, makkelijk en met veel smaak op tafel te zetten. Je hebt voor de recepten geen gekke ingrediënten nodig en kunt (bijna) alles gewoon bij de supermarkt halen. Daarnaast heb je geen ellenlange lijsten met ingrediënten en ben je eigenlijk altijd in een half uurtje klaar. De smaken zijn verassend, omdat er echt een Arabische twist in zit.

Door de foto's waan je jezelf in het Midden-Oosten, maar dan wel in een hippe en eigentijdse keuken. De recepten zijn lekker makkelijk en fijn leesbaar geschreven. Zo is Snel Arabisch, is precies wat de titel zegt: snel en op en top Arabisch.

Kikkererwtensalade met zalm en geklopte fetaroom

In het boek staan heel veel lekkere dingen, dus het is bijna niet te doen om iets te kiezen. Dit keer ben ik gegaan voor de kikkererwtensalade, want op de foto ziet dit er fantastisch uit.

Boerenkool stop ik meestal alleen in een stampot, maar Mounir heeft mij overtuigd om dit als basis voor een salade te gaan gebruiken. Qua ingrediënten heb je niet heel veel nodig en hierdoor ging in een beetje twijfelen of er wel genoeg smaak aan zou zitten. Niets is minder waar, de zalm is al heel smaakvol en de fetaroom geeft zo veel extra's dat je niks anders meer nodig hebt. Super makkelijk, snel, lekker en ook nog gezond (als je geen kilo feta, ricotta & zure room mengt natuurlijk).

Zie hier het resultaat:

Gevuld Turks brood

Ook voor dit recept ben ik door de foto overstag gegaan. Dit brood ziet er zo bizar lekker uit dat ik het wel moest proberen. Je hoeft het brood niet zelf te bakken, maar kunt dit gewoon kopen. Ui, knoflook, spinazie, doperwten en feta even kort bakken en mengen en daarna is het een kwestie van vullen maar! Eventjes in de oven en je hebt een heerlijke simpel gerecht. Je kunt er eigenlijk alles in stoppen en het blijft een topper! Dit was ook weer snel, simpel en heerlijk van smaak.

Door de easy schrijfstijl, de versimpelde  gerechten en de praktische tips kan écht iedereen de recepten uit snel Arabisch maken. Wat mij betreft zou dit boek bij iedereen in de kast moeten staan! Het bevat ontbijt en lunch gerechten maar vooral met de hoofdgerechten kan je helemaal los. De Arabische invloeden zijn vooral voor iemand die niet bekend is met deze keuken, leuk om te proberen en is echt goed te proeven in alle gerechten. Mounir heeft (Arabisch) koken voor iedereen lekker, leuk en laagdrempelig gemaakt.

Recensie: Chef Toub: Snel Arabisch - Mounir Toub

Chef Toub: Snel Arabisch

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Lekker én snel Arabisch eten? Mounir Toub laat je zien hoe! Maak binnen 30 minuten de heerlijkste Arabische gerechten. Voor drukke doordeweekse dagen.

    Goed nieuws voor alle fans van Lekker Arabisch: in opvolger Snel Arabisch maakt Chef Toub van Arabische favorieten nu de snelle versie. Van falafelwafels tot viskebab, van loaded hummus tot kip-harissaburger, wie houdt er niet van de gerechten van Mounir? Max 30 minuten, max smaak. Zo kan iedereen – ook op de drukste dagen van de week – genieten van al het lekkers dat de Arabische keuken te bieden heeft.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen